Russels Lof

Die mooie zomer

Vrij naar Gerard Cox:

Was ie maar voorbij die mooie zomer
Die zomer die al zowat een eeuwigheid lang duurt…

Wat een ellende deze hitte en vooral ook de voortdurende droogte. Niks mooie zomer. Voor mij niet in ieder geval. Afgezien van eigen ongemakken, zie ik met lede ogen aan wat deze ‘mooie zomer’ met de dieren en de natuur doet. Dassen en zwijnen hebben het bijvoorbeeld moeilijk, maar voor het waterleven is het helemaal desastreus. De vennetjes en plassen in mijn omgeving drogen soms geheel op.  En wat er nog aan water is, zit vol met algen. Met alle gevolgen van dien…

aaIMG_1344Voor…

aaIMG_8739… en na wekenlange droogte

IMG_8486De rauwe realiteit…

IMG_5362En zo moet het weer worden (foto van mei dit jaar).

Water is goud waard! Dat besef je pas echt als er te weinig van is…

 

 1. Helga

  Heb dezelfde beelden op mijn netvlies. Het is in het bos een trieste bedoening en de brandweer is al 2x op het terrein geweest om te waarschuwen. Gelukkig 1x niks aan de hand maar de 2e x moest er toch geblust worden. DOODENG !
  Vorige week nog een bruine kikker in de vogeldrinkbak, 1 muis die kwam drinken en verder 3x p/dag ( als ik er ben )
  alles bijvullen want er komen soms 4 vogels of meer badderen en drinken.Zie wel veel soorten nu. Allemaal DORST, DORST, DORST.
  Heb dit ook in 2003 meegemaakt maar dat was minder lang en wat mij betreft gaat het HOZEN.
  Liever natte voeten dan dit.;-((

  • Oh zo’n brand is doodeng ja, dat heb ik hier gelukkig nog niet meegemaakt. En die arme diertjes… gelukkig zorg je goed voor ze!
   Maar ik moest wel even grinniken om je 2003-herinnering, want dat weet ik nog heel goed. Toen was ik namelijk hoogzwanger, geen lolletje met die hitte. Nu heb ik de godganse dag opvliegers, ook geen lolletje met deze hitte maar wel een vergelijkbaar iets 😀

 2. yemrev

  Helemaal mee eens Noortje. Van mij mag het ook afgelopen zijn. Niet alleen zie je de natuur om je heen steeds verder wegkwijnen, je komt ook nergens aan toe. Ik tenminste niet, veelt e warm om er op uit te trekken of het moet in de vroege ochtend zijn (en dat gaat dan weer tegen mijn natuur in…).Het zal vast allemaal weer goed komen,maar dat zal wel wat tijd nodig hebben. Ik vrees ook het ergste voor het paddestoelenseizoen, mijn favoriete jaargetijde.
  Groetjes, Dick

  • Daar heb ik nog niet eens aan gedacht… ik houd ook erg van het paddenstoelenseizoen. En ja, veel te warm om erop uit te trekken. In de winter kun je je er ten minste nog op kleden en dan thuis lekker bij de kachel. Maar nu is er geen ontsnappen aan, aan die hitte; buiten én binnen is het vies warm. Wacht, ik zou misschien nog wel in de kelder kunnen gaan zitten 🙂

 3. Anoniem

  Ik moet mijn mond ook dichtbinden in de rij bij de kassa, als de gesprekken over de prachtige zomer gaan. Mensen schijnen niet te beseffen dat dit een milieuramp is. Zelfs ben ik er niet eens gegarandeerd zeker van of dit – de gevleugelde uitdrukking- goed gaat komen. Voorlopig en hier niet in elk geval.

 4. José

  Gelukkig is er nu weer wat regen af en toe en het is een stuk frisser. Net terug van onze bootvakantie op de Friese meren daar was het nog uit te houden gelukkig. Hond Scott heeft zijn watervrees overwonnen en is met Hans het meer in gegaan om te zwemmen.

  • Oh wat goed van Scott! En wat heerlijk dat jullie op het water waren met die hitte, en dan af en toe lekker erin plonzen! Jammer dat we elkaar niet meer getroffen hebben, maar ik lag toch alleen maar op apengapen, kon er echt niet tegen die warmte… Begin nu weer te leven 🙂 Groetjes!

 5. Ha lieve Noortje….
  Ik heb je mailadres niet………vandaar maar even zo……
  Ik wil je even van harte feliciteren met de prachtige prijs die je gewonnen hebt bij Digifoto Pro…..ik gun ‘m je van harte…je maakt echt heel speciale maar vooral mooie foto’s….
  lieve groetjes,
  Ellie

  • Wat ontzettend lief van je Ellie, dank je!! Ik viel van mijn stoel toen ik het bericht in de mail binnen kreeg… geweldig eervol natuurlijk om te winnen maar dan ook nog zo’n fantastische prijs!! Ik kan het nog nauwelijks geloven… Lieve groetjes terug, Noortje

 6. Els Vergaerde

  Helemaal met je eens, goed dat je er aandacht aan besteedt! Ook wij ondervinden er de gevolgen van, beroepsmatig dan.

  • Oooh en ik maar denken aan de natuur en de boeren… maar de binnenscheepvaart heeft er natuurlijk ook mee te maken. Is het op sommige plekken te ondiep (voor een zware lading) of heb je ook te maken met sluizen die niet werken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: