Russels Lof

Lente!

IMG_0914

IMG_2623Sinds enkele dagen is de verbouwing in mijn dak klaar. Bouwbedrijf Spreeuw & Co is nu bezig met de inrichting, en ik zie de werknemers dan ook af en aan sjouwen met spullen voor het interieur. Het is een indrukwekkend staaltje noeste arbeid, dat ik geamuseerd vanuit mijn woonkamer aanschouw. Maar als ik naar buiten ga om mijn bewondering uit te spreken over hun tomeloze energie en ik het hele gebeuren eens goed wil vastleggen, is er ineens niemand meer te bekennen. Op de koffie komen ze ook al niet! Jammer… Dan moeten we het maar doen met een vaag kiekje door het raam heen geschoten.

Van de week trok ik er natuurlijk ook op uit met dit mooie weer. De milde temperaturen alleen al waren genoeg lentebewijs, maar om het te bekrachtigen hoorde ik velden vol leeuweriken, zag ik pasgeboren lammetjes op het Aekingerzand, ontdekte ik de eerste lentebloemetjes en bijtjes en was ik getuige van een opvoering van De Lente van Vivaldi. De dirigent had zijn orkest niet echt goed onder controle, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was lente!

IMG_2089

Aanvalluh!

Speciaal ingevlogen vanuit Duitsland: Herr Schwäne Von Karajan!

Speciaal ingevlogen vanuit Duitsland: Herr Schwäne Von Karajan!

Vol begeisterung dirigeert hij De Lente van Vivaldi...

Vol begeisterung dirigeert hij De Lente van Vivaldi.

IMG_1583

Maar het orkest heeft vooral honger…

Een eindje verderop (Aekingerzand) is er een ware lammetjesboom gaande…  Deze kleine Panda alias Het Koetje trok extra mijn aandacht; wat een dotje!

IMG_0793

IMG_1259

IMG_1242

IMG_0931

(Even groot kijken, deze foto!)

Het liefst zou ik er tijdelijk gaan wonen, daar. Camouflagetentje tegen de bosrand aan, wie doet me wat?

IMG_1015

IMG_1125

Leuk en aardig al die lammetjes- en lentefoto’s… maar ik sta hier nog steeds in mijn dikke winterjas te puffen!

IMG_1738

Heerlijk weer eens plat op mijn buik bloemetjes fotograferen; hier het klein hoefblad.

Hehe, ben je nu eindelijk klaar, vrouwtje, ik verveel me kapot. Jaja, Diaz, luie drol; je hebt gewoon je winterslaap nog niet uit!

Hehe, ben je nu eindelijk klaar, vrouwtje, ik verveel me kapot. Jaja, Diaz, luie drol; je hebt gewoon je winterslaap nog niet uit!

IMG_1668

Jawel, ik ben er weer. Tot gauw!

 1. Anoniem

  Hoi Noortje, wat heb je de kracht van de lente weer abnormaal fraai in beeld gebracht!!!
  Enne als je in dat camouflage tentje gaat wonen kom ik zeker even aan “housewarming ” doen met een goede fles wijn 😉
  groet Peter

 2. a wonderful feast for the eyes once again! what a beautiful speckled lamb. i don’t think i have ever seen one with so many spots. almost like a Dalmation 🙂
   
  and so many lambs. so adorable.
   
  and your orchestra conductor. you really made me smile there. too funny! and the orchestra that would not perform but only eat….. that is the finest rendition of Vivaldi’s Spring that i have ever seen 😀
   
  thanks for sharing all these wonderful springtime moments. and it’s okay Diaz. you sleep in the sun if you like! 🙂

  • Isn’t he gorgeous this little speckles…!!
   And it’s nice to hear the conductor made you smile. Unfortunately he couldn’t smile himself, noticing his preoccupied orchestra… but in the end they all played well. It surely was a remarkable rendition of Vivaldi’s Spring!

   Thanks for being here and many greetings from Diaz to you, (he’s happy with your recognition!)

 3. ecingel

  Ik krijg al kriebels in mijn buik, gewoon door naar je foto’s te kijken!
  Dat lapjeslammetje…zoooo lief! En dan meneer Zwaan…die foto is zo gaaf en grappig!
  Zucht…leve de lente!!! 🙂 🙂 🙂

  • Leuk om je de kriebels te bezorgen 🙂
   En ik ben ook verliefd op het lapjeslammetje. En dan bij zo’n heel andere moeder, apart he! Hoe zou Pa eruit zien?
   Dank voor je leuke reactie en een fijn weekend Els!

  • Geen dank 🙂
   En wat die camera betreft… die gaat bijna altijd mee. Liever een keer teveel mee dan te weinig. Zul je toch maar net die zeldzame roodkuifparelmoerengeelvlekvogel zien en je camera niet mee hebben?!

 4. Karst A. Berkenbosch

  Volgens mij doet niemand je wat als je daar een nachtje doorbrengt. Gewoon doen dus en dan ’s morgens heel vroeg foto’s maken. Dat voedt de verwondering die we met z’n allen zo hard nodig hebben.

  • Ik zie er de laatste tijd steeds een auto rondrijden (volgens mij vooral om te zien of er geen ooi in barensnood ligt) en ik ben bang dat het een beetje in de smiezen loopt als ik daar met een rugzak, tent en slaapzak aan kom zetten 😉 Maar misschien een keer in de avond gaan, ver van het pad af naar de bosrand sluipen… het lijkt me wel een geweldig avontuur. Wie weet…

  • Wat leuk Marianne! En wat geweldig dat iedereen mij bedankt om mee te kunnen genieten. Volgens mij moet ik jullie bedanken dát jullie mee genieten. Als niemand dit blog bekeek en er nooit een reactie kwam, was de lol er wel snel af 😉
   Dussss, jij bedankt!!

 5. Helga

  Ik zie jou binnenkort daar wel een nachtje in dat camouflagetentje zitten. Wel spannend ook! Het gevlekte lam doet al z’n uiterste best om op een Heideschaap te lijken. Vertederend met dat takje in z’n/haar bek 🙂
  Wat het nestelen van de spreeuwen betreft even een leuk verhaaltje. Tegenover mijn huiskamer ( 2hoog) staat een grote Canadese Populier ( 1960 )en mijn ega heeft daar jaren geleden eens een nestkastje voor boomkruipers geplaatst. Met gevaar voor eigen leven ( hoogtevrees), op een geleende ladder van een glazenwasser heeft hij dat kastje zo bevestigd dat ik vanuit m’n huiskamer, zittend op de bank alle bezoekers kon volgen.Nooit door een boomkruiper bewoond maar wel binnen de kortste keren gekraakt door spreeuwen. Wat een feest elk voorjaar!
  Echte uitslovers die mannen en elk jaar kwamen ze terug, ook de jonkies. We weten zeker dat het dezelfde waren omdat
  alleen zij de ingang van die kast kenden.Een boomkruiperkast heeft n.l een vertikale spleet tegen de muur of boom en andere vogels gingen op zoek aan de voorkant of zijkant.
  Toen ik eens een boekje had aangeschaft om meer over het spreeuwenleven te weten te komen werd het mij duidelijk
  waarom pa steeds met een bloemetje ( vruchten v.d populier) aan kwam zetten en dit door ma zonder pardon weer uit het nest werd gekieperd. Op deze manier maakte hij haar het hof . Mevrouw was duidelijk heel kieskeurig.
  Dat boekje heb ik met veel plezier gelezen en ik zal je de titel en schrijver geven.
  Het is uit een serie: Dieren Dichterbij – de Spreeuw- Schrijver Hugh P. Gallacher.uitg. Spectrum.35-0005.01 D1978/0265/20 902747255 6.
  Misschien in de bieb te vinden?
  Groetjes van Helga

  • Oh Helga, wat een geweldig leuk verhaal, je vertelt het ook zo beeldend! Wat heerlijk om dat te kunnen aanschouwen. Ik zie het helemaal voor me hoe Pa met een bloemetje aan komt zetten dat Ma vervolgens hardvochtig weer naar buiten kiepert… ‘geen troep in huis!’ ach arme!! Dat doet me denken aan een documentaire die ik eens zag waarin een of andere tropische vogel zich het schompes had gewerkt om zijn nest zo weelderig en mooi mogelijk te versieren met de meest uiteenlopende prachtige materialen, dat zo’n vrouwtje dan komt kijken, hij trots en hoopvol rond dat nest hipt, en zij vervolgens na een paar seconde haar oordeel velt en een deur verder vliegt. Zo zieliggggg!!

   Maar dichter bij huis leef ik net zo hard mee met mijn spreeuwtje. En je tip vind ik helemaal geweldig, dat boek ga ik vast met een grote glimlach lezen, die spreeuwtjes zijn inmiddels mijn lievelingsvogels! Ik ga meteen kijken of ik het kan bestellen bij de bieb!!!! Dank je, Helga!

 6. Heerlijk om je verhaal te lezen, altijd een genot. En wat een dotje is dat gevlekte lammetje, en dan die foto met dat takje heide in de mond, zo schattig, zou mijn kleine nichtje zeggen. Prachtige foto’s van een mooie lentedag!

  • ‘Zo schattig’… dat zeg ik zelf ook heel vaak 🙂 Maar dat is dat kleine dotje natuurlijk ook, zeker toen ie met zo’n droog oud heidetakje aan het hannesen was. Goed weekend Ellen!

 7. Bij de pret die ik heb om je bouwrapportage, ja, kun je je vast wel iets bij voorstellen.
  Maar ook in dezelfde ademloos meegaan met jou, herder op je heide, luisteren naar de lenteleeuwerik.
  En lachen om je lurkende lammetjes – witte, zwarte en alles wat er tussen in zit.
  Dat is een waar Genietgenot !
  Toegegeven: Vivaldi schildert al zijn Stagioni onvolprezen is pas echt de Danza Pastorale.
  Mag ik deze Lentedans, mevrouw …..

  • Geeft niks José, ik ben ook een kluns met computers. En ik weet dat het lastig is om als niet-Wordpresser te reageren… Maar als ik wil, kan ik wel achterhalen van wie een reactie komt, tenminste als het van iemand is die al eerder heeft gereageerd. Voor het geval je een keer anoniem reuze kritisch wilt zijn… dan weet je dat 😉

 8. Helga

  Goed idee om het boek op Marktplaats te bestellen!. Hoop dat je jet gauw krijgt en er ook zo van kan genieten als ik indertijd heb gedaan. Dat laat je me t.z.t vast wel eens weten.
  Lgr. Helga

  • Zeker weten Helga! Ik ben heel benieuwd… Vanmorgen ontdekte ik trouwens dat mijn spreeuw naast een fenomenale buizerdimitatie en merelgezang ook een ekster nadoet! Hij zat bovenop het dak tegen de strakblauwe lucht een hele show weg te geven. Geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Wat ik mee maak vastgelegd op een tijdlijn.

Vertraag je voetstappen en kijk eens echt om je heen.

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: