Russels Lof

Klein geluk

aIMG_6286abIMG_6156abIMG_6282Voor de zoveelste keer heb ik teveel triptanen geslikt. Dit antimigrainemiddel dat een aanval kan stoppen, zorgt er bij overmatig gebruik voor dat het opnieuw migraine uitlokt. Op een gegeven moment slik je dagelijks van die pillen en voel je je eigenlijk ook continu rot. Dan is er nog maar één oplossing: stoppen met de triptanen. Wat betekent dat je moet afkicken, en dat is net zo naar als dat het klinkt.

Maar goed, ik heb vaker met dat bijltje gehakt en ik weet dat er altijd wel weer een keer betere tijden komen (alleen wacht ik nu al best lang!) dus ik houd moed. En ik put kracht en energie uit de lieve mensen om mij heen, mijn dieren, en de prachtige natuur hier in deze omgeving. Tussen het ziek zijn door, trek ik er het liefst op uit met Diaz en camera en vergeet dan alles.

abIMG_6327Na een paar dagen flink ziek zijn, is er nog niet de puf om een lange wandeling te maken of veel te ondernemen. Maar een kort rondje bos en een uurtje (of twee) op mijn buik in het gras doen dan ook wonderen. Zo zag ik op die eerste ik-voel-me-weer-een-beetje-mens-dag na een loeizware afkickaanval een paar lieveheersbeestjes aan de bosrand hier vlak bij huis.

Dat is de plek waar ik meestal voor mijn ‘routinerondje’ ga zeg maar (wat overigens ook nooit verveelt). Mooi weer ook nog eens, dus languit op mijn buik kijken en genieten. Diaz ging geduldig een eindje verderop liggen, en hield strak in de gaten of er niet nog hondjes kwamen. En ik kon lekker los met de camera. Even alles vergeten. Genieten van de kleine schoonheid, het kleine geluk. Heel puur, en zo mooi. Heilzaam ook…

abIMG_6211

aIMG_6043

abIMG_6688

abIMG_6674Ik heb me kostelijk vermaakt met een lieveheersbeestje dat steeds voortvarend een spriet op klom, steevast bovenaan omkukelde, wat bungelde aan de spriet en zich herpakte. Dan met de pootjes stevig om de grasspriet heen tot drie telde en zijn gehele vleugelpakket uitvouwde om dapper de wijde wereld in te vliegen.
*STOP* Die wijde wereld was dan twee centimeter vooruit in het gras… maar dat kleine dappere kevertje klom gewoon weer een spriet in, en het gehele ritueel herhaalde zich. Zo kwam ie in een uurtje toch zeker twintig centimeter verder (maar dat was trippelend vast ook wel gelukt…).

 

aIMG_6629-001

abIMG_6752

abIMG_6653

aIMG_6654

 

 

 

 

..

  1. Mmmmmhhh wat een zalige micro- avonturen, wederom…
    Je zo volop te kunnen zien herademen is een genot, een belonende zegening voor jezelf, maar vast en zeker ook voor diezelfde lieve mensen en dieren om je heen….

  2. José

    Ik hoop dat je nu weer langer hoofdpijn vrij blijft na het afkicken zodat jij en dank zij jou wij dus ook weer kunnen mee genieten van al dat kleine geluk. Wat een mooie kleuren en grappige actie foto’s van het leuke torretje.

  3. Wauw, de kleuren spatten van het scherm, schitterend! Wat fijn dat de kleinste dingen toch zo’n plezier kunnen schenken, zelfs in barre tijden. Heel erg veel sterkte de komende tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: