Russels Lof

Grijs

IMG_9168-001 IMG_9157

Grijs weer is niet grijs. Grijs weer is niet zwartwit. Grijs weer is kleurrijk als een vluchtige droom, mysterieus en ongrijpbaar.

Op grijze dagen is de wereld vernauwd en blijf je dichter bij jezelf. Grijs weerspiegelt hoe je je voelt. Kalm en tevreden, gelukkig (Vandaag Is Grijs!) Onrustig, gelaten, misschien zelfs somber (gatver grijs…)

Heel soms grijpt grijs me naar de keel, en verlang ik naar licht en helderheid. Veel vaker kan ik ervan genieten; van de compacte wereld, de verborgen vertes, het contemplatieve.

Voor Diaz is grijs hetzelfde als alle andere kleuren of de zonnigste zomerdag. Ook grijs betekent lekker eropuit en turen in de verte naar leuke speelkameraadjes. Alleen is het wat lastiger turen, maar dat weet hij niet…

a2IMG_9214-001

 Spannende ontmoetingen kleuren een grijze ochtend… 

IMG_9405

2014-11-05

Voor kleurrijke macrofoto’s heb je geen zonnige dag nodig…

Blog november4

En… na regen grijs weer komt zonneschijn…

aIMG_0321

… ook dat is magisch!

Blog november2

Wat nou grijs of zonnig geel. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat we weer niet ver komen met die camera…

a2IMG_0283

.

 1. Ben het volledig met je eens. Grijs weer heeft zijn bekoring en kan je het idee geven even helemaal alleen op dat zichtbare stukje wereld te zijn. Voor mij soms een verademing omdat het de perfecte tegenhanger is van het bombardement aan nieuwsberichten waar we, of we willen of niet, niet aan kunnen ontkomen. Even heerlijk alleen op de wereld, maar wel één zijn met de natuur die je omringt. Even geen ISIS maar gewoon dit IS. En als het dan ook nog helemaal stil is en je zit op een bankje over het Diaconieveen te staren geeft die grijze wereld kleur aan je bestaan. Nee grijs is beslist niet grijs.

  • Wat heb je dat prachtig verwoord, Karst.
   Ik besef wel dat we bevoorrecht zijn met die mooie natuur om ons heen om zo contemplatief te kunnen genieten op een grijze dag. In een stad is dat wel even anders, denk ik. Maar ja, daar kom ik op zonnige dagen ook liever niet te vaak…

  • As you can see on one of the photo’s my dog was worried as well… THREE… HELP 🙂
   But I wasn’t worried and yes, all went well. The dogs had a little party before happily following there humans again…
   Thanks Bente!

 2. Wow jij hebt er weer een feestje van weten te maken. prachtige foto’s en ook kleurrijk ondanks het grijze weer en wat een mooie foto’s van Diaz die de zon laat stralen!. Ook complimenten voor de magische foto’s, ze zijn heel mooi! Dat is toch het voordeel van een hond hebben, je moet er op uit of het nu grijs weer is of niet. Je laat hier zien dat iedere dag mooi is.

  • Ja, daar zeg je wat. Wandelen zonder hond voelt kaal en is half zo leuk, dus of ik zonder hond er ook zo vaak op uit zou gaan, durf ik te betwijfelen…
   Dank voor je mooie complimenten, Ellen!

 3. Noortje wat kun je het altijd mooi onder woorden en in beeld brengen. Elke keer is het weer genieten om je blog te lezen en te bewonderen.
  Helaas wordt onze hond al een jaartje ouder en kan ze niet meer zulke lange tochten met mij maken. Maar we gaan nog regelmatig samen op pad, minder ver dan vroeger, maar nog altijd erg gezellig!

  • Wat een lieve reactie Sjoukje, heel fijn om te horen!
   En wat je hond betreft (hoe oud is hij/zij?) is het niet zo dat als je met de camera op stap gaat dat je dan, net zoals ik, niet heel veel meters maakt en je hond er gewoon gezellig bij kan komen liggen als jij op de bosbodem met camera en paddenstoeltjes gaat stoeien?
   En leuk om nu ook jouw fotoblog te volgen!

 4. Peter

  Jemig Noortje, wat een fascinerende foto’s !!!! Mijn aandacht werd in eerste instantie getrokken door “grijs” , die kleur verankerde zich al op jonge leeftijd in mijn donkere haardos 😉 en jouw uitleg over de wijze waarop grijze dagen hun invloed op je gemoedstoestand beïnvloeden zijn herkenbaar. Maar… dat ik google moest gebruiken om het woord “contemplatieve” te analyseren was toch wel het meest bijzondere educatieve moment 😉 .
  Contemplatie is een andere term voor beschouwing. De term stamt van het Latijnse contemplatio. Letterlijk betekent contemplatie “het scheiden van iets uit zijn omgeving”. Contemplatio is de Latijnse vertaling van het Griekse ‘theoreia’. Contemplatie is verwant aan meditatie. Zo !!!!! bedankt !!! ik ben door jouw blog weer een stukje wijzer geworden. 😉 leuk!

  groet Peter

  • Ha geweldig, dat is nog eens een leuke bijkomstigheid! En als we dan toch in de klassieken duiken… dit is een mooi staaltje van ‘utile dulci’; het nuttige met het aangename verenigen. Dat schreef de Romeinse dichter Horatius in zijn Ars Poetica. Die Horatius is toch al zo’n veel geciteerde gouwe ouwe want hij schreef ook ‘carpe diem’ (pluk de dag) wat wij nu opvatten als zoveel mogelijk op de dag van vandaag genieten, maar wat eigenlijk bedoeld was als aansporing om niet tot morgen uit te stellen wat vandaag gedaan kan worden… (hij zou het dus hartgrondig oneens zijn met mijn motto dat ik bij uitstelgedrag bezig: ‘morgen weer een dag’)
   Tot zover het utile-praatje dat ik ook half heb opgezocht (ik was even ‘vergeten’ dat deze uitspraken van onze vriend Horatius zijn)
   Dus jij ook bedankt Peter, want zo ben ook ík weer een stukje wijzer geworden 😉

 5. Wat een prachtige foto’s of het nu grijs weer of mooi weer is. Jij weet er wel raad mee, dan komt de zon vanzelf binnen schijnen. Bedankt dat we mochten meegenieten. Super mooi. Dat lukt mij nog niet, komt hopelijk nog eens. Succes met fotograferen. Echt genieten!!

 6. wauw die enerlaatste is een prachtig kerstkaart hoor, mooi, is dat met de lensbaby gemaakt?? Mooi hoor, prachtig…
  Diaz zijn foto’s zijn ook super mooi. Je woont toch maar mooi daar bij het bos, ik hoop vlg jaar ook meer het bos in te kunnen gaan, zo maar vanuit je huisje, zonder de auto te pakken en ver te rijden, of whatever, gewoon genieten van mooi, grijs, wit of hoe dan ook weer. ik heb nu in elk geval genoten van je foto’s, inderdaad sprookjesachtig mooi.

  • Die met de sterretjes is met de lensbaby gemaakt inderdaad, die daarnaast niet. Ik vind het nog een erg lastige lens hoor. Als ik die schitterende foto’s van Andrea zie, raak ik toch wat gefrustreerd, maar hé, ik wil veel teveel tegelijk kunnen…

   En ik hoop ook voor je dat jullie komend jaar een heerlijke plek bij een bos vinden!!

 7. José

  Net weer terug van een week in het midden van het land ( op verzoek van een zieke dochter op haar kinderen gepast ) met veel te veel mensen huizen en auto’s en nu hier weer aan het genieten van deze heerlijke omgeving waar vooral op het strand en in de duinen heel veel mooi grijs te zien is.De laatste foto van Diaz is zoals ik mij de dieren hemel voorstel. Wonderlijk mooi. Jou blog en alle reacties hierop is weer een fijne thuiskomer na een in alle opzichten hele drukke week.

  • Wat vind ik dat een geweldig leuke associatie José, die van de ‘dierenhemel’. Prachtig!
   En wat fijn voor je dochter dat je kon oppassen. Doodvermoeiend (zeker ook door de omgeving), dat geloof ik wel, maar ook wel heel leuk en dankbaar denk ik. En daarna weer zo heerlijk thuiskomen in je fijne huis op het mooie Texel!

 8. ecingel

  Ik lees je titel en zie je eerste foto’s en denk en voel me gelijk grijs, stil en ruik ik daar een houtkachel? En dan volgen je andere prachtige foto’s met zonnestralen en Diaz, de fonkelende sterretjes en…ik voel een golf van vrolijkheid door me heen stromen…. MAGISCH !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: