Mijn hoofd en ik

IMG_7802-2

1- Mijn hoofd en ik (2006, Luitingh-Sijthoff, Amsterdam)

9789021802282-noortje-russel-mijn-hoofd-en-ik-178

Al vele decennia heb ik last van migraine. In de afgelopen tien jaar kwamen de hoofdpijnaanvallen steeds vaker en werden ze almaar zwaarder. In de slechtste periodes lag ik iedere week dagenlang op bed met ondraaglijke pijn en hevig braken; de ziekte werd invaliderend. Ik zocht naar de ervaringen van anderen, maar vond die niet in de boeken die ik las. Daarom besloot ik het boek te schrijven dat ik zelf graag had willen lezen. Tussen de migraineaanvallen door was dat voor mij een moeizaam maar heilzaam proces. Het eindresultaat is een informatief en troostrijk boek geworden dat inmiddels door vele duizenden lotgenoten en hun naasten is gelezen. Daar ben ik erg blij om en heel trots op!

Tekst op de achterflap:

‘Migraine is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn, die je leven flink kan ontregelen. De chronische hoofdpijnaanvallen veroorzaken niet alleen heftige pijn, maar hebben ook gevolgen voor je sociale leven en je werk. ‘Hoe beleef jij je migraine?’ was de vraag die Noortje Russel een groot aantal migrainepatiënten stelde. De antwoorden heeft zij verwerkt in dit boek. Naast veel informatie, de laatste medische inzichten, verschillende behandelmethodes en praktische leefregels bevat dit boek de reacties van de ervaringsdeskundigen. Ook komen er veel hoofdpijndeskundigen aan het woord zoals neurologen, psychologen en een huisarts. Enkelen van hen lijden zelf aan migraine. Mijn hoofd en ik is een positief boek: het maakt duidelijk dat je ondanks deze nare aandoening een goed leven kunt leiden. Het is geschreven in een toegankelijke stijl en is daarmee ook erg geschikt voor partners of familie van migrainepatiënten.’

  1. Emily

    Geen reactie, peptalk of andere goedbedoelde adviezen. Ik kom je alleen maar even een hele dikke kus geven en een knuffel. Stoer, sterk mens!

  2. Joep van Goch

    Wat een akelige kopzorgen Noortje. Ik miste je foto’s en reacties op ZOOM en zodoende kom ik hier bij de oorzaak. Hopelijk kom je gauw weer aan wat (meer?) genieten toe. Sterkte verder.
    Groeten van Joep..

    • Wat sympathiek van je Joep! Maar hoewel de migraine al ruim 20 jaar mijn leven beheerst, is dat niet de reden dat ik nu even niet (foto/Zoom/blog)actief ben hoor. Gebrek aan tijd en inspiratie… maar dat komt wel weer. En genieten doe ik gelukkig nog regelmatig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s