Russels Lof

Maanmannetjes

aIMG_9351Vroeg opstaan loont als je mooi wilt fotograferen, maar heel laat op pad ook. Tenminste, als het volle maan is. Hoewel de dagen alweer verontrustend snel korter worden, is het nog wel mogelijk om lange avondwandelingen te maken, waarbij de zonsondergang altijd weer schitterende luchten oplevert. Kort nadat ik gisteren na een heerlijke wandeling bij de Schaopedobbe (blog over dit mooie gebied volgt nog) thuiskwam, begon het alweer te kriebelen. Vanuit mijn woonkamer zag ik de volle maan die me uitnodigde te gaan experimenteren. Eerder die dag had ik namelijk een mooie foto gezien van een libel tegen het maanlicht gefotografeerd, en dat wilde ik ook proberen.

Maar waar zou ik het best naartoe kunnen gaan? De maan moest goed zichtbaar zijn, een open vlakte, water voor de libellen… Diakonievene! Haastig mijn spullen ingepakt, zaklamp meegegrist en lichtelijk opgewonden op pad.

aIMG_9436Bij het natuurgebied bleek mijn zaklamp nog slechts een heel zwak schijnsel te geven en was het libellen spotten daarmee een lastige taak geworden. Ook zag ik overal verse Galloway-poep en vond ik het best griezelig de kudde ineens voor mijn neus te kunnen verwachten. Als schijnend met de zaklamp die er soms ook geheel de brui aan gaf, zag ik vooral veel, héél veel spinnen, ook enorme dikkerds. Ik probeerde er niet aan te denken hoeveel van die dikkerds er misschien mijn nek in kropen (zoals laatst de komkommerspin, die ik thuis op de bank van schrik uit mijn hals veegde) terwijl ik door het hoge gras liep. En geen libel te bekennen.

a2IMG_9419

Maar, wel een aantal krekels, die ook prachtig waren tegen het maanlicht. Alleen zaten de meeste Japies helemaal verkeerd om te kunnen fotograferen en vonden ze het niet leuk als ik heel voorzichtig probeerde ze de juiste kant op de dirigeren – floep – weg! Een enkele wilde gelukkig wel voor maanmannetje spelen. En ook veel, héél veel spinnen…

aIMG_9437

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Mo

  Jeetje wat ben jij een held zeg om laat alleen het bos in de gaan …. resultaten mogen er zeker wezen …. Japie is echt mij favoriet, prachtige mime 😉 Gr Mo

  • Dank je Mo, Japie is leuk he! En hij werkte zo lekker mee… Ik heb het overigens nooit eng gevonden s avonds laat nog in het bos te lopen. Maar tegen een Galloway-stier aanbotsen vond ik een minder geslaagd idee… dat is gelukkig niet gebeurd 🙂

 2. Anoniem

  wat een pracht foto’s en je moet er natuurlijk maar weer opkomen op dit te fotograferen. Echt prachtig!!!!!! Toevallig liep ik gisteren op zo’ zelfde tijdstip buiten met sjuul te wandelen… laatste rondje van die dag en Ik dacht nog , kijkend naar de prachtige luchten, nu moest je fotograferen………. dacht dus! Want natuurlijk liep ik niet terug om mijn camera te halen….. dom naar u blijkt. vlg keer toch maar mee nemen :))

  • Thanks Janine! En ja, ik ken dat. Ik neem vaak ook heel stoer mijn camera NIET mee omdat het zeker met anderen erbij soms best irritant is, maar dan zie ik natuurlijk altijd van alles dat ik toch best graag wel even had willen vastleggen…
   Wat is Sjuul voor merk eigenlijk, of is ie net als die van mij huismerk 🙂 ?

 3. José

  Wie denkt er nu aan om insecten te fotograferen met de maan op de achtergrond ??
  Super scherpe foto’s van gave beetjes, bedankt voor het in bed kunnen blijven liggen en toch mee kunnen genieten.

  • Hihi, leuk je reactie, luie donder!
   Maar, eerlijk is eerlijk, ik had gisteren een dergelijke foto gezien (van een libel) en dacht meteen ‘dat wil ik ook proberen!’. En wel ONMIDDELLIJK. Geen libel gezien dus, maar missie toch geslaagd 🙂

 4. Een kreatieve gedachte bij een ondernemende vrouw met talent voor fotografie moet wat moois opleveren en heeft wat moois opgeleverd. Prachtig!! Overigens ben je nergens veiliger als in het donker. Heb zelf slechts één keer een onveilig gevoel gehad toen ik een keer midden in de nacht (jaren geleden) op de Delleboeren was en de kudde paarden op hol sloeg: je kon ze wel horen, maar niet zien, Vond het daar even minder leuk. Overigens was het toen beslist geen volle maan, want dan kun je soms echt heel ver zien. (Niet voor niets waren vroeger de vergaderingen bij volle maan.) En.., misschien een idee voor een volgende keer, het levert ook prachtige schaduwbeelden op. Ben nu al benieuwd naar jouw volgende foto’s.

  • Oeps Karst, dat lijkt me ook wel griezelig als je zo’n kudde paarden (of Galloways/S.Hooglanders) ’s nachts hoort rennen! Dat heb ik een keer overdag meegemaakt – ik stond ook nog eens behoorlijk ‘in de weg’ – en dat was al eng. Maar verder vind ik het ’s nachts ook helemaal niet griezelig, behalve dan een beetje als er van die megadikke spinnen over me heen kruipen.

   Dank voor je geweldig mooie compliment, daar ben ik blij mee!

 5. Van de volle maan is bekend dat ‘ie de hormonen beïnvloedt die ons in de avonduurtjes slaperig maken.
  En als het dan ook nog eens de zogeheten Supermaan is … Ja, dan gaat die mallerd van Noortje inderdaad creatief rechtopzitten, en onmiddelijk tot actie over.
  Zo kennen we je!
  En zo moet je blijven: lekker jezelf, spannend, verrassend en blijf vooral van die MOOIE foto’s maken.

 6. Loes V.

  Goede ingeving! Prachtige fotoos. Ook weer charmant aan elkaar geschreven.
  De maan was enorm groot, hoor. ik las dat hij 9 september weer langs scheert. Ik zou zo met je meegaan meid, ik neem mijn grote zaklamp mee.

  • Dank je Luuk! Ik vind de krekel ook de mooiste, maar één foto bij dit blog leek me wat mager, en die vele spinnen wou ik op de een of andere manier ook terug laten komen in het beeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: