Russels Lof

Oscar

IMG_1042

IMG_7890-bewerkt-2

Meer geliefd kon je niet worden, he Oscar?
Beter verzorgd was niet denkbaar.
En zelfs tijdens het einde was je met zoveel aandacht, zorg en liefde omringd… door je twee lieve baasjes. De moeilijkste beslissing denkbaar voor hen, maar zo dapper. Want het ging niet meer he jongen?

Heb je Guusje inmiddels al ontmoet? Jullie hebben iets gemeen, wist je dat? Ja, er zullen wel meer honden zijn die dat doen, maar jullie waren kampioenen. Zo achteloos bij je komen zitten en dan met de neus je arm of hand omhoog duwen; beetje kroelen graag?
En oh dat platte hoofd van je. Tot lichte ergernis van je vrouwtje benoemde ik dat iedere keer als ik je zag: ‘kijk dan toch dat platte hoofd!’ Daar werd ik vrolijk van en ik kon er zo heerlijk mijn hand op leggen, een poot ging ook goed trouwens…

IMG_0970

Misschien zag je Fix ook al, dat kleine felle ding, weet je nog? En als je een vrolijkerd met een kuifje voorbij ziet hollen, is dat Chum, mijn allereerste hondenliefde. Het zou zo maar kunnen dat ze allemaal dierbaren op je af sturen, om je feestelijk te onthalen daarboven. Er loopt dan vast ook nog een mooie jonge blom rond, Liza, een schat van een meid die misschien wel is gekoppeld aan Buddy, een ontzettend lieve, knappe slungel die ook nog even hier op aarde was, bij mij…  Ze zullen je allemaal wel wegwijs maken, daar op de eeuwige jachtvelden.

IMG_7937-bewerktDiaz blijft nog een tijdje hier hoor Oscar. Die heb ik op het hart gedrukt dat hoe gezellig ook daarboven, ik hem voorlopig nog veel te hard nodig heb. En Puk mag de komende jaren ook nog niet.

Nou dag Oscar, lieve Stinker, ik vind het heel erg dat ik je niet meer zal zien, maar ik zal nog vaak met een glimlach aan je denken en met je vrouwtje over je praten. Je was een pracht van een stoere kanjer met een heel klein hartje. Ik ben blij dat ik je heb gekend. Doe je de groeten aan iedereen?

Veel liefs, een boel kriebels en een klopje op je platte hoofd,

Noortje

IMG_1018

IMG_7965-bewerkt

Ja kusje!

.

.

.

 1. That's me

  Dit blijft altijd moeilijk…afscheid….maar hij krijgt het ook goed….daar ben jij ik van overtuigd….ik ken er ook een paar die daar verblijven….

 2. José

  Wat heb je dit weer mooi geschreven Noortje en we blijven geloven in de eeuwige jachtvelden waar onze geliefde honden zich nu bevinden. Sterkte voor Oscar zijn baasje.

 3. Wat mooi en zo geschreven vanuit je oneindig dier-lievende hart, Noortje.
  En van die lieve beelden en dierbare momenten… ik voel me heel klein, en tranen.
  Zo gezegend als we immers zijn mét onze dieren, zo intens worden we geraakt als ze er niet meer zijn….
  Lieve Baasjes, allebei…..
  Hopelijk geeft dit mooie Russelse-Lof ook aan jullie vrede, kracht bij dit afscheid!
  Liefs, Peter

 4. Hai lieve Noortje,
  Wat kun jij mooi schrijven zeg……met zo oneindig veel liefde voor dier en mens………..
  Je wordt nu wel vaak geconfronteerd met de eindigheid van het bestaan…..de laatste maanden heb je al meerder honden/hondjes los moeten laten……maar je doet dat met zoveel liefde……Daar heb ik heel veel respect voor. Voor de manier van schrijven, maar vooral voor de manier waarop je mensen raakt met hoe je schrijft en voelt!!
  Ook met deze lieve viervoeter is het nu goed, bij alle vriendjes en vriendinnetjes die Oscar nu weer tegenkomt aan de andere kant van het leven.
  Mij heb je geraakt en ontroerd Noortje……. leven is loslaten…….maar dat wil niet zeggen dat het geen pijn doet!!!
  Dikke knuffel!!
  Ellie

  • Wat een lieve reactie Ellie, maar het grote verdriet is natuurlijk voor de ‘baasjes’ van deze honden. Ik kan me veel te goed inleven hoe dat gemis voor hen is, maar ik ben er zelf ook ontdaan van. Die honden horen bij je vrienden, jij krijgt er ook een band mee en dan ineens zijn ze er niet meer… Ja, dat valt niet mee dat loslaten, het kost me steeds meer moeite… Ik begrijp nu ook wel dat mijn moeder op een gegeven moment zei dat ze geen hond meer wilde, omdat ze de zorgen en het verdriet niet meer aankon. Gelukkig heeft ze die laatste jaren die zorgen niet meer gehad, wel het plezier van ons Pukje.
   En fijn om te horen dat dit je raakt en ontroert, dan komt de emotie toch goed over! Dank voor je mooie reactie Ellie en een dikke knuffel terug! Noortje

 5. karindeheer

  Al sinds het prachtige blog om gedag te zeggen tegen Oscar hier staat, probeer ik hier iets te schrijven. Ik kan het blog inmiddels met droge ogen lezen, maar een reactie schrijven is weer wat anders. Onze lieve Stinker, met zijn platte hoofd. Diaz die hem zo leuk vond, als ik zonder Oscar kwam, ging hij in mijn auto zoeken naar zijn vriendje. Maar was Oscar mee, dan mocht het eigenlijk ook wel een tandje minder lomp.
  Oscar heeft het zó fijn gehad bij jou Noor! Vriendje Diaz, mooie meid Fix en dame Puk. Konijnentelevisie, racen door de tuin, knorren in zijn tent na heerlijke boswandelingen. Jij bent een van de weinige geweest die we de zorg over hem toevertrouwden, want hij was dol op jullie.
  Lieve Oscar, we missen je zo verschrikkelijk.

  • Het kostte je wat moeite maar oh wat weet je het dan ook weer zeldzaam mooi en raak te formuleren met een fijn vleugje humor. Daar ben ik dan weer ontroerd door, en zeker ook door je laatste lieve woorden. Die konijnentelevisie was ik even vergeten, geweldig… dat was natuurlijk ook een topattractie!
   Het verdriet om het gemis gaat minder zeer doen, maar al die mooie, warme en liefdevolle herinneringen blijven, en ik ben blij dat ik daar een klein beetje deel van uitmaak. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: