Russels Lof

Dag 2014!

aIMG_7816-1

Januari: Kampioenen synchroon vliegen 2014

Ik moet echt even goed nadenken welk jaar het nu is. Beginnende Alzheimer, waar ik zo bang voor ben? En waar ik ook bij alles wat ik wel eens vergeet, fijntjes door mijn zoon op gewezen wordt? Of toch dat wonderlijke fenomeen van al aan het eind van het jaar vertrouwd raken met het getal van het nieuwe? En als het dan zover is, lijkt het al zo gewoon, dat 2015, dat je gaat twijfelen… ‘ik zit vast nog met het oude jaar in mijn kop’. Nieuwe agenda erbij halen om te zien dat het toch klopt.

Het is 2015 en het nieuwe jaar heeft zijn deuren wagenwijd voor me opengezet (en de Alzheimer nog even buiten in de kou laten staan). Tijd dus om vooruit te kijken en aan de goede voornemens te werken (wat vaker puin ruimen in huis, zorgen dat het niet zo ver komt dát ik moet puinruimen, Jonas achter de broek aan zitten stimuleren zijn talenten te benutten en mezelf motiveren een schop onder de kont geven nu eindelijk eens iets met al die vage plannen te doen).
Maar eerst nog even terugblikken op het afgelopen blogjaar, en wel via enkele dierbare hoofdrolspelers. Dat helpt mij meteen wat voorwerk te doen voor een van de goede voornemens…

Hierboven hadden we al het januari-duo, de kampioenen synchroon vliegen 2014.
En dan verder in volgorde van opkomst…

Februari: Evert Ontwapenend ventje dat mij wijze levenslessen leerde over doorzetten met vallen en opstaan.

a3IMG_6685 kopie-2

Maart: De Tweeling Een van mijn favoriete foto’s ever. Jammer dat hij niet gekozen is voor de National Geographic van januari, maar dat hij bij de selectie zat vond ik al geweldig. En het gevoel dat de foto bij me oproept, de herinnering aan die dag… dat is me nog het meest dierbaar.

Aekingerzand Noortje Russel kopie-3

April: Jerommeke Voortvarend ventje op liefdespad. Liet zich door niets of niemand weerhouden om naar zijn Veerle te gaan. Was wel zo sympathiek nog even naar me te zwaaien.

a2IMG_8730 kopie-4

Mei: Rinus Net zo’n wijs en sympathiek ventje als Evert. Ik kwam Rinus de hazelaarbladrolkever tegen toen hij uit huis was gezet door zijn vrouw Deborah, die hem niet in haar buurt verdroeg bij het bladrollen. Gelukkig was het een tijdelijke scheiding en benutte Rinus zijn tijd goed met een fijne wandeling en wat acrobatische toeren, en een babbeltje met mij.

aIMG_6129 kopie-6

Juni: Sergio Een onverwachte, aangename ontmoeting in mijn eigen achtertuin met Sergio Chianti die zijn casa graag wilde delen met nudo Sietze.

aIMG_6764-7

Juli: Het Paard Deze knapperd is er een van de kudde Exmoors in de Delleboeren, een mooi natuurgebied vlak bij mijn huis, waar naast de paarden ook Schotse Hooglanders grazen.  Op een zinderend hete dag die in juli zag ik de kudde paarden eerst gezamenlijk badderen in een groot ven, om daarna in de schaduw van het bos wat te gaan dutten. Maar natuurlijk werd ik wel goed in de gaten gehouden!

aIMG_5349 kopie-8

Augustus: Japie Krekel Op een spannende volle maantocht in natuurgebied Diakonievene zocht ik naar libellen om te fotograferen tegen de maan. Niet gevonden, maar ook niet teleurgesteld want de vele spinnen bleken erg fotogeniek en al helemaal deze prachtige Japie.

IMG_9419 kopie-9

September: Meneer Citroen Daar istieweer! Inmiddels een bekend ventje, deze sympathieke meneer Citroen, die pom-pie-dom, heel licht door het leven gaat. Het doet me grote vreugd om te vertellen dat meneer Citroen nu al zó populair is, dat hij zaterdag zelfs op de radio komt (Taalstaat, radio 1, iets voor 12.00 uur). Hijzelf snapt alle ophef niet helemaal, terwijl zijn vrouw Cicilia uit haar schild is gebarsten van trots.

a2IMG_1969 kopie-10

September: Prins Frosch Ik vond dat ik keuzes moest maken; slechts één hoofdrolspeler per maand… maar in september was dat onmogelijk. Meneer Citroen is me zo lief, maar Prins Frosch was ook wel heel erg bijzonder. Het was een sprookje waar ik met Frosch in belandde, dat zelfs in een ‘zij leefden nog lang en gelukkig’ eindigde, alleen niet met mij in de hoofdrol. Al was ik wel heel, héél gelukkig op dat moment, en daar doe ik het voor. (Dat was echt een moment voor een happy attack, een woord dat ik leerde van de door mij enorm bewonderde oud-Python en professioneel reiziger Michael Palin, die zelf regelmatig ‘last’ heeft van happy attacks).

a2IMG_3428 kopie-11

Oktober: De bergbeklimmer Deze paddenbergbeklimmer is het meeldauwlieveheersbeestje dat ik tijdens de workshop van Andrea Gullicx totaal onverwacht uit een hoedje zag komen. Dapper ding dat al op een fictieve omslag sierde en zeker nog een verhaaltje verdient.

aIMG_4019-001-1

November: De heer Berkenschild Wie kent hem niet, deze alleskunner. Ik ontmoette hem tijdens de jaarlijkse paddenstoelendans waar hij er als burgemeester van het bos, organisator van het festijn en enig jurylid met de hoofdprijs vandoor ging. Letterlijk vandoor ging, want sindsdien is niets meer van hem vernomen. Een betrouwbare bron heeft me ingefluisterd dat hij volgend jaar gewoon weer van de partij is (mits Frosch niet meer meedoet).

aIMG_2096 kopie-14

December: Een Schots onderonsje Oooohhmmm, krunsj, sjmak, sjmul, zzzzz. 
Maak je niet te druk in 2015, leef bij de dag, geniet! 

IMG_1172 kopie-13

 1. Jaap Kroon

  Gelukkig Nieuwjaar Noortje. Ook dit jaar zit ik hier gewoon weer op de eerste rij om te genieten van al het moois wat je met ons deelt.

 2. Jelly

  Een mooi overzicht van het jaar, was weer genieten.
  Wij wensen jou en Jonas ook veel liefde en gezondheid voor 2015! Groetjes Jacob, Jelly en Tiemo

 3. Wat een mooie samenvatting van het afgelopen blogjaar! Hoop ook het nieuwe jaar weer van je mooie foto’s en verhalen te mogen genieten!
  Een gezond, gelukkig en blogrijk 2015

 4. Rettie Lindeman

  Dat was weer genieten! Zowel van de tekst als van de foto’s. Kijk uit naar de Russels Lofjes in 2015, maar eerst wil ik je het allerbeste wensen voor een mooi, gelukkig, gezond en vredig 2015!

 5. Ja, dat is nog eens genieten en een o zo lieve terugblik, en tegelijkertijd ook een tipje van je loffelijk sluier …. zeer goed voornemen ?!
  Ik wens je naast al dat andere, ook nog weer een heerlijk Blog-jaar toe !!
  Enne… zaterdag wel effe allemaal naar de radio luisteren !!

  • Ik denk dat jij de enige bent die de teksten leest 😉
   En dank Peter, ik wens jou naast al dat andere wat meer blog-tijd toe, want aan inspiratie ontbreekt het je niet, en je schrijft zo leuk…

 6. thank you for sharing the beauty of your year, Noortje. you are so talented, and i think your images were worthy of being National Geographic covers, for sure. even so, they don’t know what they are missing – and i for one enjoy your views of some of those small and yet important moments. all the best to you for 2015 (i almost typed 2014, urk!): good health, reasons for laughter, camera moments, and enough time to do it all 🙂
   
  with hugs and blessings from me, and purrs from Timmy 🙂

  • You always manage to give heartwarming responses to my blogs. Thank you so much for al the wonderful compliments, also this time (it makes me feel so proud!), and your nice wishes. We send you hugs and blessings as well, and I hope (think think, what’s the right one)… 2015 (!) will bring you also all the beautiful things you wish me and… many, many happy attacks 🙂
   For Timmy some soft snoring from our dogs (in that state no threat for him) and a loving ear scratch from me!

 7. Dit was mijn favoriete jaaroverzicht hoor. Met stip. Ik kijk nu al uit naar je foto’s en verhalen in het nieuwe jaar. Heel herkenbaar ook: alvast wennen aan een nieuw jaartal (of: je ‘nieuwe’ leeftijd) en dan even niet meer weten of het echt al zo ver is of dat je nog aan het anticiperen bent. Ik durf hier ook gerust toe te geven dat ik aan de binnenkant van mijn trouwring moest kijken om zeker te weten dat we niet komend jaar, maar pas het jaar daarna 25 jaar getrouwd zijn…

  • Hihi, dit zijn de leukere ontboezemingen!
   En érg leuk om te horen dat je uitkijkt naar nieuwe foto’s en verhalen, maar dat heb ik net zo goed bij jou hoor, je schrijft ook zo heerlijk en je (dieren)huishouden vind ik zo leuk…

 8. Helga

  2015….. het jaar van de geit in de chinese astrologie.
  Staat voor verantwoordelijkheid, mededogen en creativitieit, blijft weg van conflicten.
  Is eigenlijk in alles het tegendeel van de grote beweging van de laatste tijd.
  Brengt het jaar van de geit ons terug op een weg naar meer evenwicht en respect?

  Vort met de geit dus, op naar het jaar van de Transitie.
  Gelukkig NIEUWJAAR

  Vrij naar Peter van Vliet op http://www.duurzaamnieuws.nl

  Groet en wens van Helga.

  • Wat leuk dat je dit hier deelt Helga! En eerlijk gezegd vind ik dit ook wel een erg mooie en toepasselijke aansporing voor mij… vooruit met de geit! Ik neem me al zo lang iets voor, en dat moet nu maar eens gaan gebeuren. Verder spreekt meer evenwicht en respect in het algemeen me ook erg aan, dus het zou fijn zijn als dit jaar van de geit ons dat brengt!
   (Maar we moeten niet teveel gaan mekkeren! 😉 )

 9. Karien

  Ha Noortje, ik hoorde je puur toevallig op de radio met je vrolijke pom pie dom meneertje. Geel grappig om dat met jouw stem te horen. Bedankt voor alle mooie foto’s en bijzondere teksten. Oeps, natuurlijk nog een heel fotogeniek en toepasselijk tekstjaar voor jou en je dierbaren!

 10. José

  Een heel goed en vooral een mooi Russelslof jaar gewenst. Ik lees ook altijd de onderschriften van jou foto’s dus niet alleen Peter hoor. We gaan met z’n allen weer van jou geweldige blog mee genieten, liefs José

 11. A gorgeous year in review with a patient beauty captured throughout where few ever think to look. You bring the natural world to life and show us all that is worth pausing and just taking a look at what’s beneath our noses.

 12. Anoniem

  Mooi om alles bij elkaar te zien. Dat het voor jouw en je geliefden ook weer een heel mooi jaar mag zijn en dat wij met zijn allen weer van je mooie verhalen,gedichtjes en foto’s mogen genieten. 🙂 Leuk je weer te gaan zien in het volgende jaar en het was mooi om je zo bezig te zien helemaal opgaand in die mooie natuur met beestjes met mooie resultaten zoals altijd. liefs Andrea

 13. Marianne Pimmelaar

  Ben hier toevallig verzeild geraakt. Wat een prachtige foto’s en de tekstjes zijn ook leuk! Hele leuke blog en ik kom zeker nog kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: