Russels Lof

Sneeuwklokjes

aIMG_5425

aIMG_5619De afgelopen week speurde ik onderweg in de auto steeds naar sneeuwklokjes. Gelukkig had ik nog wel de tegenwoordigheid van geest om eerst in de achteruitkijkspiegel te kijken voor ik op de rem trapte… maar vrij abrupt ging het toch wel als ik dan ineens van die leuke witte toefjes ontdekte (sorry Diaz!).

Zo zag ik aan de rand van het dorp waar ik boodschappen doe, een heel eigenwijs klokje dat als enige het kopje niet liet hangen (het klokje dat geen klokje wilde zijn) en daar zette ik mijn auto aan de kant van een weg waar dat duidelijk niet mocht. Het leverde echter geen gevaarlijke situatie op (knipperlichten aan) en ik dacht nog bij mezelf: er komt hier toch nooit een politiewagen langs.

IMG_4425-002Zit ik op mijn knieën en ellebogen geleund dat eigenwijze klokje te fotograferen, met mijn billen naar de weg toe, hoor ik een auto vaart minderen. Ik kom wat overeind, kijk even over mijn schouder en, ja hoor, een politiewagen. Hoe-is-het-mogelijk!! Dat was gewoon idioot, ik zie nooit politie… Maar gelukkig bleken ze alleen even te kijken wat ik aan het doen was, misschien dachten ze dat ik onwel was geworden (of knettergek), en reden toen gelukkig gewoon door. Waarop ik mijn billen weer in de lucht stak en vrolijk verder kiekte.
aIMG_5323Daags daarna (gisteren, vrijdag 21 februari) zag ik ergens onderweg bij een sloot wel meer dan een paar toefjes klokjes. Natuurlijk de auto weer aan de kant gezet en in de meest wonderlijke houdingen en vreemde bochten maakte ik er een heleboel foto’s van deze bloemenpracht (wonder boven wonder niet in de sloot gekukeld). Door de stralende zon leverde dat een aantal sprookjesachtige plaatjes op…

Als cadeautje kwam er ook nog eens een bij voorbij (die er vroeg bij was : -) en was het lenteplaatje helemaal compleet.

aIMG_5683

aIMG_5898

aIMG_6112

aIMG_6118

aIMG_5323

.

  • Ja, ik wist ook niet wat ik zag met die vroege bij! Zag ook nog een paar andere gevleugelde insecten en trouwens ook een vrouw in een kort rokje (rokjesdag in februari?). Alles en iedereen is van slag 🙂

 1. Super, wat een blij gevoel geeft dit me nu weer… Zelfs ome pliesie snapt wat zich daar afspeelde !
  Trouwens … Deze klokjes zien we dacht ik vooral in het noorden… Moet ik eens opzoeken….

 2. Jaap Kroon

  Prachtig Noortje. Mij leverde het laatst een behoorlijk vieze broek en jas op, toen ik ze aan het fotograferen was. Daarna moesten de boodschappen nog worden gedaan. De caissière keek me verwonderd aan, maar durfde niets te vragen. Nadat ik had afgerekend en mijn boodschappen had ingepakt, keek ik haar aan en zei: “De lente is onderweg” en vervolgde mijn weg met een big smile! 🙂

 3. oh how lovely. and the bee, too. that is very early! we have no honeybees out yet. however, it has become winter the last couple of days. it is cold, and the ground is white. all the snowdrops are hidden beneath a blanket of snow! 🙂

  • Everything is so early here… Yesterday I saw an active Dung Beetle (Evert :-), I heard others have already seen ladybirds, lapwings and the starlings have come back to my (broken) roof, where they nested last year… Let’s pray winter had no surprises anymore and these early spring fellows will be alright!
   (I wanted to ask you before: how is it possible you can read my blog?!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: