Russels Lof

Couch Potato’s

20170224_160631_007

Jonas had een week vakantie. Aan het begin ervan ging hij met zijn vader naar de huisarts omdat hij al een poos last heeft van zijn knieën. Het heeft met de groei te maken, stelde de huisarts hem gerust, en hij legde uit waarom. Daarna vroeg hij belangstellend wat Jonas in de vakantie ging doen. ‘Op de bank liggen,’ was zijn antwoord, waarop de huisarts in de lach schoot.

20170224_160212Zijn ouders vinden het iets minder grappig, maar wel begrijpelijk. Daar ben je puber voor toch? Uitslapen tot aan het middaguur (soms zelfs eroverheen), de hele dag lamlendig zijn en ’s avonds opleven. Maar hé, als je anders lange dagen maakt (6 uur op) met tweemaal vijftig minuten naar school en terug fietsen (de hele winter door!) en ook nog eens mooie punten haalt (op die 3 voor Duits na dan, die meteen daarna met een 9.3 wel weer aardig werd opgehaald…) dan mogen de ouders niet teveel mopperen, toch?

Maar toen ik hem van de week -verplicht- mee uit wandelen nam, genoot hij daar zo van, dat het hem zelf verbaasde. Lekker met de hondjes dollen, flink klessebessen (en ook dollen) met moeders en volop slootje springen met Diaz. Hij wilde zelfs nog verder wandelen toen ik voorstelde weer terug te gaan! Het beviel hem zo goed, dat toen ik zei dat we dat vaker moesten doen, hij dat volmondig beaamde. ‘Als ik tijd heb,’ vulde hij nog wel even snel aan…

20170224_163210-bewerkt

Coach potato…

20170224_164957-bewerkt

Familieselfie

De grootste couch potato’s… vakantie of niet!

(De foto’s bij dit blog zijn met de telefoon gemaakt)

  • Stel je voor dat dat een keer zou kunnen… hallo zeg, wandelen in Zuid-Afrika is wel even van een andere orde!! Je weet geloof ik wel dat ik er een paar keer was (in totaal ongeveer een half jaar) on-ver-ge-te-lijk, zo mooi en indrukwekkend. Ik hoop van harte dat Jonas ook ooit in de gelegenheid is te gaan reizen, en dan zeker ook naar Zuid-Afrika.
   Dank voor je leuke reactie Herman en ik zal de groeten overbrengen 🙂

 1. José

  Wat zal jij dubbel genoten hebben van deze wandeling. Ook al zijn de foto’s met de telefoon gemaakt je ziet dat jullie er lol in hebben samen en dat is het belangrijkste.

 2. Zalig beeldverslag van puber-tijd. Waar is de tijd… ik heb flink gezweet toen mijn dochter puberde. Maar het gaat over. Wie goed pubert wordt goed volwassen. Leuke jongen hoor! Ik heb altijd met pubers gewerkt en ik vind ze zalig… maar die ene thuis vond ik toch knap lastig. Lieve groet!

  • Wat leuk dat je met pubers hebt gewerkt! Maar ik kan me voorstellen dat het toch heel anders is dan je ‘eigen’ puber thuis…
   Die van mij is nog maar 13, dus ik kan nog wel het een en ander verwachten, ben ik bang. Maar ik houd jouw uitspraken voor ogen: ‘wie goed pubert wordt goed volwassen’ en vooral ‘het gaat over’ 🙂

 3. Henri Drost

  De bijna zeven- en negenjarige dames hier kunnen er ook wat van. ‘Pap, wil je nou echt gaan wandelen?’ vroeg de een vanmiddag verongelijkt terwijl de ander letterlijk op de kop van de bank hing met een iPad in de handen en alleen maar kreunde ‘Ik ga vandaag echt niet mee. Moet morgen ook al weer naar school.’ Enfin: respect dat jij jouw puber in beweging hebt gekregen, ik heb het vandaag maar opgegeven.

  • Oh geweldig Henri, ik zie het helemaal voor me! Maar met 7 en 9 nu denk ik: maak je borst maar nat voor wat er nog gaat komen… afijn, daar groei je zelf ook gewoon in mee, en iedere leeftijd heeft weer zo zijn charme.
   (En je wil niet weten hoe vaak het me níet is gelukt die puber van mij in beweging te krijgen, en ik het ook maar opgaf…)

  • Oh yes it was! And it was very special that I got to get my teenager son along… (who had a week free from school which he mainly spent on the couch) and he was pleasantly surprised to have so much fun 🙂

 4. Aha wat een (h)eerlijke vaststelling, achteraf toch wel een soort van Coole wandeling met je moeder gemaakt te hebben.
  Maar ja met zo’n moeder… never a dull moment !
  En dus ook een Coole foto!
  PS. ik zie ook tweemaal een grote toekomst weggelegd bij het fierljeppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: