Russels Lof

Anna en Kong

IMG_2473-holga

Anna en Kong… dat lijkt op het romantische drama Anna and the King met Jodie Foster als een van de hoofdrolspelers. Kongur noem ik naast Kong ook wel liefkozend Kongetje, Kongiepong of King Kong, en daarmee hebben we met ‘the King’ het plaatje compleet. Vandaag was Anna bij haar Koning en ook dat was een romantisch drama.

Hoogzwanger en prachtig als altijd kwam ze haar lieve paardje nog even knuffelen, voor het moederschap het haar voorlopig zal beletten. Boschoord ligt nu eenmaal niet naast de deur voor iemand uit Amsterdam, en een baby’tje sjouw je ook zo snel niet uren mee in de auto. Dus nu het nog kon, even lekker kroelen met haar lieve Kong, en mijmeren over al die jaren samen en de grote rol die dit dier in haar leven heeft gespeeld, en nog speelt, zij het wat meer op afstand nu. Tot zover de romantiek. Dan het kleine ‘drama’…

Kong door beentjes FenKong vindt 24-7 op de wei eigenlijk best weinig. Ja, meer uren zitten er niet in een dag, meer dagen niet in de week, dat weet hij ook wel, maar het is wel zaak om die tijd dan ook zo goed mogelijk te benutten. Dat gras groeit toch niet voor niets? Óp moet het! En dus verslapte Kong’s aandacht na de luid smakkend verorberde worteltjes van zijn lieve mensenmaatje naar dat overheerlijke sappige bijna zichtbaar groeiende gras (wat een paar regenachtige dagen kunnen doen!) Sorry vrouwtje, maar ik heb honger! Tja, dat Kongs buik bijna net zo dik is als die van zijn hoogzwangere eigenaresse, en dat die honger meer ‘lekkere trek’ is, daar heeft hij natuurlijk geen boodschap aan. Mensenpraat. Een paard moet eten. En daar kan zelfs de komst van Zij Die Altijd Het Beste Met Me Voorheeft niet tegenop.
IMG_0029-001Maar gelukkig zag Anna wel dat Kongur, goed gevuld en al, een zeer tevreden indruk maakt, en dat hij het samen met zijn maatje Fen uitstekend naar zijn zin heeft daar op de wei. Buurpaarden aan alle kanten, ezels, alpaca’s, eindeloos veel paardenspul dat op het bospad langs de wei voorbijkomt… je kunt het beroerder treffen! En oh ja, veel aandacht en bekijks van de boerderijmensen en tweemaal daags het mensenkind uit Boijl dat zo’n lekkere koek meebrengt, komt borstelen of kroelen, of onze drollen opruimt. Best uit te houden hier.

En zo was het afscheid van Kong weliswaar moeilijk voor Anna (‘tot volgend jaar…’) maar ook troostrijk. In de film Anna and the King is er geloof ik geen happy end, maar dit is geen film en er is ook nog lang geen einde. Wij hopen en verwachten dat Kong en Fen nog vele jaren samen zullen zijn: de Koning en zijn Geschenk, de dikke en de dunne, onze mannen (resp. 27 en 26 jaar oud!). En ik verwacht dat Anna over ongeveer anderhalf a twee jaar haar kleine meisje voor het eerst op de rug van Kong zal zetten; Anna, haar Prinsesje en Koning Kong. Ik verheug me er nu al op!

IMG_2498

Op 27 september is het kleine prinsesje Ella Alida geboren.

  1. José en Hans

    Leuk verhaal en wij weten allebei al dat het erg leuk is om je eigen (klein) kind op je brave paard te zien zitten.
    Anna gaat dat ook vast nog wel meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: