Russels Lof

Oh oh Den Haag

IMG_9784 copy

Het Omniversum, Panorama Mesdag, Escher in het paleis, Madurodam, Sea Life, Het Mauritshuis, Scheveningen, De Pier. Onze krappe drie daagjes Den Haag leken wel een beetje op het Japanse Europe in ten days… Maar wat hebben we intens genoten van de mooie stad, het strand, de geweldige bewoners en de meest prachtige (en veelal wereldberoemde) kunstschatten, waar onze mond regelmatig van openviel.

Voor mij waren er zakdoekjes nodig bij de Omniversum-film Pandas the journey home, maar ook bij een schilderij van Rubens en het (waarschijnlijk) laatste zelfportret van Rembrandt.

In Den Haag slingerden we via de Monopoly-straten en de vele tramlijnen van dikke pret naar diepe ontroering en van grote verwondering naar intens genot. Geest en lijf zijn overvloedig gevoed, en we hebben ons hart verpand aan die mauie stad achtâh de dùine. (En ik zâh bes nog wel een keâhtje…)

(De foto’s hieronder doen natuurlijk totaal geen recht aan de originele kunstwerken… maar voor het idee en voor onszelf als herinnering aan deze geweldige minivakantie, toch maar geplaatst)

Panorama Mesdag

Escher in het paleis

Het Mauritshuis

Deze slideshow vereist JavaScript.

En natuurlijk: Scheveningen met de (pas weer geopende) pier!

IMG_9829 copy1

IMG_9733 copy1

IMG_9721 copy

IMG_9854 copy

IMG_9783 copy

IMG_9911 copy

IMG_9864 copy

IMG_9917 copy

IMG_9922 copy

IMG_9891 copy

IMG_9940 copy

 1. Prachtige foto reportage ! zitten echt magnifieke foto’s tussen ! wow, en jullie hebben het echt leuk gehad zo te horen en te zien… heel mooi !

  • Wat een leuke enthousiaste reactie, dank je Luuk!! En ja, we hadden het echt geweldig en we hebben de smaak van een stedentrip helemaal te pakken. Hoewel het ook wel erg fijn is om dan weer op het platteland thuis te komen 🙂

 2. Ja Jekkers achter de duinen, meen ik !!
  Ik zouw best nog wel ’n keertje net als vroegah een nachie willen stappeuh
  Op me Puch een wijfie hale en derna danseuh ….

  Wat leuk toch nog even een paar klikjes met jullie mee door het verrassende Mauritshuis.
  Maar ook oog voor een spectaculaire scheveninger stadslijn, en een randje rode romantiek, speciaal een beetje extra…. ?

  En……. een tot dusver nog onbekend meesterwerk met de hier al aardig volwassen Jonas !!

  • Jaja, Jonas en ik hebben het vaak gezongen, de afgelopen dagen. Ik dacht trouwens eerst dat het van Van Kooten & De Bie was 😀
   En ik ben even lekker los gegaan met het bewerken, om vooral niet met saaie vakantiekiekjes aan te komen. Maar laat die laatste nou echt nauwelijks afwijken van het origineel: de kleuren waren écht zo!

 3. Zoon Maint woont in Den Haag en daarom ook al een paar dingen bekeken. Panorama Mesdag vonden we zeer indrukwekkend. Maar jouw foto’s mogen er ook weer zijn. Ook daar weer ouderwets van genoten. Vond die pier in de schemering het mooist. Je kunt daarop prachtig zien dat ze de gave oude planken hergebruikt hebben (stond laatst nog in de krant dat ze de oude onderdelen zo veel mogelijk hergebruikt hebben.) Maar los daarvan ook een prachtige sfeerfoto. Hulde.

  • Wat leuk Karst, dus jij kent Den Haag wel een beetje. Er is nog zoveel meer te zien, wij moeten zeker een keer terug. Maar Panorama Mesdag was ook een van onze hoogtepunten, we waren allebei zo ontzettend onder de indruk. En wat gaaf ja van die planken. Leuk om te horen dat je die foto zo mooi vindt. Ik vond het geweldig op de pier te lopen, dat was pure nostalgie. Het is minstens 30 jaar geleden dat ik er voor het laatst was! Dank voor je reactie!

 4. oh how lovely, Noortje. thank you for sharing these beautiful moments. my blogging hiatus is coming to an end as my travels in the real world have slowed down again, and out of town visitors are back home again. it has been good to have a break from blogging, yet at the same time it is such a delight to see the world through others’ lenses once again. sounds like you had a memorable time away!

  • Thank you! Good you’re ‘back in wordpress-business 🙂 And yes, we definitely had a memorable time!
   Weren’t you also an Escher-fan? We were in the museum and it was so cool! I love his art work that is beautiful, fascinating and so clever…

 5. José

  Krijg weer even tijd om achterstallige mail en jou blog te bekijken.
  Ben er stil van zo mooi als jij Den Haag en de kunstschatten in de musea weer hebt weer gegeven en uiteraard je leuke zoon.

 6. What a gorgeous set of images, Noortje. Is that handsome boy your son? Sorry, I cannot read the text but I sure can enjoy your photographs! The light and processing on the first portrait is fabulous.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: