Russels Lof

Sauna Papillon

a2IMG_9191-001

IMG_9105Na vele jaren ben ik eindelijk weer eens in een sauna geweest. Zoals te verwachten, was het er bloedheet, zodat ik al snel zweette als een otter. Het was gelukkig niet al te druk, maar ik zag dat ook de andere bezoekers flink zaten te puffen. Allemaal rode koppen. ‘Warm he?’

Wonderlijk genoeg had iedereen kleren aan en vlogen er overal vlinders rond. Heel toevallig had ik mijn camera mee. Die was eerst tien minuten beslagen, zodat ik alleen maar mistige vlinderplaatjes schoot. Ook de andere saunagasten liepen met camera’s achter de vlinders aan te hollen. Daar kregen we het nog warmer van.

Er was geen douche, zodat ik verhit naar huis ging… wat een waardeloze sauna! Maar, eerlijk is eerlijk, wel een prachtig vlinderparadijs. Misschien ga ik nog een keer, dan trek ik mijn badpak aan.

aIMG_9380

aIMG_9676

aIMG_9668

aIMG_9537

aIMG_9202

Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte.

(Er waren veel en véél meer soorten vlinders dan ik kan laten zien; ook hele grote, sommige met prachtige kleuren en aparte vormen… de meest schitterende tropische exemplaren. Alleen vlogen de meeste vlinders vrolijk om me heen, een enkele landde wat pesterig op mijn broek, maar poseren op een plant… ho maar! Een volgende keer – in badpak – moet ik vroeg in de ochtend gaan, als ze nog aan het opwarmen zijn.)

 

 

 

 

 

 

..

 1. Hahaha, even op het verkeerde been gezet maar het kwartje viel al vlug, prachtige foto’s ! ( klik “Luuk” voor mijn recentste werkje, een vlinderdoek… )

  • Wat jammer dat je mijn gezicht niet kon zien toen ik jouw site (in wording) aan het bekijken was. Mijn mond viel steeds verder open… Jeetjemina Luuk, wat een geweldige kunstenaar ben jij!! Ik heb echt met heel veel plezier door de tekeningen/schilderijen heen gebladerd en moest bij de vrije illustraties vaak hardop lachen. Het is zo razend knap, mooi, leuk en geestig gemaakt. Geweldig!! En wat toevallig net als laatste werk het vlinderdoek. Prachtig. Dat brengt ons mooi samen, zodat ik nu ook van jouw talent weet. Ik ben meteen bewonderend fan.

   • Leuk om te horen je reactie op mijn teken werk ! Je houd ervan of helemaal niet veelal ( iets daartussen zit er vaak niet ) , heb zelf altijd een beetje een haat en liefde verhouding met mijn scheppende werk,maar dat hoort bij het scheppers-schap weet ik inmiddels en het merendeel van wat ik maak daar juich ik ook bij en om haha.( maar kan soms oud werk ook niet aanzien ), dit fenomeen kent iedere Creator denk ik… Ik zet even een turfje,weer een fan erbij haha gr ! ( nu onder Luuk link naar blog )

    • *grinnik*

     En leuk, dan ga ik je ook volgen. Ik moet alleen nog even aan mijn zoontje vragen wat mijn google-account-wachtwoord is… haha, ik waagde het een keer met zijn account ergens op te reageren, maar dat werd me niet in dank afgenomen. Hij heeft toen voor mij een eigen account aangemaakt, maar wat daar de gegevens van zijn??

 2. José

  Wonder schone beestjes die vlinders en ook ik dacht even dat je met meer privé ontboezemingen zou komen toen ik de titel zag.
  De laatste keer dat ik naar een openbare sauna ben geweest was ruim 14 jaar geleden op uitnodiging van jou (en met jou) omdat ik op je lieve Chum gepast had én als afscheid omdat ik helemaal naar Texel ging verhuizen.
  Wij hebben hier sinds dit jaar ook een vlindertuin dus kom maar weer eens gauw hierheen om mooi plaatjes te schieten van zowel vlinders als van het eiland en de natuur.

  • Haha José, ik vond dat er in mijn vorige blog wel genoeg privé-ontboezemingen zijn gedaan voor de rest van het jaar 😉
   En het is heel goed mogelijk dat het saunabezoek waar je aan refereert ook mijn laatste is geweest…
   Leuk ook een vlindertuin op Texel! Ik hoop van harte dat het inderdaad gauw weer eens lukt jullie te zien en te genieten van het heerlijke eiland (met vlinders!)

 3. Hahahaha, ik zou maar oppassen dat ze je in badpak er niet uitgooien ;)) het zal vast niet de dresscode zijn. 😉 wat een prachtige vlinder foto’s, vooral die met die doorzichtige vleugels.

  • Ja, die vond ik ook zo gaaf, dat zijn glasvlinders, toepasselijke naam!
   En dresscode of niet, ik trek de volgende keer een badpak onder mijn kleren aan en strip zodra ik die tropische tuin in ga! Als er dan een medewerker aan komt, duik ik gewoon een bananenplant of ander oerwoudse bosschage in.
   (Heb je fijn geworkshopt bij Andrea?)

 4. hahaha. Herkenbaar die Sauna met die foto’s erbij wist ik wel gelijk wat je bedoelde. Pff wat kan dat heet zijn in de kas, maar ondanks die hitte erg mooie sprankelende foto’s. groetjes Andrea

  • Ja joh, maar zo suf dat ik daar van tevoren niet aan had gedacht (ja, ik wist wel dat het warm zou zijn, maar zo warm…) volgende keer ook een litertje water mee. En dank voor het compliment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: