Russels Lof

Pareltjes

a3IMG_3116
aIMG_5739

Terwijl ik nu toch eigenlijk mooie sneeuw- en rijpfoto’s zou moeten kunnen schieten, of wat dan ook voor winterse sfeerplaatjes… blijft het toch vooral grijs en nat, en de laatste dagen ook waterkoud. Het bos is één zompige bedoening en Diaz komt na onze wandelingen daarom ook altijd modderig zwart thuis (om dan op een onbewaakt moment natuurlijk toch weer op de bank te springen) maar ook die nattigheid levert mooie plaatjes op. Pareltjes zelfs!

Het is nog steeds onzeker of er binnenkort toch ook wat winterse juweeltjes zijn te schieten en daar blijf ik dubbele gevoelens over houden. Hoewel de kou en ongemakken ons Spartaanse huisje graag voorbij mogen gaan, zou ik droge vrieskou toch ook toejuichen en verheug ik me stiekem op heuse winterlandschappen. Gewoon twee of drie weken volop winter, daar heerlijk van genieten, mooie plaatjes maken en dan – hup – mogen we wat mij betreft vanaf de sneeuw en het ijs zo de lente in glijden. Het is nog maar januari… maar ik verheug me nu al op de pareltjes die ik dan ga tegenkomen!

(Naschrift van later op de avond: het lijkt erop dat ik op mijn wenken word bediend… mijn buitenkraan is al bevroren – had hem dan ook meteen afgesloten toen je ijspegels aan Kongurs baard zag hangen! – voor morgenavond code geel ivm de sneeuw en volgende week min zoveel…!)

aIMG_5742-001

aIMG_5750

aIMG_5951

aIMG_5771

.

 1. Jaap Kroon

  Wat gaaf Noortje. Ik neem aan dat je deze foto’s met een macro lens maakt. En dan kom ik ook nog eens je foto tegen op Facebook. Hoe leuk. Vroege Vogels heeft je foto’s op hun site staan en ook nog één op FB. Jij wordt nog eens wereldberoemd en dan kan ik zeggen: “Ik ken haar, een beetje 😉 “

  • Haha Jaap, je weet het mooi te brengen hoor! Jij moet ook maar eens wat van je prachtige foto’s naar VV sturen, dat kan iedereen doen, krijg je een soort eigen mapje. Dagelijks kiest de redactie een aantal foto’s uit die ze extra leuk, mooi of bijzonder vinden, en die plaatsen ze dan op een ‘ere-‘ of ‘favorieten’-plaats en soms ook op facebook (of in de nieuwsbrief). Als dat gebeurt ben ik toch altijd wel een beetje trots ja… Van die druppelfoto op facebook wist ik overigens nog helemaal niet! (zit zelf ook niet op fb).
   Ik heb trouwens nog niet zo lang een macrolens, ben nog volop aan het experimenteren, maar dat is me toch leuk speelgoed!

 2. Ik had je voor je verjaardag van die charmante Straattemakers-aangespbare-Kniestukken moeten geven, geloof ik !! Maar dubbeldik beloond; wat een prachtige fotoos, zo waanzinnig dichtbij.
  Een echte Russelse lofzang op de pareltjes van moedertje Natuur….

  • Wonderlijk genoeg hoefde ik voor deze foto’s niet op de knieën… rara?
   Maar verder zouden die kniestukken wel welkom zijn hoor. Meteen ook elleboogstukken maar en bij nader inzien gelijk maar een heel pak ofzo, vandaag lag ik toch ook weer languit in het (ijs)gras 🙂

 3. José

  Sorry,ik zie in de twee onderste toch echt een oog.In de rest van je pareltjes niet.Maar er zijn toch ook mooie ogen Noortje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: