Russels Lof

Pot met goud

dubbele regenboog

aIMG_3125Wie regelmatig bij mij thuis komt, weet dat het hier bijna altijd waait. De meeste mensen vinden dat heerlijk, want het geeft samen met het weidse uitzicht een lekker vakantie-uitwaai-gevoel.

Zo’n verfrissend windje is ook wel lekker, zeker op een zomerdag. Dan kan een zacht briesje juist het verschil zijn tussen zinderend heet en zalig warm. In het najaar doet de wind hier nog een schepje boven op het toch al heerlijk onstuimige herfstgevoel, en in de winter is er niets gezelligers dan warm voor de kachel zitten terwijl de koude wind om het huis waait.

En ja, dan de ongemakken. Soms vervloek ik de wind. Hoeveel emmers, tonnen en weet ik veel wat er allemaal al wegwaaide, moest ik ver uit het weiland plukken, of vond ik zelfs nooit meer terug (in het dorp verderop jutten ze mijn spullen). Achter hoeveel wegwaaiende papieren heb ik aan moeten rennen, als ik de autodeur opendeed en de wind er weer eens pesterig doorheen gierde. En hoe vaak deed de wind me pijn in het gezicht, op een koude herfst- of winterdag? Aan fietsen met wind tegen heb ik een gloeiende hekel (maar dat is meer Jonas’ probleem…) en de harde wind zorgt er vaak voor dat ons vrijstaande huisje met slechts één kachel op sommige dagen nauwelijks warm gestookt kan worden.

Afgelopen winter was het natuurlijk peanuts, maar de jaren daarvoor waren heus wel Spartaans hier. De dierenarts kwam eens voor een van de paarden, stapte uit de auto, keek me verbijsterd aan en schreeuwde tegen de loeiende wind in: HET LIJKT HIER WEL SIBERIË!

aIMG_9825Maar nu is het zomers lente en is Siberië ver weg.
De wind is er nog wel, als altijd. Fijn voor de was die eenmaal opgehangen (soms kletsen de natte stukken me eerst om de oren voor het lukt ze op de lijn vastgepind te krijgen) ook zo maar droog is. Maar het is minder fijn om bloemetjes te fotograferen, die nooit eens even rustig voor je willen poseren.

En toch is dat ook zalig om te doen, liggend in het gras, wachten op zo’n zeldzaam windstil momentje (waarbij een foto met enige beweging erin ook mag). Dat is puur meditatief en zalig zen in zon… en wind!

De foto met dubbele regenboog, maakte ik in september vorig jaar, hier op het erf. Ik plaatste hem eerder al in een blog. Nu wil ik hem nogmaals laten zien, omdat ik onlangs de pot met goud heb gevonden. Die staat namelijk gewoon hier bij huis, in mijn eigen (winderige) tuin…

aIMG_9799aIMG_9941

IMG_3065

aIMG_8289

a2IMG_8572

aIMG_5159

aIMG_9664

(Dit is blog nummer 100… een blog met een gouden randje!!)

 1. Gefeliciteerd Noortje, je eigen 100 ste BLOG en uiteraard met deze weer prachtige “plaatjes” met steeds meer meeslepender “praatjes…”. Een lieve bewonderende groet van één van je meest trouwe volgers enne…. Van zijn hundje uiteraard

 2. Wat een prachtige foto’s maak je!!!
  Bedankt voor de tip om een workshop te gaan volgen bij Adrea….Hoop dat ik dan kwa foto’s ook een beetje zo’n prachtig resultaat kan krijgen!

  • He dank je wel Jolette! En met die foto’s gaat het vast wel goed komen. In ieder geval levert zo’n workshop je heel veel ‘tools’ en inspiratie om lekker mee verder te kunnen met je fotografie!

  • Nou Corry, wat mij betreft is dat goud overal om ons heen. Maar ik vind het dus ook/zelfs in mijn eigen (ernstig verwilderde) achtertuin waarin ik bloemen heb in de kleuren van de regenboog…

 3. Mooi blogje voor je 100!! 🙂
  En ja, over het algemeen vind ik wind heerlijk, maar soms …………..
  Klaprozen staan er weer voldoende he, vind het van die prachtige bloemen.

  • Dank je Minoesjka! En ik ben ook dol op klaprozen. Wat ik ook zo geweldig vind, is dat er weken- zo niet maandenlang iedere dag weer nieuwe bloeien; mijn tuin staat er nu zo vol mee… zelfs uit het gras en tussen de stoeptegels komen ze tevoorschijn! En daar hoef ik helemaal niets voor te doen 😉

 4. wahoo! 100 posts, Noortje! how exciting!
   
  i just love your macro lens, and the beauty that the wind helped you capture. the poppies are beautiful. they do not grow in such abundance here, but i remember seeing fields of them when i have been to Germany. thank you for sharing all this beauty. it is wonderful to see on such a rainy day. and congratulations on 100!!

  • Thank you!! Amazing huh… Very productive months, in spite of…
   The macro lens is really wonderful; didn’t you think of buying one too? I can highly recommend you one; they are good for hours and hours of fun in just a few square meters. Very convenient too, sometimes!

 5. Hai Noortje, Wat een heerlijke pot met goud heb jij in de tuin staan. Ik geniet wat een prachtige plaatjes. Wauw. Die paardebloem schitterend maar de rest ook wat een heerlijke kleuren. Aha en nu zie ik ook waar ik de laatste 2 aanmeldingen aan te danken heb. Wat lief van je. Dank je wel. X. Groetjes en ik ben je niet vergeten ,ik ga lekker reageren als ik volgende week even de rust heb. Fijn weekend. Geniet van het weekend en de pot met goud. Liefs Andrea

  • Geen haast… we houden contact. En ik kom in ieder geval in het najaar weer lekker bij je workshoppen. Ik heb zo het gevoel dat ik nog wel wat bij je leren kan 🙂 Jij ook een fijn weekend, liefs van een fan 🙂

 6. Jaap Kroon

  En laten we met zijn allen die pot met goud koesteren. Jouw prachtige foto’s dragen daar zeker aan bij. Je 100e blog alweer. Ik blijf op zijn minst de volgende honderd volgen. Nu in alle rust genieten van deze schitterende blog!

 7. José

  Zoals vaak als ik niet de eerste ben de reageert op jou blog is al het mooie al weer gezegd. Ook ik kijk vol belangstelling uit naar de volgende 100. Gefeliciteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...vooral in de natuur, soms op een zijpad...

Waar mijn pen ligt, ben ik thuis

Wherever I lay my pen, that's my home

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willyhuisman

schrijver van korte verhalen en gedichten/hobbyfotograaf

noortjerusselcom.wordpress.com/

Noortje Russel - Tekst & Beeld

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

Reinhold Staden Photography

It's all about light and shadows

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

Bente Haarstad Photography

This site is mainly about pictures, from the middle of Norway. Click a picture to read posts.

%d bloggers liken dit: