Russels Lof

Harige Harry

IMG_6337

Pas joeg ik weer eens iemand de stuipen op het lijf door voor dood in de berm te liggen. Ik had net een heerlijke wandeling met Diaz gemaakt bij de Schaopedobbe in Elsloo (ree gezien en een blauwe kiekendief!) en wilde terug bij de auto nog een paar wonderschone bloemetjes fotograferen, die ik eerder al in de berm had zien staan (Akelei geloof ik).

Het was zo’n prachtig polletje mooi in de schaduw, maar met zon erachter, daar moest ik nog wat leuks mee doen. Ja, en om er goed bij te kunnen en van alle kanten te proberen, lig ik al gauw te rollebollen in de berm. Op een gegeven moment had ik een goede positie, half in de berm, half op het fietspad. Voorzichtig draaien aan de scherpstelring om de mooiste (geringe) scherptediepte te krijgen. Maar waar leg ik de focus op? Nog eens zoeken met de lens, een centimetertje lager misschien, of wat als ik …

“IK SCHRIK ME ROT!!”

Ja, en toen ik ook,  ik lag zo geconcentreerd aan de lens te draaien… Een oudere mevrouw stapt van haar fiets. “Ik schrik me rot,” herhaalt ze nog eens, en legt haar linkerhand in haar hals, waarmee ze haar oprechte bezorgdheid benadrukt. Ze haalt diep adem: “ik dacht dat er iets heel ergs gebeurd was!””

Ik krabbelde overeind en riep Diaz bij me, die de mevrouw inmiddels geïnteresseerd aan het besnuffelen was. “Het spijt me dat ik u zo liet schrikken, mevrouw, gelukkig is er niets aan de hand,’ maar dat had ze inmiddels zelf ook al gezien en geconcludeerd…

Er verschijnt een flauwe glimlach rond haar lippen, maar ik merk dat ze er niet helemaal bij is. Ze is ook niet in voor een praatje.

“Jeetje, wat schrok ik,”mompelt ze nog, als ze weer op de fiets stapt en wegrijdt.

Het is niet de eerste keer dat mensen komen kijken of alles wel in orde is met me… maar nog nooit heb ik iemand zo de stuipen op het lijf gejaagd als deze mevrouw. Wat denken jullie, voortaan maar een veiligheidsvlaggetje (zo een als je ook wel op kinderfietsjes ziet) in de grond steken? Of …?

IMG_6318Maar zo ga ik helemaal voorbij aan de eigenlijk hoofdrolspeler van deze blog (of dit blog, het mag geloof ik allebei): Harige Harry. Deze stoere bink is sinds kort weer single, omdat zijn vriendin altijd maar zat te zeuren dat ze niet van de haren op zijn rug hield, maar Harry weigerde zich te laten waxen. En kun je je voorstellen dat de fraai gekleurde, zwaarbehaarde Harry uitgroeit tot een witte, engelachtige donsvlinder…?!

IMG_8047-bewerktHier is Harry (nou ja, een van zijn kornuiten) net onder de douche geweest… waar is de föhn?

IMG_6244

Hoewel midden op de dag (meestal moet je hier heel vroeg voor uit de veren) kon ik deze prachtige, kersverse viervlek vastleggen (het larvehuidje hing iets verderop aan een tak, ongeveer eenderde van de grootte van de libel… ongelooflijk hoe opgevouwen ze daaruit komen!)

IMG_6936-bewerktBij de Schaopedobbe zat ik in het hoge gras een schattig spinnetje te fotograferen (terwijl er een veel minder schattige in mijn nek kroop), toen ik ineens een ree zag. Lange tijd had hij mij niet in de gaten en zag ik vooral zijn kontje, terwijl hij lekker aan het grazen was. Op een gegeven moment kreeg hij mij toch in de smiezen, volgens mij door het klikken van de camera, keek even heel alert op en ging er toen als een haas vandoor… 

IMG_6968Bye bye! En sorry dat ik je liet schrikken… (ik heb er een handje van).

IMG_7630De bewuste en beruchte bloemetjes…

.

.

.

.

NB De rups en libel schoot in in het Fochteloërveen.

 1. karindeheer

  Oh ja Akeleitjes! Kom die anders maar gewoon hier fotograferen, ik heb ze in het roze en paars voor je. Hoef je ook niemand meer te laten schrikken, arme mevrouw! Al is de foto het wel waard geweest, prachtig mooi!

  • Wel zo veilig ja om ze bij jullie te komen fotograferen, maar of ik dan ook zo’n mooie achtergrond krijg…?!
   Hoe dan ook de hoogste tijd om weer eens wat af te spreken! En ik ben ook wel benieuwd naar het resultaat van je groene vingers!

   • karindeheer

    Ik kan hier geen foto’s plaatsen, maar zal je (eindelijk) weer eens mailen! De tuin voor is werkelijk prachtig momenteel, ik word er heel blij van!

 2. The clarity and color are incredible, Noortje. I believe I may have said that before, but I can’t help myself. You really work some magic when making your images. The hairy caterpillar face to face and the one with the dewdrops…oh, they are all beautiful. 😀

 3. Harry is nu echt mijn absolute idool geworden, al is het om zijn Wet-Look,…. Factor 6, stormvast, vast en zeker!
  En die ree, zie ik daar maar één staakje op zijn kop?! En wat een sprong… geweldig moment, Noortje !
  Ach, Je capriolen in de berm; dat idee van een piketje is nog zo gek niet hahaha!
  Ik heb al een verkeersbord in gedachten…. wacht maar

 4. JOLK

  Die mevrouw heeft werkelijk geen idee dat degene waar ze van schrok ook degene is die zoveel mensen blij maakt met haar prachtige foto’s en haar geweldige verhalen. Elke keer weer als ik een melding krijgt dat er een nieuwe blog is denk ik Yes!
  Heerlijke foto’s. Geweldig verhaal!

  • Inderdaad, haha, het is allemaal voor ‘het goede doel’ 🙂 Maar wat leuk om te horen dat je echt geniet van mijn blogs, tjonge, dat vind ik toch wel heel bijzonder hoor! Dank je voor het meegenieten en je lieve reactie!

 5. Els V

  Ik heb ook al menig mens laten schrikken met mijn “vreemd en verdacht gedrag” (volgens een mevrouw wiens hond me om deze reden aanvloog…wat ik dan weer vreemd en verdacht vond…)
  Kijk, dan ik kom liever een ree tegen die mij meestal nog even nieuwsgierig aankijkt eer ze het hazenpad kiest. Dat (voor mij) fantastische moment geef je prachtig weer!
  Wat zal vrouwtje rups er toch een spijt van krijgen als ze zou weten wat voor een prachtige vent ze laat schieten…
  En wat een schitterende foto van de Akelei! Ga gerust verder hoor met in de berm liggen fotograferen (al dan niet met vlaggetje/zwaailamp…;) ).

  • Oef, wat akelig van die hond, dat is echt niet normaal zeg! Niet het gedrag, maar zeker ook niet de verklaring van de vrouw! Er is overigens al een verkeersbord in de maak om mensen te waarschuwen als ik weer eens voor dood in de berm lig. Alleen zie ik mezelf er nog niet iedere keer mee sjouwen en daarbij is het ook nog een zodanig ontwerp, dat het weer andersoortig gevaar oplevert. Haha lekker vaag dit. In ieder geval is jouw reactie zeker niet vaag en ben ik daar erg blij mee, wij zitten wel op dezelfde golflengte geloof ik, als het om natuurbeleving gaat!!

 6. José

  Genoten van harige Harry en zijn natte kornuit en van de mooie Akelei ( mijn nummer 1 tuinplant in diverse kleuren) ook de andere foto’s zijn fantastisch, ik snap de mevrouw wel hoor dus dat verkeersbord van Peter is geen raar idee. ik zie al een leuk ontwerp voor me.Moet ook wel duidelijk zichtbaar zijn voor langs rijdende auto’s ander knallen die weer op elkaar en wordt het een zooitje. Je blog was ook weer een fijn momentje van vandaag.

  • Oh wat leuk dat jij ook Akelei in de tuin hebt! Ben benieuwd naar jouw ontwerp voor een verkeersbord, dat van Peter is in ieder geval hilarisch. Maar ook wel weer zodanig dat het er inderdaad misschien voor zorgt dat auto’s op elkaar knallen van WAT IS DAT? en ja, daar schieten we dan ook niet veel me op…

 7. Voortaan maar een bordje in de grond prikkem met “ik lig hier geweldige foto’s te maken”.
  Vooral niet stoppen, want dan kunnen wij niet meer van je mooie plaatjes genieten!

  • Haha, wel een lange tekst, moet een groot bord zijn wil het leesbaar zijn op afstand! Misschien maar gewoon ‘Foto’s’, want veel van wat ik maak is ook verre van geweldig!
   Ik zal ook zeker niet stoppen, maar ben voortaan wel wat behoedzamer als ik naast ‘de openbare weg’ lig te stoeien! Regelmatig even opkijken dus (maar ja, eenmaal lekker bezig, vergeet ik dat vast weer)…

 8. Helga

  Wist niet dat je van bermtoerisme hield maar ja, soms de enige manier om voor de lens te krijgen wat je wil.Het resultaat is weer verbluffend en ook leuk te weten hoe een koe ( jij )een haas vangt ;)) Met een lens dus ? Lgr. Helga

 9. hahaha…. Ik zie je daar al liggen in de berm!! Een fel gekleurd jasje met “fotograaf” op je rug is ook weer zo wat he? Het idee van Sjoukje vind ik ook een goede oplossing 🙂
  Prachtige foto’s. Als altijd!!

 10. Karst

  Dat je mooie foto’s van dieren maakt, is mij ondertussen wel bekend. Maar die foto van die ‘bewuste en beruchte bloemetjes’ is echt wonderschoon. Je hebt ze geschilderd met je camera. Wonderbaarlijk.

  • They stood at the side of a road, and I just hád to take pictures of them, aren’t they lovely? But the light and background were perfect, so that helped me a lot with shooting them right! Thank you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Wat ik mee maak vastgelegd op een tijdlijn.

Vertraag je voetstappen en kijk eens echt om je heen.

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: