Russels Lof

Jerommeke

aIMG_8790

aIMG_8732Hoi! Ik ben Jerommeke, ver familielid van Evert, die hier ook al eens in een blog voorbij kwam. Mijn kleine neefje zeg maar, ook wel het zwarte schaap in de familie. Hihi, nee hoor, Evert is een schatje. Hij noemt mij trouwens ‘die slome kleerkast’ dus ik krijg er ook van langs van hem! Ach ja, snel ben ik niet, en mijn reputatie is ook niet al te best, maar ik val echt wel mee hoor!

Ik ben een beetje vroeg tevoorschijn gekomen als meikever in april, maar hé, het is al een poosje lekker warm dus ik dacht het kan wel. Nu ga ik me eerst een dag of tien lekker vol eten voor ik een gezinnetje ga stichten. Maar ik kijk intussen toch al wel goed om me heen, naar leuke vrouwtjes. En weet je, stiekem heb ik al een oogje op Veerle laten vallen; ze zit hier een halfuurtje vandaan in deze boom. Ik ga haar vandaag weer een keer opzoeken.

aIMG_8707

In de schemering ggggrb gggrb ssslfb schmull (sorry, even mijn mond leegeten) ga ik lekker een potje vliegen, en dan sjees ik toch wel met 8 km per uur rond hoor! Ik gebruik het maanlicht als navigatie, maar raak wel eens erg in de war van kunstlicht. Pas nog vloog oom Louis een paar keer tegen de ruit van deze blogmadame, en liep een lichte hersenschudding op. Gelukkig hoorde die madame de harde tikken tegen de ruit en zag ze oom Louis zelfs verward rondvliegen, waarna ze gauw de gordijnen dicht deed. Dat was zijn redding. Ook de landing op een boom is niet altijd even zachtzinnig, maar ons gepantserde lichaam zorgt ervoor dat we niet te pletter slaan. Al is dat bij een tante van mijn moeder, Sidonia, wel gebeurd. Maar ja, zij was zo ook zó dun, ze had helemaal geen reserve.

aIMG_9123Hé, volgens mij is daar Veerle… VEERLE, VEERLE! IK KOM ERAAN HOOR! Over een kwartiertje ben ik bij je!
Goh, dat is wel toevallig, ik heb niet eens mijn antennes uit. Daarmee ruik ik namelijk of er een vrouwtje in de buurt is. Eerst ruik ik de aangevreten bladeren, een soort alcoholische lucht, hmmm lekker! Pas als ik bij de bladeren ben, ruik ik of er een vrouwtje in de buurt is. Maar van Veerle wist ik het al hoor. Ze is alleen nog niet geslachtsrijp, nog even geduld dus voor Jerommeke!

Eerst maar een poosje flink eten, en goed op krachten komen. Ik ben dol op de zomereik, beuk en haagbeuk, maar ik mag ook volgaarne een bordje esdoorn, walnoot, iep, populier, wilg, hazelaar… en ook fruitbomen, planten, grassen en tuinplanten zijn niet te versmaden. Ja, ja, schadelijk, ik weet het. We zijn gulzig, wij Jerommekes, daar kunnen we niets aan doen. Moet je zien hoe groot we zijn?! Soms wel 3 centimeter, we zijn flinke jongens (en meisjes) hoor! Wat een verschil met die nuffige roodschildjes die met een paar luizen per dag toekunnen. Beetje overdreven misschien, maar met die deftige stippels kun je ons in ieder geval niet vergelijken. Dan liever met Evert en zijn mestindrustrie.

Goed, waar was ik. Op weg naar Veerle.

bIMG_8406

Wacht even, hier klopt iets niet…

Oké, de andere kant op, dat is beter.

aIMG_9152

Veerle, ik kom eraan!

Hmmm lekker, *krunsj* sorry hoor, even een hapje voor onderweg…

aIMG_8668

Nou, daar gaat ie weer! De pahadehen op, de lahanehen in, vooruit met flinke pas!

aIMG_9121

Hmmm, wel een lekker blaadje dit. Oké, nog een kleine omweg.
Veerle ik kom er echt aan hoor!!

bIMG_8721

Wat is het hier groen! Veerle, waar ben je?

Oh, daar ben je. Kijk eens, hier is Jerommeke.
Oh, Veerle…

aIMG_9049

*Wat ben je zacht, liefje…*

aIMG_9041

Wat zeg je, Veerle?
Mijn poot in je oog? Sorry, ja, ik ben ook nog niet zo lang uit de grond. Even wennen hoor!

aIMG_8986

Kom eens hier, meiprinsesje van me. *Hmmm, smak, smak*
Geen kusje meer? Wat zeg je, je wilt verder eten?
Maar Veerle…

Oké, ik weet het. Nog een dag of tien. Zucht.
Jerommeke heeft zo’n goesting… maar ik kom terug mijn liefste.

bIMG_8484

Jerommeke zal zegevieren!
SALUT!!

a2IMG_8730

 

 Naschrift op 30 april:
Vanavond vlogen er TIENTALLEN Jerommekes (en Veerles) in mijn tuin, ik wist niet wat ik zag… en hoorde! Met een heel diep gebrom vlogen ze kriskras door elkaar, sommigen vlak boven mijn hoofd. Zou Jerommeke uit het bos ze gestuurd hebben?

 

..

 1. Jaap Kroon

  Helemaal te gek. Wat een super gave foto’s voorzien van een waanzinnig leuk verhaal. Het wordt echt tijd dat je een boek gaat uitgeven!

  • Hihi Jaap, mijn migraineboek-uitgever ziet me al aankomen met Evert, Jerommeke en hun nuffige nichtje. Misschien toch maar ergens anders aankloppen dan 🙂 Dank je voor het supercomliment!

 2. Karien

  Hilarisch! wat heb ik gelachen om je verhaal, Jerommeke!! En dan je prachtige selfies erbij, dat was smullen. Hartelijk bedankt voor deze verfrissende lachbui.

  • Dankjewel Karien, dat is natuurlijk een geweldig leuke bijkomstigheid dat ik voor een verfrissende lachbui zorg!
   Jerommeke snapt het alleen niet zo goed, die bedoelt het allemaal best serieus… maar ook hij vindt het fijn als hij mensen aan het lachen maakt. Zorgt misschien voor herstel van zijn reputatieschade…

 3. Mijn broer had me aangemoedigs om je site te bezoeken. Bedankt Jaap voor de tip en Noortje wat een prachtige foto’s en geweldig verhaal. Ik kom zeker terug om weer eens een kijkje te nemen.
  Gr Steven

  • Ja, Peter, ik dacht wel dat het verhaal ook jou zou aanspreken 🙂 En ik vind het helemaal leuk dat iedere mestkever en nu ook meikever die ik nog tegenkom niet meer die bepaalde soort zijn, maar gewoon Everts en Jerommekes 🙂

 4. José

  Als mensen door jou verhaaltjes en foto’s met de macro natuur worden geconfronteerd zullen zij niet gauw meer achteloos beestjes dood slaan of trappen omdat zij het een vies of eng dier vinden. Ik vond kevers altijd een beetje griezelig maar kijk nu absoluut anders tegen de Jerommkes, Elsbeths, Everts en verwanten aan dank zij jou schitterende opnamen en de leerzame en leuke teksten erbij. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel eens een creepy kruipertje dood heb getrapt maat beloof je dat ik dat nooit meer zal doen. Laat kinderen op de kleuterschool en lagere school met jou blog kennis maken en het komt later dik in orde met hen en de natuur waarin ze leven. Dat lijkt me een mooie roeping voor jou, je hebt kennis van de natuur, maakt schitterende plaatjes en je kan het ook nog eens zo mooi verwoorden dat ik denk dat alle kinderen als een blok voor jou blog zullen vallen.

  • Wat een ontzettend fijne reactie José!
   Creepy kruipertjes ken ik niet (of het moet een teek zijn, brrr) en dat breng ik blijkbaar over. Alhoewel het nu nog wel om behoorlijk aandoenlijke jongens ging; onze Evert en Jerommeke. (Elsebeths zijn natuurlijk sowieso al niet griezelig). Ik vind je idee van ‘educatie’ ook wel leuk, wie weet valt er nog wel eens wat met mijn foto’s en verhaaltjes te doen ja. Evert en Jerommeke inzetten ‘ter leering ende vermaeck’, dat lijkt me wel wat. Ik zal ook eens met hen overleggen 🙂

 5. José

  Ik zou zeggen begin op je zoons school eens een balletje uit te gooien en kijk of Elsebeth, Evert en Jerommeke aanslaan bij de jeugd. Ik ben van plan om mijn 5 kleinzoons er mee te gaan confronteren als slaapverhaaltjes, ik kan vanaf donderdagavond gaan kijken of het aanslaat of dat ze er nachtmerries van krijgen! Dan komen er drie mannetjes en als die zondag weer naar huis gaan komen de andere twee tot woensdag. Ik laat je weten hoe de reacties van de vier oudste zijn.
  Koen is nog te klein en heeft nog geen stem voorlopig. Ik vond creepy kruipertjes wel grappig klinken in dit verband en ik vond eerder ieder kruipertje een beetje creepy, maar daar gaat ie weer dank zij jou blog bekijk ik ze volkomen anders en vind ze wonder schoon..

  • Je maakt me helemaal enthousiast José! Ik denk dat ik eens een proefboekje ga maken – er moet in de tekst en misschien ook foto’s wel wat aangepast worden hoor! Ik ben bang dat het misschien wel wat teveel van hetzelfde is nu. En uit een boekje leest veel leuker dan van het scherm. Maar je kunt natuurlijk voorzichtig wat uitproberen bij de mannetjes. En als ze er onverhoopt toch nachtmerries van krijgen… oef, dan laat me dat maar gauw weten! Leuk trouwens dat de boys allemaal komen, maar wat zul je kapot zijn nadien 🙂

 6. José

  Als je boekje er komt zal ik het zeker kopen en voorlezen aan de mannetjes.
  Is ook een leuk verjaardags kadootje maak er gelijk een serie van met verschillende hoofdrol spelers.
  Maar overleg eerst met Jerommeke of hij wel in een hoofdrol wil!
  Je kan er iets heel moois van maken daar ben ik van overtuigd.
  Als je zelfs een boek over migraine leesbaar kan maken moet het met een kinderboekje helemaal goed komen.
  Ik zie het in gedachten al helemaal voor me, mooie foto’s met fantastisch én leerzame tekstjes erbij.
  Wie zou er op zo’n manier niet graag natuurkunde les krijgen?
  Het is alleen een beetje jammer dat je keuze’s zal moeten maken omdat er gewoon weg te veel mooie plaatjes zijn en het dan wel een heel dik boek zou worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: