Russels Lof

Mr. Freckles

IMG_7847-bewerkt

Ik kan niet koken, maar ik houd ook niet van koken. Waarschijnlijk heeft dat wel iets met elkaar te maken… Maar of ik er niet van houd omdat ik het niet kan, of dat ik het niet kan en er daarom niet van houd… dat weet ik eigenlijk niet. In ieder geval vind ik dat ik mijn tijd beter kan besteden dan uren in de keuken staan. Met fotograferen bijvoorbeeld.

Wonderlijk genoeg kijk ik wel graag naar kookprogramma’s. Net als mijn vader zaliger, die zelf nog geen ei kon bakken. Dat kan ik dan weer wel, en ook wel iets meer dan dat, maar bijzonder is het nooit. Niet erg, want ik vind toch alles lekker wat ik voorgeschoteld krijg, ook mijn eigen baksels, zelfs misbaksels. Ik ben wel een makkelijke eter geloof ik… (arme Jonas).

In die kookprogramma’s schijnt het hip te zijn om gerechten te deconstrueren. De ingrediënten van een alom bekend gerecht worden dan uit elkaar gehaald om als losse onderdelen op een andere manier te presenteren. Nou, dat kan ik ook… met mijn camera dan. Want in de keuken gooi ik het liefst alles in één pan.

IMG_7778

IMG_7631

IMG_7623

IMG_7715

IMG_7658

IMG_7645

Woehaaa the bum is mine!

IMG_7697

Zzzzzzzz
IMG_7704

Deze freckles zijn er twee van een kudde die vrij rondloopt in het Prinsenbos bij Oude Willem (Drenthe), samen met een aantal Schotse Hooglanders en een paar langharige geiten. Wat een leventje…

IMG_7374-bewerkt

.

.

 1. Dus als ik ooit eens bij je op bezoek kom kan ik je het beste meenemen naar een restaurant met een open keuken waar je ziet hoe de chef het een en ander in elkaar flanst.. 😉 Dat terzijde: Prachtige foto’s!!!! Chapeau. Ik bedoel, hoedje af.
  Groetjes uit Napier, Westkaap, Zuid Afrika,
  Herman.

  P.S. google eens naar ‘Private Gallery Napier’ 😉

 2. Je kunt dan wel niet koken maar je maakt fantastische foto’s. En ik, ik kan niet koken (ik kook omdat het nu eenmaal moet) maar loop wel watertandend door keukenshowrooms en winkels met potten, pannen en serviezen. Ha, iedere gek zijn gebrek 🙂
  ps fotograferen kan ik ook niet

 3. Nou je “recept” van mooie woorden én fotograferen is 👍 en dat is óók genieten. Zelf kook ik heel graag én lekker al zeg ik het zelf. Sinds onze hondjes er niet meer zijn ben ik daar met veel plezier mee bezig. Dan kijk in een van de tig….tallen kookboeken ga aan de slag en geef er altijd mijn eigen draai aan.
  Mijn vriendin gaat sporten om “in vorm te blijven” letterlijk en figuurlijk ;o)
  Ik dacht misschien is een slowcooker wel wat voor jou Noortje dat maakt het leven een stuk makkelijker.
  Groeten José

 4. Dag Noortje… indrukwekkende foto’s… als je dat kunt… dan zou ik ook niet veel koken. Nu ja, dat die ik sowieso niet… Mijn specialiteit is kort en gezond koken. Het kan. Je hebt enkel een wok, een stomer en een oven nodig. Bereid alles samen en zorg voor lekkere kruiden. De ene dag wokken, de andere dag stomen, de volgende ovengerechten. Maak dubbele porties, dan hoef je maar drie keer per week alles in het apparaat te duwen zonder omzien. De zevende dag mag je uit eten. Zo houd je veel tijd over voor fotografie en kunnen wij lekker meegenieten!

 5. karindeheer

  Jou foto’s smaken anders prima! En je tosti’s ook ;-). Ik hoef vast niet te zeggen hoe leuk ik je gestippelde onderwerp vind. Wat een lekker ding!

 6. Great study of horses, Noortje. But what do they have to do with cooking? Google may be doing a poor job, but perhaps you’re saying that you’d rather take photos than cook? 😉 I wouldn’t cook if I had the choice, but I like to eat!

 7. José

  Zo als jij weet hou ik van koken en bak ik er niet veel van met fotograferen. Blijf jij lekker jou mooie foto’s maken dan ga ik weer een keertje voor jou koken. Liefs,José

 8. Wat een zalige foto’s!! De eerste twee, prachtig!!
  haha koken ervaar ik zo’n beetje op dezelfde manier. Dat laat ik liever aan de kenners over. Eten vind ik dan wel weer erg leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: