Russels Lof

Schaopedobbe

IMG_9471

aIMG_8565

Ik vind het allemaal best, schatje, met of zonder camera, als we maar lekker samen gaan wandelen…

En toen ging er van alles kapot. Mijn camera, de cd-speler, verschillende (spaar)lampen tegelijk, een kies, mijn hoofd en tot slot mijn gemoed. Die laatste zijn inmiddels wel weer gerepareerd, die lampen vragen slechts om een ritje naar de winkel, de kies is even doorbijten, de cd’s blijken ook in de dvd-speler te kunnen, dan alleen de camera nog. Maar dat is dan ook vre-se-lijk!  Waarschijnlijk is de sluiter kapot, waardoor er lichte vegen op de foto’s verschijnen, alsof de zon overal fel naar binnen schijnt. Op enkele foto’s in mijn laatste blog zie je het ook, al kon ik het daar nog wat verdoezelen door de filmische bewerking.

Gelukkig valt het euvel binnen de garantieperiode van mijn camera, zodat het me geen cent zal kosten. Het onverkwikkelijke is alleen dat het met een beetje pech wel een paar maanden kan duren voor ik hem terug krijg. Ai, dat is afzien… Wel heb ik een camera te leen, maar daar worstel ik nog mee. IK WIL MIJN EIGEN CAMERA TERUG!!

Geduld.

Dan nog maar even terugblikken op een paar heerlijke wandelingen door het mooie gebied Schaopedobbe bij Elsloo (met Diaz en eigen camera), vijf minuutjes rijden vanaf mijn huis. Ja, het houdt niet op met mooie natuur hier vlakbij…
Het is een afwisselend gebied met *nu* verrukkelijk geurende heide, velden vol pijpenstrootjes en andere grassen, bloemetjes etc., bos, een kleine zandverstuiving en mooie vennetjes. En naast de reeën en veel dieren die ik nog niet gezien heb natuurlijk ook héél veel leuke kleine kriebelbeestjes waar ik zo dol op ben. De laatste tijd ga ik regelmatig naar de Schaopedobbe voor ons ‘blokje om’. Dan mag er wel van alles mis en stuk gaan, daarmee ben ik dan toch wel weer een dikke mazzelkont: zo’n mooi gebied, gewoon bij mij om de hoek…

Binnenkort bij de imker in Wateren de eerste verse heidehoning van het jaar halen, hmmm!aIMG_8908

IMG_9516

aIMG_9897

Ik hoorde een enorm geproest, alsof er een snipverkouden persoon aan kwam lopen, maar het was deze ree. ‘Diaz blijf,’ bromde ik zacht, en dat was voldoende voor mijn brave manneke om heel netjes te blijven liggen waar hij al een poosje geduldig lag terwijl ik juffertjes e.d. aan het fotograferen was. En zo kon het gebeuren dat deze ree heel dichtbij kwam (ik schoot de foto’s haast bewegingsloos, met de macrolens dus geen dikke zoom!) en ons lang niet in de gaten had. Genieten!!

aIMG_8815

 

Dit idyllische tafereeltje hieronder was overigens op een ander moment (veel zonniger ook!) maar het laat wel zien hoe ongelooflijk braaf en gehoorzaam Diaz is. Hij blijft keurig liggen als ik bezig ben en zeg dat hij moet blijven…

aIMG_8510

…ook als hij in de hei verstopt wordt…

aIMG_9220

… zodat ik weer met mijn neus/lens in het gras kan verdwijnen!

aIMG_0074

aIMG_0008

Dit was voor mij een heel bijzondere ontdekking: mijn eerste bruine winterjuffer! Samen met de noordse winterjuffer zijn dit de enige libellensoorten die volwassen de winter door kunnen komen. Dacht ik over een poosje af te moeten kicken van mijn libel-zoektochten… nee hoor! Ik ga van de winter vrolijk (bibberend) op zoek naar dit mooie bruintje!

a2IMG_0207

En ook in de Schaopedobbe kwam ik op verschillende plekken zonnedauw tegen, waar ik me lekker op kon uitleven met mijn camera. Ze zijn zo klein en je walst er makkelijk overheen… maar met je neus bij de grond is het een wonderschoon plantje.

aIMG_0431

aIMG_8440

aIMG_8369

aaIMG_8345

 

 

 

 

 

 

 

 1. Dat is een ramp, ik wens je veel geduld en hoop dat je je camera snel weer in je armen kunt sluiten! Maar wat heb je weer juweeltjes geplaatst zeg, vooral die van de libelle. Dat frêle bloempje, prachtig! En een aai voor de brave Diaz.

  • Mooi he die winterjuffer op dat bloempje, helemaal als je bedenkt dat je staand écht niet zag dat er zulke prachtige frêle bloempjes in het gras verstopt zaten, laat staan die juffer. Op de knieën dus of op je gat in het natte gras en turen maar. Héérlijk! Dank voor je leuke reactie Marion!

 2. Ik zou willen dat ik zo met mijn camera kon worstelen. Kan in ieder geval met de beste wil van de wereld geen enkel kwaliteitsverschil herkennen. En de Schaopedobbe blijft natuurlijk het meest intrigerende stukje natuur in de zuidoosthoek, met water dat boven het omliggende land uitstijgt, de beide forten en het stuk dat er tussenuit geblazen is met het waarschijnlijk eeuwenoude karrenspoor. En last but not least met die prachtige natuur die jij weer meesterlijk hebt vastgelegd.

  • Dank Karst! Ik word altijd een beetje verlegen van jouw gulle complimenten. En over de Schaopedobbe is natuurlijk ook veel meer te vertellen dan ik doe, daar ben jij dan weer goed in, met je cultuur-historische kennis! Voor mij geeft het gebied me nu vooral een gelukzalig gevoel door de overweldigende heidegeur (en -kleur)… zalig!! Ik maakte deze foto’s overigens nog wel met mijn eigen camera.

  • Dank je Monique! Het zijn nog wel ‘ouwetjes’ he, deze foto’s… maar hoewel het met de leencamera nog niet helemaal wil vlotten, behoedt hij me wel van al te erge afkickverschijnselen 🙂

 3. Jaap Kroon

  Zonder camera…brrrr. Maar daar hadden we het al op FB over gehad. Ik duim extra voor je. Maar wat een juweeltjes heb je hier weer neergezet. Mijn mond valt gewoon soms open en ik hoor mezelf de ene wow naar de andere wow zeggen.

 4. Ik ben blij dat je niet vraagt de mooiste te kiezen… ik zou het dit keer al helemaal niet meer weten.
  Maar je begrijpt vast wel, dat ik een erg grote fan ben van je zonnedauwtjes …. Nooit zag ik ze van zó dichtbij !
  Tja, suf van je toestel (“even” terug naar de fabriek)… maar….. doorzwemmen, Jantje!
  Met jouw onmiskenbare veerkracht en dito enthousiasme vliegt de snel tijd om, en bovendien hoef je nu niet steeds van die filmrolletjes te kopen…
  Toch? 😉

  • Ik vind het nog altijd zo grappig dat ik ze nog nooit had gezien terwijl ik er waarschijnlijk heel vaak langs of zelfs overheen ben gelopen… tot jij me er op wees. En nu zie ik ze ‘overal’, en daar geniet ik zo van!

 5. Bijzonder hoe je went aan een camera. Ik ben 2 maand geleden overgestapt van model en het begint van sinds een paar weken vertrouwd aan te voelen. Ik hoop dat je hem snel weer terug hebt en ja over deze foto’s…. foar de feroaring, sis ik it mar ris op syn Frysk “se binne prachtich moai”

 6. José

  Wat een pech zeg. Wat zijn je zonnedauw- , libelle- en ander natuur foto’s weer mooi.
  De foto’s van brave “Jasje ” vind ik ook weer heel bijzonder.
  Wat is dat toch een fantastische hond.
  Je woont in een super omgeving met al dat natuurschoon en je hebt er een neusje (of eigenlijk oogje ) voor om alles zo mooi tot recht te laten komen op je foto’s.
  Wij zijn bevoorrecht dat we mee mogen genieten van zowel je tekst als de schitterende plaatjes.

  • Jasje ligt op dit moment binnensmonds/beks te blaffen, en droomt spannende avonturen… hij is echt een fantastische hond ja, zo lief en zachtaardig. Maar dat is Gina ook! En ik woon hier geweldig mooi, maar dat doe jij ook 🙂
   Dank voor je lieve reactie!

 7. Aha, ze zijn dus klein en je walst er zo over heen, daarom heb ik ze nog nooit gezien, zonnendauw, ik moet dus maar mijn baletschoenen uit de kast halen en door het bos op de tenen lopen. 😉 ik elk geval prachtige foto’s, de reeën de waterfuffer, de natuur, prachtig en natuurlijk is Diaz net zo lief als mijn Sjuul, die luistert net zo goed. De kleuren van deze foto’s spatten ervan af. Ik had zo mee willen lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: