Russels Lof

Winterjassen

aIMG_0555-001

Na de ontmoeting met de Galloway-koetjes uit mijn blog van enkele dagen geleden was ik ook nog even ‘aan de overkant’ het wildrooster over gelopen, naar het Aekingerzand.  Er stond een kleine kudde schapen vooraan zodat we erlangs moesten of in ieder geval dicht in de buurt van de schapen kwamen, wilden we verder wandelen. We is Diaz en ik; honden zijn er vanaf oktober weer toegestaan, mits aangelijnd natuurlijk.

IMG_1584

Toen ik naar de schapen toe liep, rustig, om ze niet op te jagen, merkte ik tot mijn verbazing dat Diaz helemaal niet verder wilde. Hij bleef stil staan en stond te trillen als een espenblad; hij vond die schapen dóódeng! Ik wist natuurlijk wel dat hij geen held is (ja, een op sokken) maar dat hij zo bang was van een paar schaapjes, die nog veel banger waren voor hem…?!

aIMG_0759Ik heb hem daarom maar met een grote boog om de kudde heen meegenomen en een stukje verderop op een heuveltje laten liggen. Vandaar zou hij goed overzicht hebben, maar toch mooi op veilige afstand van die wolbalen zijn. Mijn ‘blijf!’ was waarschijnlijk dan ook volkomen overbodig, want geen haar op zijn lijf die erover dacht achter mij aan te gaan, weer terug naar die kudde griezels.

En zo had ik even mijn handen vrij om wat foto’s te maken van alle winterjassen, want die hadden ze natuurlijk al lang weer aangetrokken, de schapen. En wát voor jassen; heerlijk warme wollen mantels in prachtige natuurtinten en met grote, dikke kragen. Ik was er gewoon jaloers op met mijn katoenen geval met nepvachtje…

Alleen vroeg ik me wel af of een paar beenwarmers misschien ook fijn zouden zijn?

aIMG_0704

IMG_1612

aIMG_0667

aIMG_1735

aIMG_1790x

aIMG_1671

  • Plaatje/praatje, dat was ook precies mijn insteek voor dit blog. Dat gecombineerd met een grote drang tot delen 🙂 Echt heel erg leuk daarom dat je mee leest/kijkt en zo leuk reageert!

 1. Janneke

  Weer prachtig. Ik ga zondag met hond en kinderen even naar de kale duinen met toestel. Even kijken of ik nog wat plaatjes kan schieten. Zal weer ver moeten spitten in mijn geheugen qua instellingen.

 2. Ik ruik als het ware die heerlijk kenmerkende lucht die bij schapen hoort, en voel met mijn handen haast die stevige waterafstotende vacht…
  Wat zou het heerlijk zijn, als ik nu eens heel voorzichtig en stilletjes naast ze kon kruipen… mmmmhhhhh

 3. Jaap Kroon

  Wederom ben ik onder de indruk van je prachtige foto’s en geniet van het bijschrift. Puur natuur! Met de vacht van het Drents Heideschaap is Claudy Jongstra wereldberoemd geworden. Ze maakt er o.a. prachtige wandtapijten van. Puur natuur!

  • Oh ja, dat is waar, ik heb pas een erg mooie documentaire over haar gezien; wat een bijzondere vrouw is dat en inderdaad, wat een práchtige kunstwerken maakt ze! En ik maar aan jassen denken… 🙂

  • Hé Joep, wat leuk! Ja ik mis jou/jullie ook wel met de mooie foto’s en verhalen, maar een heleboel andere dingen van FB mis ik niet. En voor de foto’s nodig ik je graag hier uit 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: