Russels Lof

De verdwenen kaart

Ik stuurde een jarige vriendin een pakje. Een boekje dat ik in een gebruikte kartonnen envelop stopte en daar los een kaart bij. Op de kaart had ik bovenstaande foto geplakt, omdat we allebei herfstkinderen zijn. Zij een vroege, ik een late.

Het boekje kwam aan, in een open envelop, de kaart was foetsie. Tja, dat komt ervan als je gebruikte enveloppen niet goed dichtplakt. Gelukkig is er niet alleen een lege envelop aangekomen, de gehele inhoud had er immers uit kunnen vallen. Dan had de jarige pas echt raar opgekeken; ‘bedankt voor de mooie envelop!’ (die dus ook nog eens niet echt mooi was).

Maar nu vraag ik me dus af: waar is die kaart? Wat is ermee gebeurd?
Is hij er al uitgeglipt nadat hij bij het Postnl-punt werd opgehaald? Zo klungelig zat ie nu ook weer niet dichtgeplakt. In het sorteercentrum waarschijnlijk dan. Lag hij daar ergens op de grond en heeft een medewerker hem achteloos weggegooid of is er nog nieuwsgierig een blik op geworpen? Is hij misschien zelfs helemaal gelezen? Dan weet die persoon nu dat ik ‘dat boekje’ maar een flutcadeautje vond en dat ik eigenlijk wat anders wilde geven. Maar, zo schreef ik op de kaart, dat durf ik niet over de post te verzenden.

Tjonge, wat een vooruitziende blik.
Post wordt nu voortaan wel een dingetje, vrees ik. Ik heb de duct tape vast klaarliggen.


Vroege en late herfst: de kastanjekontjes fotografeerde ik op 9 oktober, de uitgebloeide berenklauw op 12 december.

.

.

.

 1. José

  Prachtige foto weer. En bij mijn zus zijn 2 jaar terug 38 verjaardagskaarten niet aangekomen. Een stuk of 10 heeft ze toen wel gehad, dus dat geeft nog een beetje hoop. Later bleek een van de bezorgers in Nieuwegein gewoon alle post in een sloot te kiepen. Tegenwoordig loopt Jan en alleman met de post rond . Vroeger had je overal vaste postbodes die hun taak serieus namen en alle namen en bijhorende adressen in hun wijk uit hun hoofd wisten. Er zijn bij mijn ouders is ook wel brieven bezorgd waarop alleen de naam van hun huis stond. Dat waren nog een postbezorgers. Die zijn allemaal wegbezuinigd en dan krijg je niet gemotiveerde mensen op hun plaats.

  • Je hebt helemaal gelijk, maar volgens mij is het tegenwoordig ook zo slecht gesteld met de arbeidsvoorwaarden van de postbode dat we blij mogen zijn dat niet veel meer post in de sloot gekiept wordt. En dit was natuurlijk gewoon mijn eigen schuld. Mooi verhaal trouwens, maar waar ik wel verbijsterd over ben is dat je zus zoveel verjaardagskaarten kreeg. En dat ze wist dat het er 38 moesten zijn! Hebben alle zenders dringend gevraagd of hun kaart wel was aangekomen? Of heeft iemand ze later nog uit de sloot gevist? Of waren dat die 10, hoe zagen die eruit? Kortom: meer van dit verhaal om te smullen zo leuk (nou ja misschien niet voor de jarige toen).

   • José

    Iris krijgt meestal zo’n 50 verjaardagskaarten. Zij heeft geen PC of mobieltje en leeft als mantelzorger voor mijn moeders en de corona wetgeving eigenlijk uitsluitend binnen. Ze spreekt de mensen die haar een kaart sturen wel geregeld door de telefoon en dan komt het gesprek vanzelf op de kaarten, omdat ze verder natuurlijk niets meemaakt. Zodoende is ze erachter gekomen dat er heel veel mensen wel een kaart gestuurd hadden maar dat die nooit zij aangekomen .Daarna heeft ze nog andere vrienden benaderd met de vraag of zij toevallig ook een kaart gestuurd hadden en dat hadden ze. Toen is ze met de postbezorgdienst aan het bellen gegaan (en geloof me daar heb je lange adem voor nodig om de juiste persoon te pakken te krijgen). Gelukkig voor haar is onze broer jarenlang voorzitter van de medezeggenschapsraad van deze club geweest en heeft hij haar kunnen helpen bij de juiste persoon terecht te komen. Die had haar gegarandeerd het tot op de bodem (van de sloot dus) uit te gaan zoeken. De kaarten zijn nooit meer boven water gekomen, maar de mislukte bezorger is wel ontslagen.

 2. Wat een schitterende foto Noortje!
  Ik had onlangs ook twee keer problemen met kaartjes die niet of veel te laat werden geleverd. Heel vervelend als men het acht kaartje dagen na de verjaardag krijgt…. Wat gaat er fout bij de post?

  • Acht dagen te laat is wel erg kras!
   Maar in mijn geval valt de post niets te verwijten want de envelop (met pakje, zonder kaart) was er wel keurig de volgende dag. Ik had de envelop gewoon beter moeten dichtplakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: