Russels Lof

Sergio

a2IMG_6766 Slome slak? Tsss, ze weten niet waar ze het over hebben! Zo a-relaxt die mensen… stressato!

aIMG_8543Ciao tutti! Laat ik me even netjes voorstellen. Ik ben Sergio Chianti, Nederlandse slak met Italiaanse roots, maar met een Friese casa. Ik ben een erg vrouwelijk man of een erg mannelijke vrouw, het is maar hoe je het bekijkt. Mijn moeder wilde me eigenlijk Cecilia noemen. Wij slakken zijn niet zo van het hokjesdenken; jongen, meisje, man óf vrouw…, nee hoor, gewoon lekker allebei en kiezen zoals het uitkomt. Heremiet heet dat. Wat? Iets met kreeft? Welnee, er zijn hier geen kreeften, we zitten hier niet aan zee, gekkie! Oh, het heet niet heremiet? Herejezus, Madonna! Wat was het ook alweer… nee, die niet, wacht, iets met friet… herefriet, ook niet? Helemaal geen heren, ook geen dames? Herma zeg je? Oh, nicht Herma, bella, die heb ik al een poosje niet gezien. Van de week toch een keertje heenglijden ja, glissando. Ik zou ook nog altijd een kleuradvies geven voor in huis; al dat wit bij haar binnen is zo passato…, ze moet nu echt gaan voor de zachte colori, en dan vooral veel roze, rosa…bella rosa! Ja, natuurlijk richten wij onze huisjes in, wat dacht je dan?!

Allora, waar hadden we het ook alweer over? Oh ja, man en vrouw, uomo e donna, herefriet, Afrodiete, zoiets. In ieder geval gaat het over de liefde, amore, zoals alles in dit leven. Ik als man hou van mannen én vrouwen, als vrouw ook trouwens, en ik hou van mezelf. Ik hou van mijn moeder, Mamma Mia, zóveel, van mio padre, mijn hele familia… mi amore tutti! Maar ik hou het meest van Sietze uit Drachten; il mio grande amore. Sietze kwam een keer per ongeluk met de melkwagen hier, il camion del latte, ontmoette mij in mijn casa, en is nooit meer weggegaan…

Maar nu moet ik er vandoor, scappando. Ik ga mijn nieuwe casapak ophalen bij ene donderse slak uit het zuiden. Straks komt een Limburgse huomo langs, met connecties in Brabant, en die geeft me wel een lift. Maar ik moet eerst nog een eindje naar de weg. Ecco, wie niet snel is moet slim zijn! Ik neem meteen zo’n pak mee voor Sietze, al moet die er niet veel van hebben. Die houdt meer van puur natuur, naturel, naturista eigenlijk… allora, dat klopt, hij heeft geen eigen huis, maar dat geeft helemaal niks. Ik vind hem prachtig, naakt, bella nuda, en mijn casa is ruim genoeg. Casa mia e casa sua!

Va bene…  a presto, caro popolo!

Dit was tijdens een festa di familia, deden we voor de grap een slakkenrace, per lo scherzo…aIMG_6599

Alleen Don Castello, achterop de jeep, had het niet helemaal capito…aIMG_6609

Samen met Sietze, hier nog in cognito met huurhuisje, genieten van het bella vista…aIMG_9780

Sietze in vol ornaat: naturel, naakt, nudo… (Ja, klopt, hij prijkte al eerder in een blog, questo bellissimo ragazzo!) aIMG_4888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grazie per donna José, voor het leuke idee…

 

 

 

 

 

 

 

..

 1. Nou ja segggg, wat mot ik nu segge als rasechte ollander wohnend im Deutschland, non capito Italienisch, aber viel gelacht ich habe, comprende??
  Noortje, je laat een dag goed beginnen, waar las ik ook alweer, als iemand geen glimlach heeft, geef hem de jouwe….. Nou die glimlach heb ik wel, maar nu ook,nog de jouwe want dat je hier mee in een deuk lag, zelf, dat geloof ik graag. 😊 je vergeet bij je super leuke verhalen zowaar iets over de prachtige foto’s te vertellen . ja…… Super dus!!! Slakken hebben van nu af een ander beeld in mijn hoofd gekregen, ipv te mopperen dat ze op mijn blumen sitzen,ga ik kijken hoe het inetrieur in hun huisje uit ziet ☺️Arrividerci of zoiets. Grüsse aus hierzo!

  • “Bedank for die blumen…” Wie zei dat ook alweer (behalve de slakken) 😉

   Duits, Italiaans, een woordje Spaans… Nederlands: het maakt allemaal niet uit. Wir verstehen einander, nichtwahr?!
   (Dank voor je super leuke reactie weer!!)

   • Hoi Noortje, ik kom hier even bijkletsen, hoeft de hele werled niet mee te genieten bij je nieuwe bijdrage. Maare, ik heb geprobeerd te antwoorden op je super leuke commentaren, ik dacht dat ik een niet zo’n diggiebeet was, maar helaas, lukt me niet. Toen geprobeerd op FB een privé bericht achter te laten.. Ging ook niet, tja dan raak ik uitgeprobeerd ;)) maare ik wilde dus zeggen, ik ben een echte theeleut dus heeeeeeel veel thee hiero en je bent heel hartelijk welkom om thee te komen drinken ;))
    Enne heb ook naar wordpress gekeken maar daar snap ik dus niets van, blijf dus voorlopig maar even bij blogger :))) maar helaas, ik kan alleen antwoorden als er een mailadres staat, dus helaas. Als het goed is,mzie jij mijn mailadres wel?
    Dan maar even hier kletsen. ;)) Doegggg, nogmaals super leuk je berichtjes, hoop,dat er meer komen, je weet het hé, een dag niet gelachen…….. . ;))

 2. José

  Och Noortje je hebt de verwachtingen weer overtroffen. Wat een heerlijk verhaal en die foto’s….super leuk.
  Vooral met de slakken-race auto’s. Maar ik mis alleen nog het gegeven hoe ze aan hun huisjes op hun rug komen.( Behalve dan van Sietze in cognito ) Hoe kom je erop!!! Bedankt.

  • Graag gedaan José, het was leuk ermee bezig te zijn. Maar ben ik dus toch nog wat vergeten… tja, dan moet er maar een keer een vervolg komen! Of een heel andere insteek: ‘De architect van de slakken’.

 3. Het feit dat ik regelmatig even op jouw site kijk, mag aangeven dat ik jouw schrijven en de foto’s waardeer. Vooral het feit dat je de slak een zekere snelheid hebt gegeven met jouw manier van schrijven is bewonderendswaardig. Als Stellingwarver om utens (ik woon nu in Oudehorne en dat is Friesland) zal ik je het hoogste Stellingwerfse compliment geven dat er bestaat: et vaalt me niks tegen.

 4. Wat een mooie plaatjes en een waaaanzinnig leuk verhaal ! En ook nog eens in verrassend tempo velocissimo.
  De reacties zijn trouwens ook geweldig!
  Heerlijk Noortje, elke keer ontdek ik weer iets nieuws en schiet in de lach, tot grote verbazing van de heren en dame collegaas om mij heen !!
  Enne… Sergio heeft voor morgen alweer de terugreis geboekt.. VIP-plaatsen
  Ciao, mia Bella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: