Russels Lof

Koetjes

IMG_1049

Hondjes, paardjes, schaapjes, koetjes… ik houd wel van verkleinwoorden geloof ik, als het om dieren gaat, ook als het wat grotere jongens zijn. Maar ja, het gaat dan ook wel om bijzonder schattige, grappige, aandoenlijke, knuffelige dan wel aaibare dieren. Ik geloof niet dat ik het zo gauw over leeuwtjes, haaitjes of krokodilletjes zou hebben, als het tenminste niet over pasgeboren exemplaren gaat.

IMG_1145Deze kleine compacte zwarte krullenkopjes vind ik in ieder geval echt koetjes: schattig, grappig én aandoenlijk, en bijzonder aaibaar en knuffelig om te zien, al is dat laatste niet aan te raden. Minimaal 25 meter afstand houden staat er op het bord waar je het gebied van deze jongens in gaat. Ik stond er echter buiten en bleef er buiten, want Diaz staat al te bibberen bij een groepje schapen, laat staan bij deze zwarte wolbalen. Hij vond ze dóódeng. En ik ben bang dat de koeien Diaz juist heel erg interessant vinden, en dat die 25 meter al gauw 25 cm wordt (en dan 0…). Buiten het hek blijven dus.

IMG_1075Hoewel ik hier al eerder wandelde, in het gebied ‘aan de overkant’ van de Kale Duinen, en ik ook het bord met waarschuwing over de runderen wel had gezien (er schijnen trouwens ook paarden te lopen) had ik de koeien nog niet eerder gezien. Ik viel bijna in katzwijm toen ik ze dus volkomen onverwacht aan zag komen wandelen, vier van die mega-schattige krullenkopjes… waarvan er eentje (nee, dat mag natuurlijk écht niet) me ook nog een schuurpapier in het kwadraat-lik over mijn half door het hek gestoken hand gaf.

IMG_0952

Thuis even opgezocht; het zijn Galloway runderen. Dit ras komt oorspronkelijk uit Schotland en heeft een schofthoogte tussen de 1.20 en 1.30 meter, kleiner nog dan mijn IJslander, en die vind ik al klein. Schattig, aandoenlijk, grappig, ogenschijnlijk knuffelig en met een hoog aaibaarheidsgehalte, én dan ook nog eens best klein; échte koetjes dus.

IMG_1060  IMG_1130

IMG_0809

IMG_1027

IMG_0807

  1. Jaap Kroon

    En ik val even in katzwijm bij het lezen van je verhaal en zien van de foto’s. Wat een prachtige beesten en wat een prachtige foto’s. Het wordt tijd dat ik mijn horizon maar eens ga verbreden. Dat ik Haarlem en omgeving zo af en toe ga verruilen voor ander natuurschoon. Eerst maar eens een klein autootje aanschaffen. Vooralsnog kijk ik wel door jouw venster naar het andere pracht. Dank!

  2. Haha, ja, wat zijn ze leuk he die Galloways. Maar ik woon hier al tien jaar en had ze nog nooit gezien! Ik blijf dus ook in mijn eigen ‘biotoop’ mijn horizon nog verbreden! Het is wel zo dat er heel veel te zien is in deze omgeving en dat ik het je van harte kan aanraden je horizon eens richting Drenthe/Friesland te verbreden; misschien een keer een lang weekend of weekje vakantie?

  3. Dat is zo’n lief avontuur, en wat een krullige verrassing en een robuuste openbaring tegelijk!! Leuke Blog, weer.
    Ze zijn trouwens best goeiig hoor, maar inderdaad altijd in voor een lolletje met je Hondje. Guusje zag ze ook al van “dichtbij” langs de maasoevers nabij Arcen.
    Wist je trouwens dat je ook Lakenvelds- achtige Galloways hebt… Geen idee waar die te spotten zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: