Russels Lof

Topdag

IMG_9080-001

12-IMG_9281Zo verschijnt er dagenlang niets op mijn blog, dan ineens twee berichtjes heel kort na elkaar. Maar ja, ik zei het in mijn sperwer-blog al; het was een topdag gisteren (inmiddels eergisteren geloof ik), en daar wil ik nog wel iets meer over kwijt…

Het begon al met een prachtige zonsopkomst die op zich al een feestje was, maar die ook nog eens werd gecombineerd met een spectaculaire zwerm spreeuwen in het land, de feestgangers zeg maar. ‘Kijk dan Jonas’, riep ik verrukt vanaf de ontbijttafel terwijl ik nog net de thee niet omstootte in mijn haast naar buiten te gaan, natuurlijk de camera mee, die bijna altijd wel grijpklaar ligt (alleen regelmatig zonder geheugenkaartje, blijkt natuurlijk net als ik Mijn Meest Fantastische Foto’s Ooit aan het schieten ben…)

Jonas zag het weer eens hoofdschuddend aan. Die rare moeder van hem ook. Stond ze daar in haar ochtendjas buiten voor de wei te springen en roepen om de in het gras gelande spreeuwen vliegend op de foto te krijgen… Maar hoewel de spreeuwen zich daar niet veel van aantrokken, gingen ze op een gegeven moment natuurlijk toch met z’n allen weer de lucht in en legde ik dankzij een ditmaal gelukkig wél aanwezig geheugenkaartje een paar mooie plaatjes vast.

Met rode wangen van de kou en van de opwinding kwam ik helemaal gelukkig weer binnen. Eigenlijk kon de dag al niet meer stuk. Maar ik had Jonas nog nauwelijks uitgezwaaid naar school of het volgende cadeautje diende zich aan; de sperwer! Eerst ook wel een beetje griezelig met die verse prooi (waarschijnlijk een van de spreeuwen uit de zwerm…), maar al gauw toch vooral fascinerend en geweldig om die schitterende roofvogel van zo dichtbij te kunnen bekijken.

Hier een paar foto’s van het eerste deel van het ontbijt; nog in de schaduw. Je ziet hoe de kleur(temperatuur) verandert, bij deze foto’s zie je al verschillen, en natuurlijk helemaal bij de ‘zonfoto’s’ in het andere blog. Maar op alle plaatjes is het dier wonderschoon; zelfs op die laatste foto waarop ze toch min of meer scheel de lens in kijkt…

Na een heerlijk zonnige dag met ook nog eens ontzettend leuk bezoek werden we ’s avonds als kers op de taart op een mooie zonsondergang getrakteerd, waarbij de hemel weer in vuur en vlam kwam te staan en waarbij de witte wieven het land, inclusief de koeien, langzaam maar zeker opslokten. Een prachtige afsluiting van een topdag!

1-IMG_9529

11-IMG_9596  8-IMG_9582

IMG_0513b

IMG_0520a

 1. Jaap Kroon

  Weer een prachtige serie foto’s met een mooi verhaal. Hoe herkenbaar is het gevoel van een topdag. Een gevoel wat bij mij altijd nog dagen blijft hangen, als het mij overkomt. De foto van de spreeuwen is geweldig. Wat zijn we dan nietig als mens. Dan krijg je ook nog als toegift een prachtige zonsondergang. Geweldig. Op naar de volgende topdag!

  • Ja, wat is dat heerlijk he, Jaap, zo’n dag vol ‘cadeautjes’, en hoe leuk om elkaar hierin te vinden! Niet iedereen beleeft dat zo intens als wij. Je reactie was overigens ‘blijven hangen’ en staat er nu pas op.

 2. lachbidhuilbewonder

  Mensen die verliefd zijn op hun hobby. Van wie de ogen gaan glimmen en de wangen kleuren als ze erover vertellen. Passie!! Dat lees ik in je verhaal.

 3. Anneloes Verstraaten

  Complimenten voor je fraaie weblog, mooie foto’s gemaakt door volgens mij een lekker positieve meid!
  Smaakt naar meer, hoor
  Gr Loes

 4. Hanna

  Voor het slapen gaan nog even naar Noortje haar blog! Krijgt deze dag nog even extra glans
  door deze prachtige foto’s.
  gr. hanna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: