Russels Lof

Winter Wonderland

IMG_1485 De winter stelt weer niet veel voor dit jaar. Maar net als vorig jaar kan ik daar niet al te rouwig om zijn. In ons Spartaanse huisje midden op het land, met slechts één gaskachel, waren eerdere gure winters behoorlijke beproevingen. Maar ja, zo’n Winter Wonderland-sneeuwdag zoals vorige week vrijdag, is toch wel een cadeautje hoor. Hemeltjelief, wat was het mooi! Een eerdere sneeuwdag moest ik missen omdat ik net toen plat lag met migraine, maar nu was ik er helemaal bij. De hele dag. Mét Diaz en mét camera natuurlijk… Het begon mistig, mystiek haast en met wat ochtendgymnastiek voor de paarden, aangevoerd door personal coach Bartolomeus D. Russel

Prachtig zacht licht over het land om ons heen. IMG_1472 Even uitpuffen terwijl de zon steeds feller wordt… IMG_1533 B.D. Russel, in de kracht van zijn leven en topfit gaat daarna zelf nog een stukje hardlopen en laat de ouwetjes verder met rust.

En dan… ja, hemelsblauw! IMG_1581 Fengur en Kongur voor ons huis; zo staan ze heel regelmatig naar binnen te koekeloeren als ik achter de computer zit, bij het raam (‘Heb je niet nog wat wortels ofzo?’) IMG_1583 Onderweg naar een wandelplek… IMG_1634 … waar we Fokke de muizenvanger tegenkwamen, die een kruising tussen Diaz en zuslief Luna lijkt, beide overigens ook ervaren muizenvangers, en die dus zo een broertje van hen zou kunnen zijn. IMG_8314

IMG_8320 IMG_8321 Laat in de middag nog een wandelingetje met inmiddels bewolkt weer en heel ander licht… IMG_8782 Let op de neus van Diaz: zwart van het muizenholletjeswroeten…

Later hoorde ik dat er op de meeste plekken in het land helemaal geen sneeuw was gevallen. Het was allemaal voor ons… dank u Koning Winter, en ook voor het weer niet al te strenge regeren dit jaar. IMG_8741

 1. Jaap Kroon

  Hemeltje lief wat mooi…en met recht. En dit is meer dan een cadeautje. Wat een genot om naar te kijken. Naar je schitterende foto’s. Een feest!

  • Een groot feest Jaap! En ik heb je gezien bij Fotostudio De Jong, leuk! Jammer dat jouw foto niet besproken werd… kreeg je niet even een enorme adrenalinerush toen hij zo megagroot in beeld kwam; dat alleen al is geweldig niet?!

   • Jaap Kroon

    Het was echt kicken, toen mijn foto in beeld kwam. Na de uitzending kreeg ik ook nog een leuke reactie van Myles Sanko zelf. Super gaaf.

 2. Hoi Noortje, Ik geniet altijd enorm van je fotoverhalen. *Zucht* Wat heerlijk toch dat je dit allemaal met ons deelt. En wat fijn te weten dat er zoveel meer mensen zijn die óók precies zien en begrijpen wat jij (erin) ziet. Dank!
  Marisca

  • Van jouw reactie zucht ik dan weer even van genot. Het doet me echt goed om te horen dat het gewaardeerd wordt wat ik maak en het is inderdaad heel fijn om het mooie om ons heen te delen met ‘gelijkgestemden’. Jij bedankt Marisca, voor het meegenieten en dat even aan me te laten weten!

 3. Wat een heerlijke winterse platen laat je hier zien en wat een flinke pak sneeuw is jullie ten deel gevallen, hier in het zuiden viel een dun laagje poedersneeuw, wat de naam sneeuw niet eens verdient 😦 Gelukkig kan ik via jou foto’s meegenieten.

  • Ja, dat is ook wel raar dit jaar met die sneeuwdagen, want eerder lag er weer een flink pak in het midden/zuiden van het land en hier niets. Zo’n klein landje, maar toch vaak zulke verschillen! Leuk om dan even met elkaar mee te kunnen genieten van zulke bijzondere dagen!

 4. Wat een winterpracht-in-woord-en-beeld! Die vrijdag zal ik niet snel vergeten, want het witte winterlandschap was zonovergoten en alles leek te schijnen, te weerkaatsen en te tinkelen… Dat Fokke en ik jullie tegenkwamen was heel toevallig, maar misschien ook wel niet want we blijken bij elkaar in de buurt te wonen! Blijk je -evenals ik- dierenvriend, natuurliefhebber, schoonheid- en rustzoeker te zijn! Dus wel vind ik het heel fijn dat ik nu voortaan kan meegenieten van prachtige foto’s en verhalen die jij maakt via dit blog!!!

  • AnneMarie, wat leuk je nu ook hier te zien! Het was een bijzondere ontmoeting, nadat we elkaar daags eerder ook al tegenkwamen, jij toen op je prachtige paard. En je beschrijft die magische sneeuwdag heel treffend. Heerlijk hoe je daar dan ook nog een poos op kunt teren, nietwaar, en hoe één zo’n dag je zo bij blijft. En dat is voor mij niet alleen vanwege de prachtige sneeuw…
   Dank voor je fijne reactie!

 5. Helga

  Door jouw verslag en foto’s heb ook ik even van dit winterspektakel mogen genieten.
  Net als in het Z/W van het land lag hier nog geen cm. sneeuw en met de doorkomende zon was dit heel snel
  verdwenen.
  Alleen gladheid van opgevroren trottoirs herinnerden aan 1 nacht echte winter en komende week lijkt zelfs de nachtvorst
  al verleden tijd.
  Bedankt voor het meegenieten en lieve groeten van Helga.

  • The light was delightful indeed! And so different throughout the day!
   But when you may think our winter is as white and gorgeous as here… this wonderful winter wonderland lasted only one day…!

   • Ha, ha – just like here then! Sometimes I’m thinking of moving further up north to get those white days – but on the other hand, I will not be as close to the continent as now. Pros and cons.

 6. Alweer ptachtige foto’s. Je hebt het betoverende winterlandschap weer erg mooi vastgelegd. Het blijft een mooi gezicht, ondanks dat het soms erg lastig kan zijn. Afgelopen woensdagmorgen viel hier sneeuw, maar dit was helaas al snel weer verdwenen. Alleen nog wat restjes…..

 7. Peter

  Hoi Noortje, het is je wederom gelukt…., mensen meenemen in vervoering …het delen van geluksgevoel vastgelegd in de juiste sfeer wat ook weer herkenbaar is voor die ander…poeh groot respect voor de wijze waarop je dat tot stand brengt. Diep onder de indruk…

  • Wat leuk dat je dat zo ervaart Peter, dat maakt me blij en stiekem een beetje trots. Maar het is nu ook weer niet zo’n enorme prestatie, want ik hoef er niet ‘hard voor te werken’; al het moois wordt me zo maar in de schoot geworpen! En ik werp het hier weer neer om te delen 🙂

 8. José

  Weer blij geworden van jou foto’s en hier op Texel van een behoorlijk pak sneeuw. In de duinen is het dan net of je op wintersport bent. We hebben weer genoten al was het maar even.

  • Vanmorgen was alles hier weer wit berijpt, dat is ook zo prachtig. Maar de lente piept er dan toch al gauw weer een beetje doorheen met een krachtigere zon, langere dagen en vandaag ook het geluid van veldleeuweriken… heerlijk! Nog even, en dan is de pup er, helemaal fijn in de lente!

 9. Waanzinnig mooi! Als het zulke beelden oplevert, mag de winter van mij best nog even duren. En IJslanders in de sneeuw, daar kan ik naar blijven kijken. Dat was weer genieten, dank je wel!

 10. leuke banner…. selfie? :))
  prachtige foto’s Noortje, dat zijn nog eens echte winters….. hier niets van dat spul, ben jaloers…. het lijkt wel buitenland zo mooi. Echt, vooral die vergezichten juweeltjes en de hondjes genieten volop!!! Prachtig!!!

  • Waren jouw paardjes vanmorgen ook weer wit, mooi he?! De nachten/ochtenden zijn nog flink koud, maar overdag kriebelt de lente al. Voor mij mag ie komen!! Al zijn de winterse dagen van hierboven natuurlijk wel wonderschoon!

 11. oh Noortje, too long it has been. i see i have many posts yet to enjoy, but they will have to keep until my next visit. i already look forward to those.
   
  but in the meantime i have soooo enjoyed this one. an enchanting winter wonderland! winter has been so mild here this year, there is hardly any snow on our local mountains. the skiing season has ended for some. and although i do not miss the cold, it was a real gift to enjoy these views that you have shared. the dogs had such fun. and the horses looked so patient, enduring the weather and hoping for spring.
   
  thank you for this beauty. have a wonderful day and see you soon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: