Russels Lof

Feest in het bos

aIMG_8577-001 Vijftig tinten groen, bruin, oranje, geel en rood. En nog veel meer (paarse paddenstoelen!); de overweldigende herfst in al zijn kleuren. Het knisperend bonte tapijt, de dwarrelende confetti en bedwelmend aardse geuren; het najaar is een feest. Het is het vrolijk vieren van het leven, een uitbundig afscheid van wat was en een onstuimige ontvangst van wat komen gaat. Want na het feest van de herfst volgt een meditatief seizoen van verstilling waarin de naakte bomen fluisterstil de kou trotseren en vertrouwen op diepgewortelde zekerheden.

En ik, ik wentel me in die herfstige weelde, feest vrolijk mee tot in de late uurtjes en zal dan zachtjes verder gaan. Met de weemoedige geur van afscheid in mijn gemoed en de herinnering van kleuren die je warmen. En na de onherroepelijke, louterende stilte die daarna volgt, zal straks het bos weer glorieus herleven en zal natuurlijk ook het nieuwe begin uitbundig worden gevierd. Met fris en pril groen, zacht licht en uitgelaten bewoners. Ook op dat feest zal ik weer dronken zijn van geluk.

Blog Sprookjesbos7 a Blog Sprookjesbos2 aIMG_7966 aIMG_8234 IMG_4934 Blog Sprookjesbos5 aIMG_8821 aIMG_8591 aIMG_8617

 1. Tjonge, dat heb je wel heel mooi verwoord, en op de paarse na treffen al je 50 herfstkleuren behoorlijk doel.
  Immers wie voelt niet de vaak strijdige gevoelens tijdens de wonderlijke gedaanteverwisselingen van onze seizoenen.
  En jij Noortje, wil je evengoed met praat en plaat een handje helpen om van de nu snel op ons afkomende, ijzige grijstinten weer volop met je mee te genieten ?!
  Wanten,muts, sjaal en wollleN onderbroeken liggen klaar…….

  • Over een poosje een winterblog in Vijftig tinten grijs 🙂
   Goed dat je klaar bent voor de koude herfst- en winterwandelingen, ik nog niet helemaal… maar dat gaat komen en daar genieten we dan ook weer enorm van!

  • Ik kwam je geweldig leuke steenuiltjes-foto’s toevallig tegen en zie dat je nog veel meer mooie natuurfoto’s hebt. Leuk om je te gaan volgen om mee te genieten en me te laten inspireren!
   En dank voor je compliment!

 2. Ik kan me helemaal vinden in jouw lofzang betreffende het herfstseizoen. Je foto’s zijn uitbundig mooi en vandaag na je afkondiging van je afscheid op FB nam ik gelijk een kijkje hier op je blog en werd ik getrakteerd op sfeervolle momenten. De foto met de mooie hondensnuit heb je ontroerend mooi tussen de andere beelden geplaatst, raakte me. Hartelijke groet!

  • Wat leuk Jannie om je nu hier te treffen! En dan met zulke mooie woorden…
   Grappig ook hoe ik vaak merk dat ieder er weer een andere foto uitpikt die ze het mooist vinden of die (het meest) raakt. De foto van de hondensnuit van mijn lieve Diaz is me ook heel dierbaar, hij kleurt ook zo mooi in het herfstlandschap en het is zo heerlijk om samen met hem op pad te gaan…
   Dank voor je leuke reactie en kom nog eens langs 🙂

 3. Dat je meer kunt dan alleen maar macrofotografie wist ik al, maar je bewijst het vooral met de laatste foto. Daar kan ik echt minuten naar kijken en met de tekst van jou er bij weet je het gevoel van weemoed ook bij mij op te roepen.

  • Met die laatste foto ben ik ook heel blij… daar kan ik zelf dan ook echt van genieten! En ik vind je complimenten weer prachtig. Na al deze commentaren ga ik wel een beetje zweven en moet ik geloof ik een poosje terug het bos in (even aarden), waar ze nu overigens wel heel erg woest tekeer gaan op het feest…

 4. Anoniem

  Mooi Noortje heerlijke herfstfoto’s en ik zie dat je ook lekker bent bezig geweest met de lensbaby mooi! Wat een kleuren allemaal geweldig. groetjes Andrea

  • Kijk, jij ziet dat van die lensbaby, ik denk dat de meeste anderen niet eens weten wat het is en dat houd ik nog maar even zo, want zo heel veel soeps is het nog niet wat ik ermee maak 😉
   Dank voor je leuke reactie Andrea!

 5. José

  Filosofische woorden weer en ik merk dat als je niet het snelste bent met reageren dat dan alle mooie reacties al weer gegeven zijn.
  Ik kan mij hier alleen maar weer bij aansluiten.

  • Nou José, als trouwe blogvolger van het eerste uur en speciale vriendin op afstand heb jij wel een streepje voor, al moet je in de rij aansluiten… En ik ben altijd blij met je reacties!

 6. Anoniem

  Je hebt dat herfstgevoel prachtig omschreven! En met de foto’s al even mooi weergegeven.
  Het dronken zijn van geluk met het zien van die natuurweelde.. dat is precies wat ik voel als ik deze dagen in het bos loop!
  Heerlijk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: