Russels Lof

Zenzien

IMG_0341

Sinds een aantal weken lift ik mee op het Netflix-abonnement van Jonas’ vader. In die luttele weken tijd heb ik drie seizoenen House of cards en drie seizoenen Homeland gezien. Toen ik onlangs voor het eerst van het begrip comakijken hoorde, was ik dat al volop aan het doen. Het is net zoiets als achter elkaar een zak chips opeten of een mars wegwerken. Je kunt er echt trek in hebben en het is ook best lekker, maar naderhand ben je misselijk of voel je je in ieder geval schuldig. Gatver, weer een bommetje zout/vet/zoetigheid weggewerkt… Gatver, alweer drie afleveringen weggekeken…

Gelukkig staat daar tegenover dat ik ook gerust in de tijd van drie afleveringen Homeland (en nog veel meer) in het gras kan liggen rollebollen. Met mijn camera wel te verstaan. Of dat ik stilletjes aan de waterkant zit, speurend naar libellen en juffers, of dat ik op slechts een paar vierkante meter urenlang zoek naar torretjes. Zenzien noem ik dat maar, want ik zie ik zie wat jij niet ziet, ga dan totaal op in het moment en kom naderhand helemaal happy en relaxed weer thuis.
Waar Netflix en een zak chips op me wachten…

IMG_0329

IMG_0521

In dit blog een lief bloemetje in het zonnetje. Ik zie het nu overal volop, en ook hier vlakbij, bij ‘de zandpadwandeling’. Omdat het daar ook in het bos(je) groeit, en in de wegbermen daarlangs, denk ik dat het om het plantje grote muur gaat. Eerlijk gezegd weet ik niet zeker of het werkelijk grote muur of toch de akkerhoornbloem is die er erg op lijkt…, ik ga het navragen. Maar welke het ook is: ik vind de bloemetjes prachtig!

IMG_0050

IMG_0164

Hierboven een mooi oranjetipje op de grote muur, hieronder een foto van Jannes als muurbloempje.  Jannes is zo bijzonder, dat hij binnenkort de hoofdrol krijgt in een eigen blog…

 1. Anneloes V.

  Wat mooi geschreven… Tja herkenning heel zeker, voor mij ben je mijn geruststellend geweten geworden. Hahaha Homeland, ik ken iemand die met zijn dochters de hele serie opnam en in brokken afkeek! Je zou de serie 24 van dezelfde makers dan ook moeten zien. Tiens, het gaat natuurlijk om je microwereldje hier.
  Nu alleen nog in het gras rollebollen, daar moet ik toch eens weer mee beginnen.
  Maar zulke mooie foto’s zal ik denk ik nooit kunnen maken, mijn complimenten Noortje.
  Groetjes Anneloes

  • Je geruststellend geweten haha, geweldig!
   24 zag ik al een poos geleden op tv, ook heerlijk ja. Maar toen zat ik nog steeds met spanning op de volgende aflevering te wachten… Zeg, dat rollebollen in het gras moet je echt (weer) gaan doen. Ook zonder camera, eventueel met partner, zéér ontspannend 🙂

 2. Mo

  Feest van herkenning … maar dan een andere serie 😀 … Toevallig vandaag ook dit leuke bloemetje gefotografeerd, niet zo fraai, fris en zonnig als jij hierboven maar goed voelde me gehaast en daarom raffelde ik het beetje af. Reden om terug te keren dan zijn de lelietjes van dalen misschien ook uit de knop 😉 Gr Mo

 3. Oh Mo, ik heb voor de zoveelste keer met open mond naar jouw foto’s op Flickr gekeken… zo jaloersmakend mooi!! Die ‘you will be free’ is ook geweldig! En nee, als je gehaast bent, wordt het meestal niets met macrofotografie (andere soorten waarschijnlijk ook niet) en ik ben ervan overtuigd dat je er een volgende keer met rust wonderschonen plaatjes van maakt. De lelietjes van dalen kijk ik ook al een poosje uit de knop… dat kan niet heel lang meer duren. Dank voor je leuke reactie!

 4. Anoniem

  Prachtig gefotografeerd, mooi zacht sfeertje rondom dit fragiele bloempje. En naar het blog met Jannes in de hoofdrol kijk ik uit!

 5. Prachtige foto’s, je maakt het gewone bijzonder. Dit plantje pluk ik om de kippen (die voor de tweede keer dit jaar broeds zijn en amper van het nest af komen) mee te verwennen. Vanaf nu zal ik eerst de tijd nemen om zelf even te genieten van die minibloempjes! Bedankt voor de inspiratie! En ik ben heel benieuwd naar de avonturen van Jannes de ska-kever!

  • Dat vind ik een mooi compliment, want ik vind al het ‘gewone’ ook bijzonder! Maar bedoel je niet vogelmuur, dat je aan de kippen geeft? Daar zitten ook van die smakelijk knopjes aan. Volièrevogels zijn er ook dol op. Maar die hebben wel heeeeel erg kleine bloemetjes. Hé, en wat bedoel je met ska-kever??

   • Ooh is dat een ander plantje! Haha, weer wat geleerd vandaag. Ik moest aan het zwart-witte geblokte ‘logo’ van ska-bandjes denken door het schaakbordpatroon van Jannes… Madness? Je was supercool als je een jas had met dat patroon. Of nog gekker, een broek, zoals Boudewijn.

    • Jannes is een veertienstippelig lieveheersbeestje en heet ook wel ‘dambordje’. Vandaar ook de naam…
     En Madness, och ja… one step beyond!!!
     Ik had de lp maar ik heb nooit zo’n jas laat staan broek gehad, dus echt cool was ik niet.

    • Alweer ooh! Jannes van de Wal, heette hij niet zo? En hoppa, vandaag weer wat geleerd. Het dambordje. Zou die hier ook voorkomen, wat denk je? Ik ga op zoek. Hou je op de hoogte.

 6. Echt een mooi bloemetje wat jij weer hebt weten om te toveren in prachtige schilderingen, ben jaloers op je fotografie stijl.
  Wat Netfix betreft; daar ben ik dus nou ook bang voor, zit al een tijdje te twijfelen of ik het zal aanschaffen, want ben bang dat er van fotograferen niets meer komt 😀

  • Dank voor je prachtige compliment Ellen!! En wat Netflix betreft: NIET DOEN!
   (Ach, nee hoor, dat valt ook wel mee: na die zes (!) seizoenen HOC en HL is het wel weer genormaliseerd bij mij. En dan is het ook wel fijn om wanneer het jou uitkomt een mooie film uit te kunnen zoeken of nog een of andere aflevering of documentaire te bekijken… En naar buiten gaan en fotograferen vind ik nog altijd veeeeeel leuker!)

 7. Nou medicinale Netelflix of niet… (ik heb mooi al dé afleveringen van 24, en twee dochters), ik volg toch het liefst, ademloos en met rode wangen jouw Russels lof. Enne…. ik ben nu al een fan van je nieuwe smiley Icon: Jannes !!

 8. ecingel

  Dit is pure magie, Noortje!!! Echt wonderlijk!
  Ahaaa zenzien heet het!
  Ik vind het ook zo heerlijk om te doen!
  Als men mij vraagt wat ik daar lig te doen, dan zeg ik voortaan dus ” ik ben aan het zenzienen”! Ben benieuwd wat voor een reacties ik krijg hihi… 😉

  En ja als ik ” thuis” ben, dan woon ik (redelijk) vlakbij De Deelen. Je kan er weinig echt ronddwalen, maar het voelt daar toch altijd als een beetje thuiskomen!
  Oooo en je maakt me erg nieuwsgierig naar Jannes! Ik verheug me erop!

  • Misschien niet ronddwalen, maar wel verrukkelijk wandelen en heerlijk toeven daar, zeker nu met al die libellen om je heen. Ik móet er echt een keer op een mooie, vroege ochtend naartoe, als ze nog niet actief zijn!

   Dank voor je superleuke reactie weer Els, en als je wilt, kun je nu kennis maken met Jannes 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: