Russels Lof

Hobbitmonster

IMG_9586

“Ieieieiekkk!!” riep Jonas vol afgrijzen uit toen ik mijn zonnebril afzette.
Mijn linkeroog zat halfdicht, van het rechter was nog maar een spleetje te zien. Daaromheen opgezwollen huid vol vocht, rood geïrriteerd en een beetje pus rond de wimpers.
“Getverdrrie, wat heb jij gedaan? Je lijkt wel een hobbitmonster!”

IMG_9557

Tja, moeders had weer eens in het veld gezeten. Het veld hierboven, waar Diaz heel erg hooikoortsvrij zit te wezen. En in plaats van de jeuk daarna dapper te trotseren, was ze gaan wrijven in haar ogen, en wrijven, en nog eens wrijven…

Ik moest boodschappen doen, maar durfde niet. Het zag er te afzichtelijk uit, en ik dacht niet dat ik met zonnebril op genoeg zou zien, binnen. Dan morgen maar, er lag nog wel het een en ander in de diepvries.

Inmiddels is het morgen en is de gehoopte verbetering uitgebleven. Nou ja, het is wel iets minder erg nu, al kan Jonas me nog steeds niet aankijken zonder in lachen uit te barsen. Volgens hem lijk ik nu op Shrek. Heb hem even opgezocht, maar snap die vergelijking niet helemaal. Shrek is best schattig. Hopelijk vinden ze dat in de supermarkt ook, want nu moet ik er echt wel aan geloven. Voor de zekerheid toch eerst maar met zonnebril op proberen…

Ik heb een selfie gemaakt van het gedrocht dat dit blog schrijft, maar dat zal ik jullie besparen. Daarvoor in de plaats maar wat leuke plaatjes van de afgelopen tijd. En nu eerst even bij de apotheek langs voor een grootverpakking hooikoortspillen…

The world is spinning round…

IMG_8219

Jacob in zijn zondagse cape, wachtend op een liefje…

 

 1. ohh vreselijk die hooikoorts! Heb er helaas ook ervaring mee. Gelukkig gaat het de laatste tijd redelijk goed ( snel afkloppen!!!) Hopelijk helpen de pilletjes! (bij mij gelukkig wel)
  Maar ondanks dat weer prachtige foto’s!

  • Wat een ellende he. En ik heb nota bene een preventieve neusspray van de huisarts, omdat ik het echt heel erg hevig heb. Werkt dus duidelijk niet voldoende… maar ja, ik zoek het ook wel op en woon ook niet echt gunstig met 50 ha land om me heen…! Hoop dat het bij jou goed blijft gaan!!

 2. José

  Van je zoon moet je het weer hebben, zeggen dat je op een hobbitmonster lijkt en je uitlachen
  Fijn ventje. De foto’s zijn prachtig maar ik heb met je te doen door het bijschrift. Sterkte en beterschap.José

 3. Een heel herkenbaar hooikoorts verhaal 🍀. We moeten er heel wat voor over hebben. Als je al niet lek gestoken wordt door een kolonie muggen heb je wel hooikoorts.
  Sterkte met het hobbit oog.
  De foto,s zijn weer super.

 4. Ha die Noortje, weer op dreef met prachtige foto’s en teksten die mij doen glimlachen, ook lachen… Prachtige beelden.
  Zwijg me van de hooikoorts… ik word er verpletterend moe van… Je bent niet alleen…

  • Tjonge, volgens mij hebben nog veel meer mensen er last van dan ik dacht… wel fijn hoor. Niet voor jullie, wel voor mij… iets met smart, delen en halveren. Ja, inderdaad, je kunt er ook verpletterend moe van worden! Maar heerlijk om te horen van die glimlach, dat heb ik ook zo vaak als ik jouw stukken lees. Dat is meer iets met delen en verdubbelen… dubbel genieten, dubbele pret! Dank je!

 5. my translator isn’t working somehow, so i am reading the photos instead of the words…. these are brilliant – i especially like the two eyes peeking from behind a blade of grass! wonderful spring. thanks for sharing.

  • It’s all about hay fever and me looking monstrous after rubbing my itchy eyes. Which provoked some complimentary comments of my son…
   But it is great if the photos do the talking as well!!

 6. Helga

  Wat een ellende hè die hooikoorts en je wordt er ook niet knapper op met zo’n oog.
  Goed om te lezen dat het inmiddels beter gaat en je zal ws weer op jezelf gaan lijken.
  Wat mij momenteel dwars zit zijn die knutjes en langpootmuggen. Ik kan me bijna niet meer vertonen na een weekend opde camping en heb er zelfs nu nog last van, inmiddels bijna een week later.
  Maar ik ben nog niet voor “hobbitmonster” uitgemaakt maar ja, ik heb dan ook geen puberende zoon 😉
  De foto’s zijn weer prachtig en ik kijk alweer uit naar de volgende.
  En ja, we moeten er heel wat voor over hebben.
  Lieve groeten, Helga

  • Ja, puberzoons zijn erg complimenteus. Zelfs in goede doen ben ik volgens hem ‘dik’ en ‘lelijk’ terwijl ik weet dat ik – heus wel verre van Hollands Top model – dat toch echt niet ben.
   Maar hoe kun je nu last hebben van langpootmuggen? Die zijn toch volkomen onschuldig? Of bedoel je andere dan ik? Ik bedoel de daddy-long-legs, in het engels, dat vind ik zo’n briljante naam!!
   Van muggen heb ik ook veel last en ik word ook regelmatig lek gestoken… misschien heb je wat aan de tips van Els, hieronder! Lieve groet terug!

 7. Els V

  Hooikoortspillen, neusdruppels, oogdruppels…ik ken het verhaal.
  Daarnaast reageer ik heftig op horzel- en muggenbeten.Daar heb ik sinds vorig jaar minder last van sinds ik me bescherm met anti muggenspray van Jungle formula. En als ze me toch te pakken hebben gehad, dan smeer ik er wat tandpasta op (witte, die hard wordt) … ook geen gezicht maar het voorkomt wel de zwelling en de (enorme) jeuk!
  Wat een mooie foto’s trouwens! Ik hoop dat het ondertussen alweer wat beter gaat!

  • Jeetje, ik sta er wel van te kijken hoeveel mensen er last van hebben, en flink! Ik las net ergens dat het vanaf je 40e minder wordt en ophoudt rond de 55. Ik ben nu 51 geloof ik (ik moet altijd even gaan rekenen – ik komt uit het goede wijnjaar 64) en ik vrees dat dat niet opgaat bij mij, het is nog niks minder erg geworden. En van muggenbeten heb ik ook veel last (niet zo erg als jij) dus dank voor de tips! Wat witte korsten kunnen er ook nog wel bij als je toch al een dik en lelijk hobbitmonster bent 🙂

 8. Je vraagt je dan vast wel eens af, hoe zo’n Diaz dat volhoudt, stuivend en buitelend door het hoogpollige landschap…. Ik heb althans ûs Guus ook nog nooit echt proestend en wel in haar ogen zien wrijven.
  Misschien is dat laatste wel iets wat we, zij het met spartaanse zelfbeheersing zouden moeten nalaten…

  Je foto’s zijn natuurlijk weer dikgoed voor een grote grijns met een teder traantje, en laten we hopen dat ook voor deze Jacob snel de ware……

  Herstel maar lekker snel, Hobbitvrouwtje!

  • Nee, Diaz trotseert de rondvliegende pollen duidelijk zonder enig probleem. Gisteravond heb ik – toch weer – flink in mijn ogen zitten wrijven, dat is ook zo fijn als ze je kop uit jeuken… eventjes… vanmorgen zag ik er dus extra fris en fruitig uit toen ik wakker werd! Maar er zijn ergere dingen. Voor mij iedere dag flink last van hooikoorts hoor, in plaats van…

 9. Wow, wat maak jij een prachtige foto’s zeg. Ik kwam hier per ongeluk en ga je onmiddellijk volgen. En over die hooikoorts, ik heb er ook last van en lees net ergens dat korianderthee kan helpen. Korianderthee met gember. Ik heb er niet meteen vertrouwen in, maar ik probeer het toch! Groet van Bertie

  • Nou, dat vind ik per ongeluk wel heel erg leuk zeg! 🙂 Wat gezellig dat je toevallig langskwam en blijft!! Het is echt heel erg leuk om al dat moois met anderen te kunnen delen. En bedankt voor de tip. Ik geloof ook niet dat het hét wondermiddel is, maar wie weet helpt het, en dat gaan we uitproberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: