Russels Lof

Grasmaaien

IMG_3031

Sinds mijn zoon in ons tweepersoonshuishouden officieel Hoofd Grasmaaien is geworden, wordt ons gazonnetje, dat toch al niet zo groot is, steeds kleiner. Terwijl ik als leidinggevende het hoofd er steeds aan moet herinneren dat het gras wel erg lang wordt, en zeg dat hij dat zelf toch ook wel kan zien, is de verantwoordelijke daar nogal onverschillig onder. Hij vindt ook dat de leidinggevende zeurt.

Wat kan mij dat nou schelen dat het gras lang is?’

‘Dat maait een stuk lastiger dan wanneer je het eerder doet.’

‘Nou en?’

Blijkbaar wil hij liever minder vaak maaien en daarbij zwoegen dan wat vaker en er soepel doorheen. Maar iedere keer weer, als hij na verschillende ‘herinneringen’ dan eindelijk weer eens met frisse tegenzin aan de gang gaat, hoor je om de haverklap de maaier uitvallen. Moet ie steeds op de kop leeg gepeuterd worden en liggen er naderhand overal dikke plakkaten samengeperst gras op het rommelige gazonnetje.  Als hij na een kwartiertje (!) alweer klaar is, staat er her en der een vergeten baan hoge sprieten en af en toe hele plukken overgeslagen hoog gras.

Hoewel hij de zware, houten tafel wel opzij heeft getrokken om eronder te kunnen maaien (vele malen opgedragen door de leidinggevende), vindt ie dat bij een verloren stoel in de tuin teveel werk en maait hij er keurig omheen. En iedere maaibeurt wordt het veldje kleiner, omdat meneer de kantjes er vanaf loopt. Nou ja, deed ie dat maar, letterlijk! Maar die randen zijn lastig en nog hoger dan de rest waardoor hij er steeds iets naast maait. En dat iedere keer weer. Zo blijft er ook iedere keer net iets minder te maaien gras over. Dat zal heus geen vooropgezet plan zijn geweest, maar het is natuurlijk wel prettig meegenomen. Over een poosje hoeft hij nog maar één baan op en neer, en is de rest wildernis. Een wildernis vol wilde bloemen, dat wel, en dat vindt de leidinggevende eigenlijk best leuk. En de insecten helemaal.

IMG_4511

Hier stond vorig jaar gras … Maar, eerlijk is eerlijk, dat heeft niets met de wanpraktijken van het Hoofd Grasmaaien te maken, wel met de droogte. Daar waar de buren opnieuw gezaaid hebben en zoveel sproeien dat ik verbaasd ben dat er in plaats van een keurig gazonnetje geen moerasplanten groeien, deed ik niks. En dan krijg je dus dit!

IMG_4439

Een hommel neemt een slaapmutsje …

 

IMG_2111Er staan ook veel korenbloemen in de tuin. Op een dag ontdekte ik er zowaar een Jerommeke tussen!

.

.

.

 

 

 1. Anoniem

  Oh wauw !
  Ik zou het wel weten als trotse bezitter van een mini grasveldje, wat een schoonheid met al die wilde bloemen ;-))
  En het levert ook nog eens een schitterende serie foto’s op.
  Vooral de papavers zijn mijn favorieten..
  Heb ze toevallig zelf ook gefotografeerd ( zie V.V. site ) en het is momenteel genieten in het veld.
  Je zoon weet dus heel goed hoe hij er de kantjes af moet lopen en mss moet je maar een kantenmaaier
  in dienst nemen of kopen.
  Groetjes uit een bloedheet Mokum,
  Helga

  • Ik heb nog gekeken maar kan je foto niet vinden, kan ik op een handigere manier zoeken misschien?
   Sterkte met de hitte, hier in het noorden is het nu buiten iets beter maar binnen blijft de warmte hangen. Het hoofd grasmaaien gaat echter komende week naar Zweden (met school) en daar is het geloof ik een stuk aangenamer. Moet ie wel van tevoren nog even maaien hier 🙂

 2. Wij hebben dit jaar ons grasveld vervangen door een bloemenmengsel.
  Eerst dacht ik waar ben ik aan begonnen en Frans wilde maar maaien.
  Gelukkig heb ik hem daar van weerhouden en nu zitten we iedere dag
  te kijken wat voor moois er nu weer bloeit.
  En het is goed voor de bijen en vlinders.
  Maar hoe we het aan het einde van het jaar moeten maaien daar heb ik een hard hoofd in.
  Gewoon niet aan denken we zien het wel als de tijd daar is.

  Groetjes Erica

  • Ja, wat geweldig is dat he iedere keer weer nieuwe verrassingen in de tuin. Leuk dat jullie daar ook zo van genieten. En het is hier ook een gezoem en gefladder van jewelste, heel veel bijen, hommels en vlindertjes, wat een genot om te zien! Wat ik er straks mee aan moet als alles uitgebloeid is, weet ik ook nog niet. Maaien lijkt me onmogelijk zo hoog en vol gegroeid… We spreken elkaar tegen die tijd nog wel 🙂

  • Ja, daar heb ik ook vaak wel een handje van, het dan toch maar zelf te doen. Maar niet alleen ben je dan inderdaad ook weer zelf de pineut, het hoofd grasmaaien vindt het natuurlijk ook helemaal prima dat het voor hem gedaan wordt…

 3. Wat grappig Noortje. Ik zie het helemaal voor me. Mijn echtgenoot is ook een beetje van het grof geschut met de grasmaaier en luistert ook niet echt naar de leidinggevende echtgenote 😁 Maar goed, ook hier is ondertussen een mooie wildernis ontstaan. Niets mis mee. Het is écht natuur.
  Mooi foto’s!

  • Haha het is ook overal hetzelfde 🙂 En die wildernis is nu wel heel erg mooi, zeker niets mis mee, integendeel. Ik zie er alleen wel een beetje tegenop hoe dat moet als alles is uitgebloeid. Lijkt me dan wel een lelijk rommeltje worden, maar dat zien we dan wel weer…

 4. Anoniem

  Het is een prachtig stukje natuur zo, ik zou zeggen laat Jonas er maar weg blijven en koop een zeis voor als het er echt af moet. Wie weet kan de buurman hem leren hoe hij hem moet gebruiken. Prachtige foto’s weer. Liefs vanaf een warm Texel waar bijna niets wil groeien in onze tuin, met dank aan de honden natuurlijk.

  • Lang, heel lang geleden, ergens in ons gezamenlijk verleden in Amerongen heb ik wel eens met Joep gezeist. Lijkt me eigenlijk wel een prima idee om eens te proberen hier. Wel de hondjes binnen opsluiten dan!
   En haha de jongens bij jou houden de tuin wel ‘bij’ dat geloof ik graag!

 5. Leo Van Der Heyden

  Eigenlijk moet het hoofd grasmaaien het personeel dankbaar zijn hè….nu hoef je niet zo ver van huis…
  Een andere optie om van het gezeur af te zijn is…….een grasmaaier waar hij op kan zitten…. 🙂

  • Nou, reken maar dat ie er dan een stuk minder moeilijk over zou doen. Misschien als ik geld teveel had… maar als dat het geval was, zou ik vast zwichten voor zo’n ijverige robotgrasmaaier.

 6. yemrev

  Het valt niet mee om als leidinggevende je personeel in het gareel te houden. Betaal je wel genoeg? Je zou hem natuurlijk kunnen vervangen door zo’n automatische grasmaaier, maar aan de andere kant… er moet minder gekapt en gemaaid worden. Dat heeft-ie dan weer goed begrepen. Het is tenslotte zijn toekomst! En zo houdt-ie jou mooi van de straat, met je camera. Zo’n tuintje zou ik ook wel willen, hoewel mijn leidinggevende het al gauw een rommelig geheel vind. Wij zoeken een tussenweg….
  Groet, Dick

  • Jouw leidinggevende zou dan vast een rolberoerte krijgen als ze de rest van de tuin hier zag 😉 Maar goed als jullie een tussenweg vinden, zou ik ook wel prettig vinden hoor. Maar op de een of andere manier wordt het ieder jaar rommeliger ….
   En wat die betaling betreft, kost en inwoning lijkt me ruim voldoende!

 7. Anoniem

  Al je reacties even doorgelezen en zie dat het idee “zeisen”je al heeft bereikt.
  Heb het ooit zelf geprobeerd maar valt vies tegen. Echtgenoot was er een stuk handiger in en de zeis moet
  ook nog eens goed scherp zijn.
  Als meisje met Fries bloed moet jij dat toch ook kunnen ! Je moest vroeger ws ook zelf je schaatsen slijpen 😉
  Leer dat het HOOFD grasmaaier anders maar en laat hij wel uitkijken voor zijn VOETEN !!
  Klompen uit de kast en gaan met die zeis, haha.. Ik zie het al helemaal voor me.

  Ik stuur je via de mail de foto’s wel, hoef je niet meer op de website te zoeken.

  • Stroomt er Fries bloed door mijn aderen, of toch Limburgs waar ik geboren en getogen ben? Afijn, in Limburg werd ook vast volop gezeisd. En ja, ik heb het ook ooit eens gedaan, en wie weet lukt het me wel weer. Maar voorlopig modderen we gewoon lekker aan met de machine. Nou ja, modderen, modder… was er maar modder! Het is weer zo kurkdroog overal en hele stukken gras zijn weer geel. Volgend jaar waarschijnlijk overal klaprozen. Meteen van het grasmaaiprobleem af.

 8. Ja dat te lange gras heb ik vandaag ook vervloekt. Je foto’s zijn schitterend, zulke bloemen zie ik hier helaas niet in de tuin! Heerlijke zoon heb je, ik hoop dat hij er precies 1 krijgt zoals hij zelf is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: