Russels Lof

Familie Zwaan

a1IMG_6821

10 juni 2014. Op weg naar een afspraak zag ik vanuit de auto deze prachtige zwanenfamilie. Toevallig (!) had ik mijn camera mee… Meteen stoppen natuurlijk, gaan zitten en kijken maar. En natuurlijk wat plaatjes maken. En ja, ik kwam veel te laat op die afspraak (wel even netjes gebeld).

2014-06-10 AIMG_7235-002

Naar precies zo’n mooie zwanenfamilie, maar dan met pubers in plaats van peuters, zocht ik op een mistige novembermorgen…

IMG_3126

Ik zag ze er al eerder, maar dat was steeds als ik de camera niet bij me had, gehaast was, of wanneer ik in de auto zat met Jonas die tegenwoordig flipt als ik zeg: ‘ik ga even een foto maken.’ Best begrijpelijk, want even is een zeer rekbaar begrip bij mij.

IMG_3234-001Maar toen ik op die mooie mistige novembermorgen wel tijd had, trof ik de zwanen ‘niet thuis’, net als trouwens de proefzoekmiddag ervoor. Ik had er rekening mee gehouden en genoot toch wel van de mooie ochtend.

Op weg terug naar huis stopte ik ook nog even om een kudde koeien te fotograferen. Terwijl de hele bups nieuwsgierig op me af kwam, hoorde ik ineens iets in de lucht en toen ik opkeek… YESSS! Wát een mazzel!

De vier jonge zwanen, in het kielzog van Pa en Ma.

IMG_3246-002

Ze vlogen een ererondje over me heen en zetten toen pal naast me de landing in, natuurlijk netjes met het landingsgestel uit.

IMG_3269-001

Spontaan poseerden ze het ene serene tafereeltje na het andere voor me…

IMG_3274-0012014-11-028IMG_3285

Dan roept mooie Ma haar kroost bijeen, want het is tijd voor…

aIMG_3464-001

… het ochtendtoilet!

Zwanenblog1-001a2aIMG_3974

Pa houdt intussen alles goed in de gaten.

aIMG_3708-001

Maar dat doet Junior ook…

Zwanenblog

… als hij niet met zijn broertje aan het dollen is.

2014-11-026aIMG_3715

Dan roept Pa luid: ALLEMAAL AAN TAFEL!!!

IMG_3581

Ze hadden eigenlijk ook best wel trek dus…

Blub blub, jammie!

IMG_3800-001

Toen ging ik ook maar eens huiswaarts, hongerig en verkleumd maar o zo happy!

aIMG_3039

 1. karindeheer

  Ondanks de pracht van de familiezwaan, vind ik de laatste foto toch het aller mooist! Ik vind luchtfoto’s de werkelijkheid zo vaak tekort doen, maar deze is echt meer dan prachtig! En de familie zwaan heb je ook heel mooi vastgelegd! Zo leuk om te zien hoe de “lelijke” eendjes al in mooie zwanen aan het veranderen zijn, nog altijd met de goede zorgen van pa en ma!

  • Ja, dat is best lastig om een mooie luchtfoto te maken, en ik ben blij dat je deze geslaagd vindt! Het was ook wel een heel bijzondere lucht, en ik heb een poosje met de instellingen moeten pielen om hem er zo op te krijgen…

 2. José

  Een prachtig gelukkige familie weer mooi op de gevoelige plaat vastgelegd door jou.
  En ik hoor Jonas protesteren als jij weer eens wil gaan fotograferen met hem erbij.
  Later zal hij maar wat trots zijn op de mooie foto’s van zijn lieve moeder.

  • Wat een lieve reactie José, misschien moet ik die Jonas maar vast laten lezen, even een voorschotje 😉
   Maar ik begrijp hem ook wel hoor, want het is natuurlijk wel erg saai voor een kind als het maar duurt en duurt (en die moeder van je geen enkel besef van tijd meer heeft).

 3. Jeany

  Wat leuk deze reportage. Die met de kontjes in de lucht is geweldig, en die laatste landschapsfoto, prachtig mooi. Je hebt er weer wat moois van gemaakt, ik heb echt meegenoten,
  En als de reactieblok niet zo moeilijk deed de laatste tijd schreef ik ook nog meer, maar voor deze paar regels zit ik al ruim een kwartier te wachen voordat er wat staat….. Bagger.

 4. Karien

  Sjonge Noortje, wat kun jij dit toch! Alles past zo mooi bij elkaar, praatje en plaatjes. En de familie Zwaan werkte ook erg mee, naast al jouw geduld. Genieten met een grote G.

  • He wat heerlijk om te horen Karien, dat je mee geniet! En de familie Zwaan was inderdaad bijzonder coöperatief, alleen al door op te dagen op een moment dat ik ze al niet meer verwachtte…

 5. Peter

  Hoi Noortje, tsjonge even recht uit het hart, als je zoveel talent hebt om met militaire precisie de flora en fauna zo sfeervol in beeld te brengen….., en dit met een geraffineerd sausje humorvolle teksten weet te signeren dan…. verdien je echt een groter platform om mensen duidelijk te maken dat de enorme kracht en inspirerende schoonheid van de natuur een bron van levenslessen kan zijn…… Ik neem alvast een voorschot op die promotie, heb mijn omgeving op de hoogte gebracht van jouw waanzinnig leuke blogs 😉 Top wat je presteert echt !!!!

 6. Dat was weer genieten van jouw foto’s met verhaal! Niet gehinderd door enige kennis op het gebied van fotografie geniet ik vooral van de sfeer van jouw beelden (gewoon met allebei mijn contactlenzen in hoor!). Ze zijn stuk voor stuk prachtig maar die ‘mistige novembermorgen’, daar kan ik wel naar blijven kijken.

  • Haha, wel met scherpe blik gekeken 🙂
   En wat grappig dat jij er weer een andere foto uitpikt, die er voor jou uitspringt. Het was ook zo mooi daar, die mistige morgen… maar net als met de luchten is dat nog best lastig om het goed vast te leggen, dus ik ben blij te horen dat je die foto mooi vindt!

 7. Wat een mooie zwanen familie. En al die detail foto’s, mooi gedaan hoor. Maar inderdaad ook de mist foto en de foto van de avondlucht zijn prachtig. Vorige week heb ik ook nog een paar foto’s van een zwanen familie bij ons in de weilanden gemaakt. Ze zijn ook zo mooi!

 8. So mooii photo and moii verhalje. Dat is so japijk di photo met die hoft in die water. Sorry for my spelling… I write how I speak in Dutch… Good exercise for me…

 9. oh, this is delightful, Noortje! i am so glad they returned. i love the ‘landing gear’ and the photo where all their heads are underwater. i know what you mean by wanting to capture a photo (or two or three or….) 🙂
   
  thank you for sharing. i am still smiling 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: