Russels Lof

Mijn tweede lezing…

IMG_6217-bewerkt-2-bewerkt

Ondanks alle zenuwen vooraf, was de lezing op Nature Talks vorig jaar november een geweldig positieve ervaring. Ik vond het ontzettend spannend maar vooral heel erg leuk om mijn lievelingetjes te presenteren voor een zaal, in woord én beeld. De respons tijdens de presentatie en na afloop was overweldigend; daar teerde ik nog weken op! Dus toen organisator Daan Schoonhoven me vroeg of ik ook een lezing wilde houden op PiXperience in maart, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

PiXperience

PiXperience is een jaarlijks foto-event dat vanaf 2010 georganiseerd wordt door PiXFACTORY. Tijdens PiXperience zijn er tientallen lezingen, presentaties en seminars over de meest uiteenlopende onderwerpen binnen het brede thema van natuurfotografie. pixp365logoDit jaar vindt het event plaats op 24 en 25 maart in het congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk. Het thema van deze editie is: 365: “365 dagen in het jaar kun je aan de slag met natuurfotografie. Elk seizoen, elke dag en elk onderwerp heeft z’n charme en uitdagingen. Nederland alleen al telt 14.021 soorten planten- en paddenstoelen, 26.987 soorten dieren en meer dan 1.590 natuurgebieden. Er is zoveel te ontdekken en te fotograferen dat je je hele leven eraan kunt wijden…”

Vertel mij wat; het liefst ging ik er iedere dag op uit met de camera! En inderdaad zie ik altijd wel weer nieuwe dingen… mooie, lelijke, bijzondere, gekke, enge, lieve, grappige… de natuur verveelt nooit. En al helemaal de wereld van De Mini’s niet…

Maak groot wat klein is
Noortje Russel is een beeld- én woordkunstenaar. Tijdens deze presentatie maak je kennis met de wondere wereld van de Mini’s van Noortje; insecten, minuscule zwammetjes en ander klein spul waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Zo niet Noortje die er met haar macrolens sfeervolle foto’s van maakt en met haar pen aandoenlijke karaktertjes. Met de unieke combinatie van foto’s en verhaaltjes laat ze je zien en horen dat het om niet zo maar insecten of andere mini’s gaat. Na deze lezing is een meikever een Jerommeke, kijk je goed of je Hans de dappere stinkwants ziet en speur je iedere boomstronk af naar de kale familie Kroeskop. Kijk en luister naar De Mini’s uit alle seizoenen en ga ook een beetje van ze houden!
Mijn lezing Maak groot wat klein is, is op 24 maart om 11.30 uur in zaal Het Theater. De lezing is anders van opzet dan die op Nature Talks en ook wat langer (45 minuten), en daarom ook de moeite waard voor wie er in Ede al bij was ;-). Kijk op de website van Pixperience voor het volledige programma en voor meer informatie over dit foto-event, waar je écht naartoe moet als je ook zo van natuurfotografie houdt!

 

.

.

.

.

 1. Anoniem

  Geweldig dat je weer uitgenodigd bent!
  Jou foto’s zijn zeker de moeite waard! En ook jou mooie verhalen en typetjes zijn prachtig. Veel succes!

 2. Leo

  Ook deze…prachtig…gisteren het blad gekocht nadat jij had gezegd dat het vernieuwd was. Heel mooi blad….probeer te komen naar Nijkerk.🙋

 3. Hannah v. Litsenburg

  Dit onderwerp maakt dat je je weer in kunt denken hoe je zeven was en in het gras lag, gepest door allerlei rare vliegende dingen.

 4. Incredible beauty in nature’s gifts and you capture them so masterfully, Noortje. The intimacy in your images is magical. (I do wish your images in the lower section could click and enlarge…) Thanks again for your stunning images.

 5. Het was een waar feest om je lezing bij te wonen, waarin je ons voorstelde aan zoveel lieve,dappere,mooie kleine vriendjes! Ik geloof dat ik ga proberen hier in mijn buurt ook zo’n mooie vriendenkring op te bouwen, dat moet lukken 🙂

  • Wat sympathiek dat je dat even laat weten Jannette, het is echt geweldig leuk om te horen dat je het een waar feest vond! En wat een goed plan ook zo’n vriendenkring op te gaan bouwen, ze zorgen voor zoveel plezier! Dank voor je leuke reactie en mocht je in je zoektocht nog bekenden van mij(n lezing) tegenkomen, doe ze dan vooral de hartelijke groeten van me!

  • Ha Daan, wat leuk je hier te treffen. Ik moest even nadenken, dacht eerst aan een logé haha maar mijn logo is helemaal geweldig geworden, precies wat bij me past. Luuk heeft dat zo leuk en goed gedaan. Ik zit al een hele poos te hannesen met mijn website, maar eenmaal klaar is ie daar te bewonderen.

   De lezing ging zo-zo. Ik was een stuk zenuwachtiger dan de eerste keer (?) en dat kwam mijn presentatie niet ten goede, maar ik kreeg gelukkig toch wel een boel positieve reacties. Alleen gaat er geen derde keer komen, laat mij maar schrijven, liever dan praten!! Fijne paasdagen nog en veel plezier in het komende seizoen waarin jij vast ook weer fantastische foto’s gaat maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: