Russels Lof

Laatbloeiers

img_7925

Je bent zo oud als je je voelt…
Is dat bij jou ook een (heel) andere leeftijd dan je daadwerkelijk bent? Bij mij in ieder geval wel.

Hoewel ik me op slechte dagen hoogbejaard voel, zie ik mezelf meestal als een jonge blom. Ergens begin dertig heeft mijn brein besloten dat dat een fijne leeftijd was en ik maar niet meer ouder moest worden. Helaas trok mijn lijf zijn eigen plan. Desondanks blijf ik verbaasd als mensen mij met ‘u’ en ‘mevrouw’ aanspreken. En dan doel ik niet op de beleefde vriendjes van mijn zoon (in wier ogen ik natuurlijk ook stokoud ben) maar op de twintigers en dertigers die in mij echt een ‘vrouw van middelbare leeftijd’ zien. Gadverdamme, wat klinkt dat belegen, en zo anders dan hoe ik mijzelf zie. En alhoewel ik me regelmatig rotschrik als ik in de spiegel kijk, zie ik ook daar geen vijftiger.

Ik was al een echte laatbloeier (lid van de laatste generatie eeuwige studenten) maar nog steeds heb ik het idee dat het leven nog wel het een en ander voor mij in petto heeft, en dat ik mezelf nog zal verrassen. Dat ik nog ga uitvinden waar ik écht goed in ben en wat ik wil. Dat er nog volop gebloeid gaat worden dus. Maar hé, voor een jonge dertiger is dat natuurlijk ook niet zo vreemd. Voor de ouwe blom die ik werkelijk ben, eigenlijk best wel…

img_4376

Hier nog wat laatbloeiers en een vroege herfstbode…

img_5085-bewerkt

img_1960-bewerkt

img_6450

 

 

 

 1. Prachtig geschreven Noortje. Het lijkt wel over mij te gaan. Raar, maar ik voel me ook nog steeds een meisje…
  De foto’s zijn altijd subliem. Meisje wat ben je goed! Daar kan je het nog ver mee schoppen jonge blomme!

 2. Je bent zo oud als je je voelt! Laten we het daar maar op houden! Heel herkenbaar! Prachtige foto’s, maar de beide foto’s van de witte herfst anemoon zijn ware kunstwerken!

 3. “Maak van je leven een eeuwige lente” las ik eens ergens…en telkens als ik dat lees voel ik me als een dartelend lam in de wei 😉
  Prachtige foto’s, Noortje! En heel mooi geschreven; blijf je hart volgen!!

 4. José

  Heel herkenbaar je tekst en ook ik heb het ik blijf jong gevoel nog steeds en je weet dat ik ( veel ) ouder ben dan jij. Daarom heb ik toch weer een jong paard gekocht, dat moet mij jong houden en ik moet zeggen dat gaat hem prima af. Je foto’s zijn weer subliem zoals wij ( volgers van jou blog ) allemaal stiekem ook verwachten van jou. En van mijn vriendinnen ben jij degene die het minst veranderd is in de loop der jaren. Voor mij zie je er nog steeds uit als Noortje van de Ridderhof, onder welke naam ik jou heb leren kennen.

  • Wat grappig, die naam… ‘Noortje van de Ridderhof’. Dat haalt allemaal fijne herinneringen naar boven, wat was het toch een mooie tijd daar in Amerongen!
   En ik heb precies hetzelfde bij jou, nauwelijks veranderd, en als er al íemand veel jonger lijkt dan ze werkelijk is…
   Ik ben overigens pas een Bots-tiepje tegengekomen, over sweet memories gesproken… ik stuur je de foto nog een keer door (staat op mijn telefoon)

 5. Andrea

  hahahahaha zo grappig en zooooo herkenbaar Noortje. De eerste keer dat ze u tegen me zeiden schrok ik me rot. Nog steeds als ze me u noemen ben ik verontwaardigd 😉 want al zie ik wel dat ik natuurlijk ouder ben maar ik voel me ook niet zo op de ‘slechtere dagen’ na dan. Op vakantie zeg ik altijd tegen mijn vriend goh de gemiddelde leeftijd is wel hoog hier. Wat denk je zelf, zouden wij daar ook bij horen?…zegt hij dan altijd lachend 😉 Gelukkig is er nog niemand voor me opgestaan in de bus of trein. Dat zou ik echt niet trekken denk ik hahaha. Je foto’s zijn in ieder geval jonge blommen en ik zie jou zelf ook als een jonge blom hoor. Dat ons jasje niet altijd meewerkt daar prik je toch wel doorheen. Een prachtige serie met die echte closeups erbij en zeker ook de parnassia. Fijn weekend.

  • Ik zei het eerder al in een reactie, maar we zijn hier duidelijk met een stel jonge blommen onder elkaar 🙂
   En je opmerking van opstaan in bus of trein kan ik onderschrijven, lieve help!
   Maar haha, ik had het idee dat jij veel en VEEL jonger bent dan ik, heb het stiekem even opgezocht en dat blijkt nog mee te vallen. Nou ja, dat zegt dus genoeg he 🙂

 6. Rieke Brouwer

  Je hoeft niet verder te zoeken naar wat je wel/niet moet doen. Ga verder met je fotografie en laat ons daar van meegenieten. En oud wordt je vanzelf hoor en is ook niks mis mee. Alleen moet je het wel accepteren en ook dat gaat vanzelf. De tijd die rest niet gaan sippen, maar positief blijven (zegt écht een oude taart).

  • Wat een wijze woorden Rieke… tja, dat past dan wel bij mijn jonge blom-gevoel waarschijnlijk, een beetje gebrek aan…
   Maar je hebt helemaal gelijk natuurlijk, en zolang je gezond bent (soort van in mijn geval) dan moet je niet zeuren.
   Veel dank van een ouwe blom aan een ouwe taart (mét slagroom?)

 7. Tja temidden van al die mooie beelden, lieve beestjes en opgewekte gedachten… Daar krijg je volop levenselixer mee naar binnen, merk ik Noortje. Staat Parnassia niet voor stralende jeugdigheid?!
  En ja, je kunt je ook wat aan laten praten denk ik wel eens: Ik lig dan ook behoorlijk dubbel bij het lezen van het deur-aan-deur blaadje over de kien-, bingo- en kook-met-ons-mee dagen hier op het Hofje. Kennelijk is dat hier een soort doelgroep buurtje van heel, heel erg oude mensen…
  Nou ja! Ik zeg maar zo tegen al die opaatjes en omaatjes van 50plus, Neem een jonge blom….

 8. Geweldig verhaal Noortje en persoonlijk hou ik wel van ouderdom en over de datum ;), de kleuren en structuren worden dieper en komen dan pas goed naar voren. En dat is bij ons mensen niet anders, ik hou niet zo van die Barbie’s en zolang je geest niet verlept……….Prachtige sfeervolle foto’s weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: