Russels Lof

Stuttebosch

aIMG_4225
grote lisdodde 2Tussen Boijl en Oldeberkoop (Zuidoost Friesland) ligt het kleine natuurgebied het Stuttebosch, vlak tegen de rivier de Linde aan. Het is een gevarieerd gebied met een blauwgrasland (in de lente/zomer vol met bijzondere wilde bloemen) en in natte tijden een grote plas waar momenteel veel grauwe ganzen huizen.

In de zomer is het rond het Stuttebosch één grote bloemenzee en is alles sappig en groen. In deze tijd van het jaar, zeker op een van de vele donkere dagen, overheersen de bruin- en grijstinten. En toch kan dat ook heel mooi zijn, getuige bijvoorbeeld de sigaren hierboven (Grote lisdodde) en ook het ruim aanwezige Flotenkruid…

flotenkruid
Zilverreiger-001Een van de eerste keren dat ik met een vriendin bij het Stuttebosch ging wandelen, zagen we heel in de verte iets wits. Het leek een paaltje, maar dat stond dan wel op een wonderlijke plek. Toch duurde het nog een poosje voor we, in die richting wandelend, zagen dat het een vogel was, de mooie, statige, maar toch ook enigszins lachwekkende (net als zijn blauwe broer) zilverreiger.

Het Stuttebosch is slechts een paar minuten bij mij vandaan, dus ik kom er regelmatig en heel graag. Natuurlijk met mijn trouwe makkertje, die tijdens mijn fotografiesessies – zucht, daar gaat ze weer – vaak druk bezig is met ‘in de verte kijken’. Dat stipje aan de horizon zou immers best eens een hond c.q. speelkameraadje kunnen zijn!

aIMG_3976

1aIMG_3951

aIMG_5483

aIMG_5495

a take off 2-001

IMG_7817

aIMG_7816

IMG_7890-001

 1. Jaap Kroon

  Hoe mooi de grijze en bruine kleuren kunnen zijn, blijkt maar weer uit je foto’s. En wat schittert en straalt je hond. Prachtig. En ook heel mooi om te zien hoe de zilverreiger en de ganzen kleur aan de omgeving geven. Ik heb weer genoten!

 2. Er zijn heel veel van deze prachtige [soms verborgen] pareltjes in deze omgeving. Ik sta iedere keer weer versteld van de mooie natuur zo vlak bij huis. Vooral de reflecties in deze foto’s zijn super!

 3. Wow, niet alleen is jouw biotoopje een paradijs om in te leven, ook wonen er kennelijk hele knappe fotogravinnen…. en wat een gracieuze harmonie bij, voor een gouden momentje, JOUW ganzen!

 4. Wat woon je in een mooi gebied! Gaaf, die overvliegende ganzen.
  En Diaz ♥… ach, kom maar brengen (halen is ook geen probleem 🙂 ! Ze trekt op dezelfde manier met haar onderlip als Izzy ook altijd deed wanneer ze iets in het vizier had. Een prachtige foto van jouw mooie dame!

  • De omgeving is hier inderdaad prachtig! En heel begrijpelijk dat je mijn mooie ventje als dame ziet. Hij is immers elegant, lichtvoetig, gevoelig en heeft opgemaakte oogjes… maar zij is dus een hij (ssssht niet hardop: een jeweetwel hij).
   Grappig dat je de onderliptrek herkent. En dan mag ie wel een jeweetwel-hij zijn, Diaz was vast onmiddellijk als een blok gevallen voor Izzy…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: