Russels Lof

National Geographic

Dauwpluis

Dauwpluis: ‘Een sfeervolle foto gemaakt in de vroege ochtend. De dauwdruppeltjes op de paardenbloem zijn nog goed zichtbaar. Het frisse ochtendgevoel wordt versterkt door de koele kleurtonen en de vervaagde achtergrond.’ (redactie NG)

Een poosje geleden kreeg ik een bijzonder sympathieke reactie van iemand die ik niet eens persoonlijk ken, naar aanleiding van enkele van mijn foto’s (o.a. meneer Citroen). Dat ik die maar eens op moest sturen naar uitgeverij Blink, van het magazine National Geographic Junior. Zij raadde mij aan foto inclusief verhaaltje op te sturen.

Dat durfde ik eigenlijk niet zo goed (‘Dag mensen, hier een leuke foto en verhaaltje, misschien kunnen jullie er wat mee…’ pfff genant!) maar ik was intussen wel gaan snuffelen op de website van National Geographic waar je heel laagdrempelig foto’s in kunt sturen die dan kans maken om geselecteerd te worden voor het magazine; eerst iedere week een Top-3.

Meneer Citroen en een paar andere foto’s kregen leuk commentaar op de site, maar werden niet geselecteerd. Niet dat ik dat had verwacht (zeker niet gezien de andere foto’s die worden ingezonden)… en ik was al lang blij met de fijne reacties die ik kreeg. Maar tot mijn verbazing en vreugde werd een volgende foto Dauwpluis wel geselecteerd, en haast tot mijn schrik mijn laatst ingezonden foto ook; Wijde wereld.

De twaalf Top 3-foto’s van één maand maken kans om geplaatst te worden in een volgend magazine. Er worden er twee gekozen; één door het stemmen van de ‘community-leden’, één wordt direct gekozen door de redactie.
Wijde wereld hoort bij de selectie voor het januari-nummer (stemmen kan pas over een aantal weken) maar stemmen op Dauwpluis kan nu al wel. Deze foto maakt kans om in het december-nummer van National Geographic te komen… zo gaaf!

Om te stemmen op Dauwpluis, moet je je wel registreren. Een beetje een gedoe dus, en het zal vast niet de bedoeling zijn je te registreren als je niet zelf ook foto’s wilt plaatsen, maar het kan waarschijnlijk wel. Wie de moeite wil nemen om het te proberen… leuk! Ik denk zelf dat Wijde wereld iets meer kans maakt, maar Dauwpluis is natuurlijk ook niet voor niets door de redactie uitgekozen.

Hoe dan ook: ik ben al apetrots dat mijn foto’s zijn geselecteerd, zeker als je kijkt naar de ‘concurrentie’; er zitten zulke waanzinnig mooie foto’s bij, dus… wát een eer! En dat heuglijke nieuws moest ik natuurlijk ook even delen, hier op mijn Russelslof fotoblog!

Aekingerzand Noortje RusselWijde wereld: ‘Op de grens tussen Friesland en Drenthe vind je de uitgestrekte natuur van het Aekingerzand. Op schilderachtige wijze is vastgelegd hoe het moederschaap haar onschuldige, maar o zo nieuwsgierige lammetjes tweeling begeleidt door de prachtige wildernis. De Nederlandse natuur op haar best.’ (redactie NG)

 1. Anneloes

  Zo zeg Noortje!
  Gefeliciteerd dat is zo ontzettend leuk!
  Een heuse bevestiging en een boost in de goede richting. Toitoi en groetjes

 2. Jaap Kroon

  Super gaaf Noortje en terecht. Jouw werk verdient een groter publiek. En ik ben niet de enige die dat zegt. Onlangs heb ik een prijs gewonnen met een foto en ik weet hoe leuk het is, als je eigen werk dan wordt gepubliceerd. Ik ga meteen stemmen!

 3. José

  Wat een welverdiende opsteker voor jou. We gaan duimen dat een van de foto’s gepubliceerd gaat worden in NG dan kan ik deze bij de tandarts bewonderen. Die is geabonneerd op het tijdschrift.

 4. karindeheer

  Ik heb gestemd! Voor zo’n pracht van een foto is een registratie wel de moeite waard. En bovendien mogen we binnenkort weer stemmen!

 5. Wat gaaf, hè. Natuurlijk bracht ik ook mijn stem uit !!
  Je kijkt trouwens je ogen uit daar op de site van National Geographic !
  Wat een ontzettende opstekert, Noortje dat jij daar gewoon tussen zit. Echt een bevestiging …
  Plezier, liefde en oog voor detail plus een (heerlijk) charmante vorm van perfectionisme rechtvaardigen elkaar absoluut, Zeker nu !!
  En Karina, ik ben het roerend met je eens !

 6. Jeany

  Nou ik kan alleen maar zeggen ‘zeer terecht’ , meneer citroen heb ik een zwak voor, mede door het verhaal, maar eerlijk ‘ de wijde wereld’ grandioos!!!!!! Machtig indrukwekkend mooi! Ik duim en ga eens kijken hoe dat stemmen gaat en of het me lukt ☺️

 7. Jeany

  Beidewei, stuur dat dauwpluis naar een juwelier, das oprecht een juweel en zoiets met diamanten na te maken, moet een uitdaging zijn voor een juwelier 😜

  • Hallo zeg Mireille, dat is even een mega-compliment! Ik zie alleen heel goed dat er veel meer mensen met minstens zo’n talent zijn, en het is ook echt nog niet zo makkelijk om ‘er iets mee te doen’. Maar deze NG-selectie is al wel een erg leuke opsteker en stimulans voor mij om lekker door te gaan met me te ontwikkelen!

  • Nou ja, wat ik ook al tegen Mireille zei, meen ik echt, dat is heus geen valse bescheidenheid. Er zijn echt zoveel mensen die mooi kunnen fotograferen (de betere amateurs zeg maar), en dan is het nog best lastig je te onderscheiden. Ik vind het daarom wel erg leuk dat je zegt dat mijn foto’s ‘iets toevoegen’.

 8. Nu heeft iedereen gezegd hoe geweldig je bent en dan kom ik je feestje bederven. Want dit zijn niet je beste foto’s, van geen kanten! Jij bent goed in emotie: boze vogeltjes, gemene geleedpotigen en misschien ook wel hele lieve beestjes (maar dat is niet zo mijn ding.) Vanzelfsprekend heb ik op jouw foto geklikt, maar dat geeft dan ook gelijk aan hoeveel waarde je aan het eindoordeel moet hechten, het vertelt meer over de omvang van je sociale netwerk dan over de kwaliteit van de foto. Wanneer je wint is dat leuk, krijgt je foto de minste punten dan blijft die even goed. Wedstrijden zijn er voor atleten niet voor fotografen. Er is maar één iemand die kan beoordelen of je foto goed is. …neen, dat ben ik niet.

  • Jij vervelende party pooper!!
   Haha, nee, ik snap wel wat je bedoelt. Al vind ik zelf de lammetjesfoto geweldig mooi en ben ik daar echt heel blij mee. Maar ja, dat was eerlijk gezegd een beetje een lucky shot en dan telt het eigenlijk niet he…
   Kriebelbeestjes en zeker ook de macrofotografie zijn inmiddels wel echt ‘mijn ding’, en daarmee ben ik ook wel iets gerichter aan het fotograferen, weet ik inmiddels wel een beetje wat ik wil/doe. Dus in die zin begrijp ik jou wel. En ook je voorkeur voor boze vogeltjes 🙂

 9. Je bent een schat maar het meeste wat je zegt bedoelde ik niet. Behalve dan “Al vind ik zelf..”, Dat probeerde ik je te zeggen. Je moet je eigen werk beoordelen. Natuurlijk is het leuk om in de NG te staan maar laat je er niet door verblinden.

  Het heeft te maken met wat je kort geleden over je zoon schreef. Hij wilde geen kritiek van je horen. Dat is heel verstandig van hem. Misschien moet je meer wijze raad van hem aannemen dan omgekeerd.
  (Toen ik zo klein was als jij nu, deed ik ’t ook hoor. Mijn dochter heeft nog steeds nachtmerries van mijn wijze raad.)

  • Tja Leon, ik heb enige bevestiging blijkbaar nodig. En ik vind het gewoon érg leuk als iets wat ik zelf heb gemaakt ook door anderen wordt gewaardeerd! Zeker wanneer het om iets gaat waar ik zo gepassioneerd mee bezig ben. En dan zijn die NG-nominaties geweldig leuke opstekers, maar de reacties op dit blog vind ik minstens zo fijn!

   (Of heb ik je nu weer niet goed begrepen, we communiceren geloof ik niet echt handig met elkaar…, ik ben blij dat je me desondanks een schat vindt 😉

 10. Als je het niet leuk had gevonden wanneer je in de NG stond, dan hadden ze je in het gesticht moeten stoppen!
  Wanneer ik weer eens in de krant sta dan scheur ik om 16.00 uur naar het dorp om de krant te kopen. Maar daarna denk ik ook gelijk: “Ik ben eigenlijk gek, een krant kopen voor iets wat ik allang wist.” Daar leer ik niets van; de volgende keer doe ik ’t weer even hard.
  En dan ben ik nooit verder gekomen dan de Courant, zou ik in de NG staan, dan zou ik daar zelfs voor naar Stad afreizen!

  Maar ik kijk ook wel eens naar beesten en planten wanneer ik mijn hond uitlaat. En in alles wat ik zie probeer ik ook nog een hogere wijsheid te vinden – Neen die is er niet, ben ik al achter – maar ik heb er wel van geleerd alles waar die mensen zich druk over maken is ijdelheid, niets dan lucht en leegte.

 11. andreagulickx

  Geweldig want ze verdienen ook een prachtig plekje allebei. Erg mooie foto’s Noortje en gefeliciteerd! groetjes Andrea

 12. ecingel

  Ik vind dit geweldig voor je Noortje!!! Een dikke proficiat! Ik ben erg nieuwsgierig en ga zo even kijken naar de site van NG.

  • Dankjewel Els! Het is eigenlijk minstens zo leuk dat het me blijkbaar zo gegund wordt, dan dat er daadwerkelijk een foto geplaatst gaat worden… En de site is zeker wel de moeite waard om te snuffelen, de foto’s zijn vaak erg mooi en inspirerend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

bluebrightly

Wanderings & observations

Vogeltuin gecombineerd met Fotografie

De vogels die onze tuin bezoeken en de insecten en bloemen die er leven en algemene fotografie

Eveline Lenderink

op mijn werk rust copyright, wil je een foto gebruiken mail mij dan via de contactpagina

Santiago the Shepherd

“It's the possibility of having a dream come true that makes life interesting.”

Sherry Felix - port4u

Artist, Photographer and Computer Tutor/Tech

Yemrev Kiekt

...meestal in de natuur, soms in een donkere stad...

schrijfselsvanmij

kleine dingen die me zoal bezig houden

willy huisman

fotografeert & schrijft verhalen en gedichten

Russels Lof

RusselsLof is een lofzang op het leven, in woord en beeld. Leuk dat je komt kijken op mijn blog; hopelijk geniet je met me mee!

Matroos Beek

Grensgevallen

jhoudephotography

Simply photography

Deborah Hamar

Just me . . .

fotografie Sjoukje

Er is zoveel moois te zien en het is geweldig om dat vast te leggen met mijn camera.

paard-en-mens

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen paard en mens.

pix & kardz

squeezing the moment, sharing the joy

%d bloggers liken dit: