Russels Lof

Licht en luchtig

IMG_9973

Het is warm. Tropisch warm.

Mijn huis omarmt de zomerse temperaturen met liefde en wil ze niet meer loslaten. Ook ’s nachts niet. ‘Slapen kun je altijd nog,’ zei het vanmorgen heel vroeg tegen me, na nog maar een paar uurtjes dromenland. ‘En nu eruit, hup, ik wil alleen met mijn geliefde zijn.’
‘Nou, veel plezier,’ zei ik, terwijl ik samen met mijn opvliegers de trap af liep. Jaja, sinds kort zijn we onafscheidelijk!

Beneden lag Diaz in zijn bontjas op de bank te snurken en leek nergens last van te hebben. Hij deed als gewoonlijk zijn sesam open u toen ik hem aaide, om daarna in slow motion weer dicht te gaan, terwijl hij nog eens diep tevreden zuchtte. Het is wel wat vroeg, vrouwtje, ik slaap nog even door, goed?

De mand van Fix was nog steeds nadrukkelijk leeg.

IMG_0014Ik zette koffie en ging in mijn slaapshirt achter de computer zitten. Schrok, want vanuit mijn ooghoeken zag ik iemand over het pad langs het huis lopen, met een man die slap in haar armen hing. Hij was duidelijk onwel geworden, dat zag er niet goed uit. Zouden ze op het land aan het werk zijn geweest, hooi binnen halen, misschien een ongeluk met een trekker of een van die monsterlijke landbouwvoertuigen?

Dat alles dacht ik dus in 1 seconde, want vrijwel direct registreerde ik ook dat die levenloze figuur echt levenloos was, lees: een pop. Hij was wel groot en duidelijk zwaar, want de vrouw sjorde hem moeizaam vooruit. Erachter volgde een vrolijke man met zijn armen vol met borden en slingers. Aha, zei mijn ontwaakte brein: een gevalletje 50 jaar.
Weggesneld van het raam, ik zat er toch wat al te blotig-net-uit-bed bij, dacht ik dat het om buurman E. moest gaan, aangezien de levenloze figuur een man was. Maar toen ik een koffie en douche later wegreed naar de paarden en het circus voor de boerderij en een paar honderd meter in herhaling aan de weg zag, bleek het toch om buurvrouw F. te gaan. Wat ook weer niet zo heel erg verwonderlijk is, aangezien bezoek hier regelmatig F. voor E aanziet.

Ik zal de buurvrouw straks even de hand schudden, van Sarah tot Sarah, en zal meteen eens informeren naar de tropische temperaturen in haar (hormoon)huis(houding)…

IMG_0002

En voor een ieder die nu ook ergens zit te puffen, hier wat lichte, ‘luchtige’ plaatjes (gemaakt met meervoudige belichting) die het volgens sommigen goed zouden doen op een behangetje, dekbedovertrek of rolgordijn. U kunt uw bestelling plaatsen bij Russelslof.com.

.

.

.

 

 

 

 1. Leo

  Prachtige design en creaties …..kunnen zo in productie genomen worden….ook te gebruiken als blog achtergrond….
  Ben benieuwd naar de bestellingen… 🙂 🙂 🙂

 2. He, heerlijk om me even te laven aan die frisse beelden. En om te grinniken om het gevalletje 50 jaar met levenloze pop. En om mee te leven met jou en je opvliegers; fijn gezelschap he. Alsof het zo al niet warm genoeg is, ga ik aan het eind van de middag onze buurvrouw K. helpen met hooi binnenhalen. Als ik nou maar niet weggedragen hoef te worden…

  • En? Niemand flauw gevallen? Wat een dag voor zo’n klus…
   Wij hebben gisteren (ook een niet al te frisse dag) twee kuub houtaval naar de stort gebracht. twas lekker warm zullen we maar zeggen…

 3. Helga

  Mocht je idd met textiel in de weer gaan dan houd ik me aanbevolen 😉 dus bij deze je eerste bestelling.
  Ga binnenkort ws verhuizen naar een seniorenwoning ( pffff krijg ook gelijk een opvlieger ) en die patroontjes lijken me wel, zeker de types Lijsterbes en Linde maar eigenlijk zijn alle 3 de foto’s mooi. Moet dan vanalles nieuw aanschaffen zoals (rol)gordijnen etc.
  Je geeft me weer inspiratie en stof tot nadenken.

  • Ha, mooi, inmiddels al een paar bestellingen, ik moest maar eens druk verder met mijn ontwerpjes…
   Maar oefff… zo’n verhuizing is geen lolletje, stressvolle bedoening ook meestal. Ik hoop dat het voorspoedig verloopt Helga!
   En wat grappig, die stof (!) tot nadenken 🙂

 4. Geachte Dame, graag bestel ik hierbij een ruimvallend, knoop- en zorgeloos uitgevoerd nachthemd, en wel in het getoonde motiefje.
  Ik hoop dat uw techniek van meervoudig beluchten garant staat voor een koele en tegelijk meer decent afgedekte nachtrust…
  (… wat een zalig verhaal weer, Noortje !)
  XP

 5. Een smakelijk verhaal 😄😄 . Ach ja zo.n pop gaat makkelijk in de metamorfose . Daar is geen gender behandeling voor nodig. Hoe je die foto,s gefikst heb is mij een groter raadsel.
  Zou een mooi behangontwerp zijn.

 6. José

  Wil ook wel zo’n zomerjurkje. Gelachen om het verhaal. Wij hebben ooit een buurvrouw gehad met een hele dikke snor, toen een bouwvakker die bij ons bezig was haar zag zei hij, dag buurman. Wij lachen natuurlijk. Zo zie je maar hoe je je kan vergissen. Een pop voor een persoon aanzien of een vrouw voor een man dat kan gebeuren. Altijd goed voor een leuk gesprek achteraf.

 7. Anoniem

  Wat een mooi verhaal weer Noortje . . . . de tropische hitte wordt ook door mijn huis omarmt en het bed lokt me niet meer . . . een paar uurtjes en dan glij ik bijna weer mijn bed uit . . .
  Je foto’s vind ik prachtig . . .
  Groetjes, Ellie

 8. JOLK

  Heerlijk weer om te lezen….de hitte, het gevalletje blotig-net-uit-bed maar ook vooral de hormoon ellende …..allemaal heel herkenbaar! 😉 Fijne lichte foto’s!

 9. Pingback: fun with multiple exposures (3 images) | Salal Studio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: