Russels Lof

Oma Smith

IMG_9293

Afgelopen zaterdag ging ik mee met een spannende zoektocht naar de mysterieuze oma Smith. Ik had vernomen dat ze zich in Brabant ophield, en dus vertrok ik vroeg in de ochtend naar het zuiden. Daar trof ik een aantal andere mensen die ook niets liever wilden dan deze oma Smith vinden. Het was grijs en druilerig weer en dat was niet gunstig. Oma houdt er niet van en schuilt dan in de luwte.

Vastberaden als we waren, zochten we een uur lang links en rechts, onder en boven, overal waar ze maar zou kunnen zijn. Maar oma was nergens te bekennen. Een zeurend stemmetje dat een teleurstelling voorbereidde werd de mond gesnoerd. Oma was ergens, we zouden haar vinden. En dus bleven we zoeken en zoeken tot eindelijk iemand blij en opgewonden riep “Ja! Hier zit ze!”. Oma bleek diep in de bramenstruiken te zitten en keek ons verbaasd aan. Tien paar ogen op haar gericht, daar werd ze verlegen van. Maar oma wat ben je klein?! En oma, wat ben je groen?! Ja dat wist ik al wel, maar toen ik haar zag, was ik toch verbaasd. Zo klein, zo groen en zo mooi.

Dat ik er ruim 4,5 uur op een dag voor moest rijden, we in de miezerregen (met plastic zak over de camera) moesten fotograferen, ik op de terugweg panne kreeg en een uur op de ANWB moest wachten en zelfs dat ik de volgende dag plat lag met migraine… het was het allemaal waard. Deze Granny was het allemaal waard. Is ze niet geweldig?!

Hmpf, al die ophef over die rare bladluis. Ik ben pas geweldig!!

IMG_9476

Ook op zoek naar de boomkikker…? Dat kan bijvoorbeeld via Natuurfotoworkshops.nl, onder leiding van de geweldige natuurfotograaf Jeroen Stel.

 1. Karien

  Je krijgt mij altijd aan t lachen, Noortje! Dat is echt jouw talent. En dan die laatste foto van Oma Smith met die groene grijns. Heel hartelijk bedankt voor het delen!

  • Dank je Karien 🙂 dat is nog eens leuk om te horen! Maar die laatste foto is Oma Smith niet hoor! Dat is een jaloerse, stevige ‘slootkikker’. Het is jammer dat ik ze niet pal naast elkaar kon fotograferen, maar Oma is slechts een paar cm groot en blijft zitten op een braamblad. Dikke kikker Grijns zou daar meteen van af donderen!

  • Ze is prachtig, vind ik ook. Maar ik hoop haar toch heel graag ook nog eens met mooi weer te zien. De workshopleider zei dat de jongen in de zomer wel eens op een braam zitten… zou dat geen topfoto opleveren!! Dus nog een keer naar het zuiden op zoek naar oma (en haar nakomelingen)!

 2. José

  Weer iets geleerd, ik wist niet dat wij hier in Nederland van die mooie appel groene kikkertjes hadden.
  Blij dat je toch uiteindelijk weer heelhuids met mooie foto’s thuis gekomen bent.

  • Ja, ze komen hier ook niet zo veel meer voor, helaas. Maar dat maakt de hele exercitie des te bijzonderder. Ik had warempel even een ‘op safari’- gevoel we zo zoekend op pad gingen. Maar ja, dat heb ik eigenlijk ook wel als ik op zoek ga naar torretjes enzo, ik kwam trouwens laatst Rinus weer tegen!!! Komt misschien nog wel een blogje van.

  • Dank je Marion! Maar het lijkt me toch wel mooiere plaatjes opleveren als het wat beter weer is… dus nog maar een keer naar het zuiden misschien, van de zomer. Voor nu ben ik al lang blij dát ik haar gezien heb!

  • Het was zeker een tour de force maar, nogmaals, het was de force helemaal waard! Wat een koddig kikkertje, niet? Het is ahv deze foto’s alleen lastig te zien hóe klein ze zijn. Nou ja, dat ze op een braamblad blijven zitten, zegt wel genoeg. En dat een jong op een braam past ook 🙂

 3. ecingel

  Ze is inderdaad geweldig en klein! En een jong past op een braam??? Woow dan zijn ze echt wel ini mini!
  Gelukkig dat je oma gevonden hebt en dat ze wilde poseren!
  Prachtige foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: