Russels Lof

Jonas en Fix

IMG_1217

‘Mam, ik hou het meest van Fix. Voor eeuwig en altijd’. Nou, daar kun je het als moeder mee doen.

Fix is ons oudste hondje, oud- Leeuwarder straatschoffie, benenbijtster en daarna (en daarom) asielklantje, en is alweer ruim 12 jaar bij ons. Eerst in gezelschap van Engelse Springer Chum, de lawaaiigste maar ook vrolijkste van mijn hondenfamilie, daarna even met de Spaanse Buddy, heel kort met Spaanse gasthonden Polo en Puk en al bijna 5 jaar met Diaz met de Portugese roots. En dan nog met de vele daggasten en logés uit alle windstreken. Een Fries hondje met internationale contacten dus.

11Toen Jonas werd geboren, moest Fix erg wennen. Ze was sinds kort alleen met mij (van mijn eerste hond en ‘kindje’ Chum moest ik afscheid nemen ik toen ik zwanger was van Jonas) en was daarom gewend alle aandacht te krijgen. En aan kinderen of baby’s was ze helemaal niet gewend. Maar het duurde niet lang of Jonas hoorde er ook voor haar helemaal bij. Sterker nog: dit bleek een wezentje om voor te zorgen en te waken.

Fix reiswiegZodra hij kon, greep Jonas met zijn kleine handjes naar het hondenbeest dat om hem heen danste en een bal in zijn box legde. En als Fix de kans kreeg, lebberde ze een natte zoen op handje of wang, en kwispelde als hij kraaide.
Jonas juni 2005 011Inmiddels is er een heel hechte band tussen die twee. Zodra Jonas op de bank gaat zitten, komt Fix erbij en vleit zich op zijn schoot. Het liefst met haar hele lijf, maar als dat niet lukt met haar kopje of tenminste strak tegen zijn benen aan gedrukt. ’s Morgens vroeg gaat ze mee ‘Jonas wakker maken’ en zet ze haar voorpoten op het kastje naast zijn hoogslaper, om zo lang uitgerekt net bij zijn uitgestrekte hand te komen. Als Jonas na een paar dagen bij papa weer thuiskomt (en trouwens ook al na een schooldag), is Fix uitzinnig van vreugde. En ze verdedigt haar kleine baasje met poot en tand. Zelfs het stoeien met mij maakt haar al heel fel, maar als een (betrekkelijk) vreemde wat wild met Jonas gaat spelen, kan deze rekenen op luid geblaf en vervaarlijke uithalen. Van Jonas blijf je af! En vice versa, want Jonas is stapeldol op ‘zijn’ hondje en zorgt ook goed voor dit inmiddels dove en behoorlijk uit haar bekkie stinkende maar nog oh zo fitte, kleine wijffie.
Jonas en Fix 2Ik houd dan ook mijn hart vast wat het met Jonas zal doen als Fix er op een dag niet meer is. Ze is inmiddels al een jaar of 14 en heeft natuurlijk niet het eeuwige leven. Maar voorlopig is ze nog vrolijk en actief en is ze een belangrijke hoofdrolspeler in ons huishouden. Zij zal echt Jonas’ hondje blijven, ook als ze eens gaat hemelen. Van straatschoffie en benenbijtster naar trouw hondenmaatje en liefste dierenvriendinnetje. Voor eeuwig en altijd.

bal fix

Jonas Fix waterkant

  1. Pingback: De hond als medemens | Russels Lof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: